26 yaş Odtü ya da İtü de mühendislik okumak için çok mu geç? mezuniyet yaş 31 de?
Cevabın nedir?
arkadasım yine mi sen ya bunun cevabını verdim ben sana 31 yasında diyorsun bu en iyi ihtimal seni bu ünilerde harcarlar yani hiç kalmadan bitireceğini varsayıyorsan cok büyük bir yanlıs yapıyorsun demektir ve o yastan sonra yeni mezun olmus birini kim alır 0 tecrübe ile?
07 Yorumla
Soran+1 yılbeni neden harcayacaklarmış ki? orayı okuyan elemanların benden çok mu farkı var? onlar bulunmaz hint kumaşı mı? sen bulunmaz hint kumaşı mısın? sen ve orada okuyanlar zamanında bitirebiliyorsa ben de bitirebilirim, değil mi?
- +1 yıl
değil, ben sana bunun da cevabını verdim burdaki adamlar üstün zekalılar okulundan ya da cok iyi fen liselerinden gelir ki bu adamlar bile zorlanıyorsa ( buna bende dahilim) demekki bu okul cok zordur ve curveler en assa 85 civarı cıkar butun bunlar varsa senin kocaeli üniversitenle de aralarında koca bir fark vardır demektir ki bu farkı da zaten ta basta lys sınavında göstermissiniz arkadasım ben sana burada iyilik yapmaya calısıyorum ve hala dinlememekte israr ediyorsun bitir üniversiteni calısmaya basla tecrübe kazan sonra bu üniersitelerde yüksek lisans yapmayı denersin umarıim anlatabilmişimdir. bak sende sayısal bir bölümde okuyorsun bu senin mantıgını kullanabilgidin anlamına gelir 30 yasından sonra bachelor'u bitirmen ne kadar mantıklı bana bir söylermisin? eger hala butun bu anlattıklarımdan sonra bu ünilerde de okumak istiyorsan da artık cok da mantık aramamak lazım
Soran+1 yıl1) zamanında odtünün ya da itünün istediğim bölümünü kazanamamış olmam tekrar kazanamayacağım anlamına gelmez. Gerekli çabayı gösterdikten sonra Allahın da yardımıyla yaparım!
2) evet, mantığım olduğu için zaten düşünüyorum okusam mı okumasam mı diye. Ama iyi bir üniversitede eğitim almak varken, burada sürünmemin mantıksız olduğunu düşünüyorum, sonuçta hayata 1 kere geliyorum.
3) elimde zaten 1 diploma olacak, okurken o diploma ile de çalışamam mı? öyle olursa gayet iyi olabilir.
Soran+1 yıl4) büyüklenmek bence üstün zekalı olmayı göstermez, tam tersi olabilir... Ben havalı insanların üstün zekalı olduklarını düşünmüyorum. Üniversite sınavında ilk 10 binde olamamamın sebebi benim başarısız olduğum anlamına asla gelmez, nasibim de değilmiş. İlk 10 binde olan çoğu insandan iyi olduğumu düşünüyorum. Demişsin fizik olimpiyatlarına falan katılmışsın, doğrudur. Ama fiziği ezberleyip değil, anlayarak yapan nadir kişilerden biriyimdir, o konuda kapışabilirim.
- +1 yıl
5) madem bu kadar iyisin yani anlattıklarına göre odtü ya da itü yü neden istiyorsun bu üniversiteler kesmez seni git stanford a ya da MIT ye gidebilirsen tabi:) hatta sabahtan birine öğleden sonra birine gidersin geceleri de kocaeli diplamanla calısırsın nasıl olur? bu cevap tatmin etmiştir seni umarım.
6) sen dünyaya gelen herkesin ya da cok basarılı olmus veya bir yerlere gelmiş olan herkesin cok iyi üniversitelerde mi okudugunu zannediyorsun iş senin kendini geliştrimenle alakalı benim ne arkadaslarım var karabük üniveristesinde okuyan ne arkadaslarım var bilecik üniversitesinde okuyan bir tanesi yurtdısına gitti dğeri de tubitakta calısıo aklını kullanabilseydin bu eğitimin bir sadece bir altyapı oldugunu ve teoriden ibaret oldugunu esas herseyi iş hayatında öğreniceğini anlardın ne yazık ki ama anlıyamamıssın ve bu kafayla da devam edersin afedersin ama senden de bir sey olmaz oldugun yerde mutlu olmaya calıs biraz - +1 yıl
7) bir de bu saydıgın üniversitelerden birinde okuyan bir öğrenci olarak ben sana gercekleri söyledim ve bu okullara gidersen nasıl bir öğrenci profiliyle karsılasıcaksın nasıl öğrenciler var onları anlattım ama gercekler canını acıttı galiba tabi sen bunu büyüklenmek olarak artislik yapıo olarak anladın cünkü bu adamlar senden iyi diye halbuki ben sana sadece gercekleri söylemiştim... ben öyle bir insan değilim ben insanları üniversite okumus ya da okumamıs diye ayırmam benim üniversite okumayan arkadaslarım da var ve aramız cok iyidir. dostum bak bir kez daha ve son kez söylüyorum egolarından vazgec öncelikle benim üniversitemden bile cok cok iyi üniversiteler var ben diyomuyum dünyaya bir kere geldim burayı bitiriyim caltech de okuyayım ya da MIT de okuyayım diye. cok yanlıs düsnüyorsun cok... izninle artık dönem sonuna yetiştirmem gereken projem var ve senle konusmak güzeldi hangi kararı verirsende kendin için en iyisi olacak kararı ver geri kalan hayatında basarılar...
Soran+1 yılteşekkürler kardeş. seninle de konuşmak güzeldi, hayatında başarılar.
Gerçekler canımı yakmaz, evet oradakiler şu an benden iyi olabilirler, ama bu sonsuza kadar süreceği anlamına gelmez. Ayrıca egom falan yok, bunu nereden çıkardın anlayamadım. MIT, Stanford gibi üniversitelerde okumak istemen normal bir şey, bunu hayal etmiyorsan sıkıntı yok, hayal etmek zorunda değilsin, her insan farklı. Her insan kendi hedefini çizer, sen de kendin çiziyorsun.
Hiç bir şey için hiç bir zaman geç değildir. Lise mi bu hem üni de en cok anlaştığım kişiler 27-28 Yaşında adamlar misal
07 Yorumla
Soran+1 yılonlara ne diye hitap ediyorsun, abi mi?
Soran+1 yılama 25 yaşında dersaneye gitmek sıkıntı olmayacak mı? bir de mühendislik diploman var...
Soran+1 yıleyvallah kardeşim, bakalım hayırlısı olsun :) teşekkürler cevap için
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılMuaf olacağın derslerle erken vile bitirebilir, ya da okurken part time çalışabilir, arada iki dil öğrenip zamanı geldiğinde donanımlı olarak işe başvurabilirsin. Yani olur.
00 Yorumla
+1 yılOkumanın, yeni bir şeylere başkamanın yaşı olmaz. Hele ki ODTÜ veya İTÜ'ye girebilecek seviyedeysen geç kaldım diye düşünmek büyük ziyandır.
02 Yorumla
Soran+1 yıl31 de mezun olunacak, mühendis olmak için çok geç değil mi?
gerçi 25 te mühendis olacağım ama bu ikinci okul için.- +1 yıl
Bence değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
+1 yılÇok geç olmasa gerek 30 yaşında tıp1'de tanıdık var mezuniyet yaşı 36 uzmanlıkla 40 :D
03 Yorumla
Soran+1 yılciddi misin? şu an tıp mı okuyor 30 yaşında? başka bir iş yapıyor mu peki? para kazanıyor mu yani?
- +1 yıl
Bilgisayar öğretmeni aynı zamanda, eminim zor oluyordur ancak bir şekilde başarıyor işte :D
Soran+1 yıliyi de okula sabahtan akşama kadar gidiyor, nasıl öğretmenlik yapıyor ki?:) akşamları mı bir yerde çalışıyor? özel kurum falan?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılniye geç oldun arkadaşım odtü ya da itü diyosun bir de :D
05 Yorumla
Soran+1 yılama millet 31 yaşına kadar çok tecrübe ediniyor, bense... tecrübesiz olacağım.
- +1 yıl
boşversene milleti seninde etiketin olacak ama odtü itü diyosun kendine güveniyosun belli ki
Soran+1 yılya ama millet evleniyor, çoluk. çocuğa karışıyor, ben hala okuyacağım, zor olacak...
- +1 yıl
yani millete endeksleme kendini bence
iyice düşün karar ver derim hiç bir şey için geç değil diye düşünüyorum :)
Soran+1 yılama iş verenler tecrübe arıyor? bu arada ben 25 te bir mühendislikten mezunum. Fakat istediğim gibi hayalimdeki gibi eğitim alamadığım için Odtü ya da İtü de denemek istiyorum, 1 sene hazırlandıktan sonra.
oranın diplomasıyla iş bulursam hem okuyup hem çalışabilir miyim ki? ama okul gündüz oluyor, iş de akşam olmaz ki, o tür işlerde çalışan mühendisler akşam 6 6.30 a kadar çalışırlar sanırım..
Niçin geç olsun insanın hayallerinin peşinden gitmesi kadar güzel bişi var mı
010 Yorumla
Soran+1 yılama millet tecrübe istiyor ben de çok fazla tecrübe olmayacak ki :/
Soran+1 yılaslında 25 yaşında, yani seneye bir mühendislik bölümünü bitiriyorum fakat istediğim gibi bir eğitim alamadım...
o yüzden Odtü ya da itü de denemek istiyorum, sınavlara girip kazanmak istiyorum, 1 sene dersanede hazırlandıktan sonra, tabii Allah ın da yardımıyla.
yoksa hiç böyle şeyler denemeden direk. çalışmaya mı başlasam? 31 yaşına kadar da baya tecrübe olur... Ama hayata 1 kere geliyorum, öyle güzel bir ünide eğitim almak istiyorum...
Soran+1 yılsence hem okuyup çalışabilir miyim ki? gündüz okul olacak, akşam da beni işe alırlar mı? şirketler falan kabuş ederler mi ki? :/
Soran+1 yıliçimde kalacağına 1 senem gitsin hayatımdan değil mi? 1 sene çalışayım dersaneye gidip. Hem kız kardeşim de lise sonda olacak, ona da yardımım dokunur... belki üniye birlikte giderim ona da göz kulak olurum..
Soran+1 yılen kötü 1 sene sonunda odtü itü de istediğim bölüm kazanamazsam (inşallah öyle bir durum olmaz) elimde olan diplomayla başlarım bir işe..
Soran+1 yılteşekkür ederim çok sağol. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılgene sen😄😄😄anlattm ya sana ben bölüm iyi ğni iyi diyere
013 Yorumla
Soran+1 yılsen hangi kızdın ya unuttum ben :D
benim bölümü okuyan kız mısın?
Cevap sahibi+1 yılyeap😄
Soran+1 yılsen beni mi takip ediyorsun :D
Soran+1 yılya ben 1 sene ya da 1.5 senedir bunu düşünüyorum... gülüyorsun belki ama cidden çok düşündüm ya:/
Cevap sahibi+1 yılsoru üstte çıktı😄😄düşünüosn da yüksek lisans açığını kaparsn diyorum;bıkarsn hayattan okunak yüzünden 1 sene hazırlanacaksn snden kaç yaş küçüklerle sonra yine onlarla ergen ortamıyla üni4 yıl sürecek vize final büt proje hocası devam zorunluluğu sabrın yeter mi
Soran+1 yılbilmiyorum yeter galiba ya. zaten hayattan soğuduk anasını satıyım:D
bir şey olmaz galiba, çok çalışırsam olur heralde ya umarım.
Cevap sahibi+1 yılbizde soğuduk çekilmez tekrar okul
Soran+1 yılbilmiyorum, sanırım kendimi sadece bilime adayacağım, evlilik çoluk çocuk olmayacak gibi bu gidişle :D :(
:)
Cevap sahibi+1 yıl😄😄😄yaaa hayattan bıkmışsn 5 sene nası okuyacaksn tekrar;amannnn ne bilimi hayatına bak
Soran+1 yılhayat mı kalmış bana hayattan bahsediyorsun :D
içimde kalmasın ya, hayata 1 kere geliyorum, öyle okulda eğitim alayım diyorum ama hala kararsızım.
Cevap sahibi+1 yıl😄😄😄sen bilin
Soran+1 yıleyvallah :P
- +1 yıl
sen ne okuyorsun?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 364 cevap paylaştı. 50 bile geç değil. Yeter ki oku.
00 YorumlaOkumadın varsayalım.31'nde nesin:vasıfsız biri.
03 Yorumla
Soran+1 yılhayır 25 yaşında bir mühendisliği bitiriyorum fakat güzel bir eğitim alamadığım için iyi bir üniversitede okumak istiyorum.. tekrar denemek istiyorum.
Soran+1 yılevet okul... mühendislikte Türkiyede 2-3 okul dışındaki üniversitelerde eğitim sıfır bana göre.
Gizli Üye(36-45)+1 yılGec degil dusunme yap
03 Yorumla
Soran+1 yıl25 yaşında 1 sene dersaneye gitmek zor olmayacak mı? herkes 18 19 yaşında olacak ://
Cevap sahibi+1 yılHayir hemde hic zor olmayacak herkesi sil kafandan gelecegine guvenle bakmak istiyorsan elinden geleni yap ayrica onlarla arkadas olacak degilsin hedefini gerceklestir kendinle gurur duy bende basliyacam yasim 29 sifirdan basliyorum lisemi bitirdim uni sinavina hazirlaniyorum sende yap, pes etme sakin
Soran+1 yılPeki çok teşekkür ederim. Bakalım ne karar vereceğim. Seneye şu okuduğum mühendislikten mezun olayım da.
Size de kolay gelsin bu arada, Allah yar ve yardımcınız olsun, başarılar :)
+1 yılGeç değil.
00 YorumlaBayagi geç
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 26 yaş Odtü ya da İtü de mühendislik okumak için çok mu geç? mezuniyet yaş 31 de?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat