Sizce de Türkiyede sayılı 2, 3 üniversite dışında mühendislik okuyanların çoğu sıfır değil mi?
Cevabın nedir?
git staj yap arkadaşım araştır biraz. bende inşaat müh okuyorum ve mühendislik okulda öğrenilecek bişey değil kendini geliştirmen gerek. sana okulda bu işin sadece teorisi verilir ama sadece teoriyle de bu iş olmaz. Bizim okulda da herkes aynı şeyden şikayetçi 'biz mesleğe dair bişey öğrenmiyoruz' ne yapsınlar yani adamlar da sana işin hesabını kitabını öğretiyolar pratiğini de bize bırakmak zorundalar çünkü türkiyede ki eğitim böyle maalesef. keşke her bölümün teori dersleri yanında pratiğini de öğrenebilsek ben de bunu çok isterim ama yapacak bşiey yok. bize kalıyo işin büyük kısmı benimde yeni yeni oturuyo kafama bazı şeyler.1 ay sonra staja gidicem şu an ikinci sınıfım zaten bişeyler kaparım heralde.
05 Yorumla
Soran+1 yılama odtü itü deki eğitimler bizim gibi olmaz diye düşünüyorum...
Soran+1 yılgelişmiştir tabi, sonuçta dünyada dereceye giren üniversitelerden bahsediyoruz, odtü itü
Soran+1 yılevet katılıyorum.
+1 yılTeoride onemlidir tabi ama pratikte ogrenecegin kavrayacagin cok daha fazladir... o nedenle isini seviyorsan onu en iyi sekilde yapabilmek icin basta zorlansan bile sabirla calismalisin.
012 Yorumla
Soran+1 yılne bileyim ya, kafam hep karışık. odtü de itü de okuyamadığım için bir burukluk var içimde. tekrar sınava hazırlanıp kazanmaya çalışsam sence mantıklı iş mi yapmış olurum? yoksa zaman kaybı mı?
- +1 yıl
Simdi o zaman bu soruyu sormak gerekir hayal ettigin bu bahsettigin okullarda okumak mi yoksa bitirmis oldugun bolumu en iyi sekilde is hayatina tasimak mi? Eger hayal ettigin bu okullarda okumaksa nicin bu okullarda okumayi hayal ediyorsun?
Soran+1 yılçünkü orada okursam aselsan tai gibi yerlerde çalışma fırsatım olacak, ama ben kocaeli üni'sinde mühendislik okuyorum. Oralarda çalışanların %90 ının odtü itü mezunu olduğu söyleniyor.
- +1 yıl
Anladim ama kocaeli univ. Kucumsenecek bir univ. Degil... ayrica kazanip bitirmen en az bes yili bulur ve bes yil is hayatinda onemli bir deneydir bence burada onemli olan kendine ne kadar guvendigindir...
Soran+1 yılbilmiyorum ya kafam o kadar çok karışık ki, odtü itü hatta başka üniversitelerin profesörlerine falan mail yoluyla soru sordum... bir kaç tanesi geri döndü.
bölümüm de çok iyi fakat, istediğim gibi eğitimi alamadım... bazı şeyler yüzünden de kendimi geri plana attım.. tam bir "öğrenci" hayatı yaşamadım yani...
1 sene çalışsam odtü ya da itü yü kazanabilirsem gitsem bu diplomamla da hafta sonları falan çalışabilir miyim acaba?- +1 yıl
Kendini en iyi bilen sensindir... birincisi eger kafani surekli kurcalayacak pisman olacaksan denemeye deger zaten bircok dersten muaf olacaksindir bunu cok iyi arastirman gerek... ikincisi % 90 kisim o okullardan mezun diyosn ve emin degilsn emin olsan bile neden o % 10 luk kisma girmeyesin ki... bak burada ne istedigini oncelikle bilmen cook onemli sen o okyllarda mi okumak istiyorsun ve gercekten daha iyk yerlerde calismak icin mi istiyorsun? Yani neyi nicin istedigini cok iyi bilmen gerek kafani karistirma tabi kosullarini da dusunmek zorundasin
Soran+1 yılkendimi geliştirip iyi bir yerde çalışmak isterim... ama dediğim gibi odtü itü mezunu olmak daha ayrıcalıklı. insanlara ben odtü yü itü yü bitirdim demek bile ne kadar farklı... şimdi ben kocaeli diyorum, millet iyi falan diyor ama bilmiyorlar ki bir şey bilmediğimi. biliyorsundur ya sana öyle geliyor diyorlar, yok diyorum benim üniversite sınavlarına hazırlanırkenki halim şu anımdan bin kat daha iyidir gerçekten... en azından kendime inancım güvenim vardı, şimdi o da yok
- +1 yıl
O zaman oncelikle dedigin istedigin yerlerde clisman icin onemli olan neler onu arastir... sonra o okullari kazanabilecek misin tekrar hazirlanabilir misin... kazanirsan muafiyet sansin ne kadar.. ne kadar surede okulu bitirebilirsin... kosullarin bunun icin yeterince elverisli olaxak mi.. bu sorularin cevabini net sekilde bulup bir kagida istediginin olumlu ve olumsuz yanlarini yazip ona gore bir karar verebilirsin ama ne karar alirsan al o karara sahip cikman gerektigi konusunda kendini ikna et ki pismanlikla yasama... umatim hakkinda hayirlisi olur basarilar dilerim :)
Soran+1 yılteşekkür ederim, umarım tüm hayatınız boyunca mutlu olursunuz :)
- +1 yıl
Rica ederim :) sagol ben de aynisini senin icin dilerim
Soran+1 yılteşekkürler :)
- +1 yıl
Ben tesekkur edrim
Muhendislik okulda degil iste ogrenilir. Hocalarin hic soylemedimi bunu. Okulda sadece teori ogretiliyor malesef. Is hayatina atilinca kendini gelistirmen cok onemli.
04 Yorumla
Soran+1 yılodtü ya da itü de demi böyle olur? bence oradaki eğitimler farklı olur, olmaz mı ki?
Soran+1 yılne bileyim ya, kafam hep karışık. odtü de itü de okuyamadığım için bir burukluk var içimde. tekrar sınava hazırlanıp kazanmaya çalışsam sence mantıklı iş mi yapmış olurum? yoksa zaman kaybı mı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
+1 yılKonulara tekrardan bak.
01 Yorumla
Soran+1 yıllise mezunu değilim, üniversiteden bahsediyorum.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Mezun olacağım ama hiçbir şey bilmiyorum.. Hiçbir bilgi birikimim yok, dersleri geçtik ama sıfırım!!! Detayı okuyup cevaplayın sevinirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat