+1 yıliktisat ve işletme gibi bölümler kazanması kolay okuması ve atanması zor olan bölümler. üniversitelerde hem normal hemde ikinci öğretim olmak üzere çok şubeli kalabalık sınıflar hemde açıktan okunma imkanıyla senede binlerce mezun veren bölümler. iş olanağı sıkıntı okuması ayrı sıkıntı. bunu göz önünde bulundur
17 Yorumla
Soran+1 yılben bilgisayar mezunuyum ablam muhasebeci bana yardımcı olacağını söyledi bu dersler kitaplar konusunda yani ona güveniyorum aslında sence ne yapayım lys ye giricem ama çok bişey yapabileceğimi sanmıyorum
- +1 yıl
bilgisayar teknolojileri derken önlisans mı? lys denemelisin iktisat yerine adalet falan da okuyabilirsin ben iktisadi birimleri önermiyorum binlerce mezun var
Soran+1 yılmeslek lisesi mezunuyum bilişim-web tasarım ama bildiğiniz gibi bilgisayarda gerçekten zor beynimi inanılmaz yoruyor okumak istemiyorum açıkçası
- +1 yıl
canım bende böte okuyorum yani bilgisayar öğretmenliği bilirim bilmem mi ne zor olduğunu iktisattan işletmeden daha iyi bir bölüm ve üç yıldır gördüğün şeyler ayrıca bildiğim kadarıyla okul puan da ekliyor kendi bölümünü seçtiğinde
Soran+1 yılya kafa yoramıyorum artık gerçekten çok ağır geliyor ben bir şirkette halkla ilişkiler, yönetici olabilirsem daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum insanlarla konuşma tarzım olsun iletişimim olsun bu bölümlere daha yatkın bilgisayar bölümü olduğum için sayısal seçmek zorunda kaldım malesef
- +1 yıl
olmadı bir yıl daha dene ama açıktan iktisadi birimleri okuma
Soran+1 yılçok teşekkürler yardımınız için düşünüyorum zaten
Çok zor bir bölüm hele açıktan okursan kaç yılda bitirirsin Allah bilir? Örgün okuyan arkadaşlarım bile şikayetçi, yapamıyorlar zor yani
22 Yorumla
Soran+1 yılama puanım yetmiyor napıyım üniversite bitirmem lazım bir şekilde
+1 yılİktisat mezunuyum tavsiye etmeme okumanı çok istiyorsan işletme veya kamu oku derim iktisat ağırdır
032 Yorumla
Soran+1 yılbilişim teknolojileri mezunuyum aslında bilgisayarla alakası olan şeyler daha mantıklı iktisatın ne gibi zorluğu var
- +1 yıl
İlk öncelikle iktisat soyut bir derstir kamu veya işletme gibi birkaç günde okuyup geçilebilecek bir bölüm değildir yani iktisat okumak için ilk önce altyapı oluşturmak lazım temel sağlam değilse geriye dönüp sağlam olmayan temellerin alt yapısı kuvvetlendirilmeli
- +1 yıl
ve bunu yapmakta zaman alır ama siz keyfi okumadan yanaysanız sizin için zamanın bir hükmü yoksa iktisat okymak zevkli ama zor bir bölümdür
Soran+1 yılanladım teşekkürler
- +1 yıl
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana
Soran+1 yılbana tam olarak ne önerirsin? bir de iş olanaklaı nasıl?
- +1 yıl
İktisatın iş olanağı kamu ve işletme ve maliyeye göre daha yüksek ama devlet kadrosunda iş olanağı adına iktisat dahil bu bölümlerde mülakat var ve bunn dşnda iktisat bu bölümlerin öncüsü iş olanakları açısında da önde ve son olarak 2 yıllık üniv düşünüyor musunuz?
Soran+1 yılkendimi illa 4 yıllık okuyacağım diye şartlamıyorum ama 4 senelik daha iyi diye biliyorum o yüzden okumak istiyorum 2 senelik okumak bir işe yaramıyor
- +1 yıl
matematik ve türkçeniz nasıl
Soran+1 yılTürkçem iyi akıcı ve etkileyici bir dilim var şu an bir şirkette stajyerim sekreterlik yapıyorum ister istemez müşterilerle bu şekilde konuşuyorum matematiğe gelince şöyle söyliyim konuları tek başlarınayken çözebiliyorum türev-integral-trigonometri vs. ama mesela türev+fonksiyonlu bir soru geldiği zaman ciddi anlamda çok zorlanıyorum
Soran+1 yılumarım anlatabilmişimdir :d
- +1 yıl
Adalet adında bir bölüm var bitirdiğin zaman dgs ile hukuk fakültesine geçme şansın olabilir
- +1 yıl
ben kendim yüksek lisans öğrencisiyim ve mat2 mat1'e göre çok daha iyiydi ve adalet güzel bir bölüm ama iş bulma açısından ciddi bir zaman alır yani sene olarak biraz daha fazla oyalayıcı ama getiri güzel olan bir bölüm
- +1 yıl
Sizi sorunsuz bir şekilde anlayabiliyorum umarım bende kendimi ifade edebiliyorumdur :)
Soran+1 yılanlıyorum evet :)) adalet büro yönetimini kasdediyorsunuz değil mi? nasıl geçiş yapabilirim ki sayısaldan girdim ben
- +1 yıl
adalet büro yönetimi diye bir şey yok sanırım sadece büroo yönetimi var benim kastettiğim şey sadece Adalet. Ama şunu belirteyim adaleti bitirdikten sonra (2 yıl okuduktan sonra) dgs sınavları var dgs sınavlarına giriyorsunuz belli bir puan aldıktan sonra hukuk fakültesinin vakıf veya devlet üniversiteleri bölümlerine girebiliyorsunuz tabii hukuk 4 yıl okuduktan sonra bunun stajıda var ve bunları göz önüne alarak tercih hakkınızı kullanın derim :)
Soran+1 yılen az 6 sene lazım yani tamam peki istiyorum bir hafta sonra lys sınavım var ve ben sayısalcıyım nasıl girerim hangi üniversitede var bu bölüm nasıl tercih yapıcam sizi fazla sıktım ama kusura bakmayın :((
- +1 yıl
problem değil istediğinizi sorabilirsiniz. Şimdi ilk öncelikle sınava girmenizi öneririm :) Ünniversite kayıtları başladığı zaman üç aşapı beş yıkaru aöf kayıtlarıda başlar lise diploman vs ile gidip kayıt yapıyorsun ama keşke dememek adına kendinden alternatif bölümlere bak derim sonra arkamdan küfür işitmek istemem yani sadece ben öneriroyrum araştırıp seçmek sana kalmış :)
- +1 yıl
Belirtiğim gibi iyi bir araştırıp sorgulamadan sonra karar vermeni tavsiye ederim ve istikbalin için bu durum belirleyici olur kanatindeyim
Soran+1 yılyok kesin olarak değil bilgi edinmek amacıyla sordum zaten mantıklı geldi çünkü
Soran+1 yılçok teşekkürler çok saolun
- +1 yıl
Faydalı olduysam ne mutlu bana umarım arzuladğınız bir bölüm olur
Soran+1 yılinşallah ya :))
- +1 yıl
İnşallah :)
- +1 yıl
En iyi seçtiğin için teşekkür ederim ama ben bunu en iyi seçmeniz için yapmamıştım :) teşekkür ederm :)
Soran+1 yılbende bana yardımcı olduğun için yaptım zaten :)
- +1 yıl
Yardımı karşılık almak adına yapmadım :)
Soran+1 yılama ben karşılık vermek istedim :)
- +1 yıl
Peki o zaman ben daha fazla uzatmayayım en iyisi :) aksi taktirde sonumun pek iyi olacağını düşünmüyorum :)
Soran+1 yılçok doğru :)
- +1 yıl
Peki vakit ayırdğınız için teşekkür ederim. İyi geceler :)
Soran+1 yılsizede :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne