Merhaba arkadaşlar soru açık aslında tıp okumak istiyorum ama kime sorsam bu ülkede tıp okunmaz diyolar sosyal hayatın olmaz gece 4 Te kalkıp hastaneye gidersin hep mutsuz insanlarla uğraşıp mutsuz olursun diyorlar sizin de Görüşünüzü merak ettim. Tıp okumak, tüm sosyal hayatı bitirir mi ve insanların dediği gibi gerçekten de doktorluk mesleği icra ederken zorlanır mıyım? Doktor olmak nasıl, tıp nasıl? Tıp nasıl okunur, yani çok zorlanmadan?
Cevabın nedir?
+1 yılBen değil ama kardeşim tıp okuyor. Neler yaşadığına, YKS'ye nasıl hazırlandığına, sınavlarına nasıl hazırlandığına ben yakından şahidim.
Sana tıp fakültesi okumak hakkında objektif bilgiler vereyim, yolunu aydınlatsın o zaman. :)Tıp okumak nedir, ne değildir?
1. Tıp okumak sık ve düzenli ders çalışmaktır
Özellikle tıp okumak, çok ders çalışmaktır demedim çünkü insanlar tıp fakültesine karşı ön yargılılar. Tıp okuyanların tüm zamanlarını ders çalışarak geçirdiklerini düşünüyor birçok kişi. Evet tıp zor bir bölüm, ders çalışmadan geçmen de imkansız ama ders sonrası düzenli tekrar yaparsan ve birçok bölümdeki üniversite öğrencilerinin yaptığı gibi sadece sınav zamanı çalışmazsan tıp okumanın abartılacak bir yanı yok diyebilirim.
2. Tıp okumak=sıfır sosyal aktivite değildir
Tıp okuyan birçok arkadaşım oldu, hiçbirinin de hayatı tıp fakültesi ve derslerinden ibaret değildi. Birlikte tatillere gittik, dünya politikası üzerine konuşmalar yaptık, kendime çok güvendiğim bir konudur ülkelerin politikaları ama benden daha donanımlı kişileri sadece tıp fakültesi okuyan arkadaşlarım arasında gördüm. Hayatı sadece ders olan biri, dış dünyadaki gelişmelere nasıl bu kadar hakim olabilir?
3. Tıp okumak fedakarlıklar gerektirir
Doktor olduğunda, insanlar sana hayatlarını emanet edecekler haliyle zorlayacı bir eğitimden geçeceksin. Hastanelerde bitmek bilmeyen nöbetlerin olacak, internet döneminde ne kadar saat çalıştığını, uykuyu unutacaksın belki ama hayat kurtaracaksın karşılığında. Elbette sevdiğin insanları ihmal edebileceğin ya da yapmaya can attığın sosyal aktivitelerden vazgeçtiğin olacak ama sonucu güzel olacak, öyle düşün.
4. Tıp okumak zaman kaybı değildir
Tıp fakültesinin 6 yıl olması yüzünden birçok insan tıp okumanın zaman kaybı olduğunu söyler ama herkesin zamanı farklıdır. Kimi 22 yaşında iş sahibi olur, 45 yaşına kadar çalışır. Kimi 30 yaşında doktor olur, 75 yaşına kadar çalışır. Kimi 45 yaşında sevmediği bir işi bırakarak hayallerinin peşinden koşar, ölene kadar çalışır.
'Okumanın yaşı yoktur.' sözünü çok severim. Önemli olan senin hayattan, mesleğinden zevk alarak ömrünü geçirmen. Ne geç kaldın, ne de erken bunu bil. Mesleğinden zevk alarak geçireceğin her gün çok önemli, ne 20 yaşında ol ne de 50 yaşında ol. Yukarıda bahsettiklerimi aklından çıkarma, herkesin zamanı farklı; kendi zamanını başlat, kendini daima geliştir. En önemlisi bu.
Başarılar. :)303 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklı ve o kadar açık konuşmuşsunuz ki tebrik ediyorum 👏🏻 Aradığım cevap tam da buydu. İnsanlara sorunca böylesine kutsal bir meslek hakkında herkes önyargılı davranıyor olumsuz cevaplar veriyorlar çok haksızlar. Dilerim tıpı kazanmak isteyen herkes bir gün hayallerine ulaşır💫
- +1 yıl
@cydaanızz en güzel kısmı insanları kurtarmak bence ama bazen düşünüyorumda ya elimde biri benim yüzümden vefat ederse işte o tarafı beni bitiriyooo...
- 5 ay
Ay gerçekten o kadar kötü yorum vardı ki tıp hakkında. Çok kötü çok zor aslanyazmayın diyip kendileri okumaya devam etmeleride ayrı ironi. Evet illaki zordur ama ben denemek hayalimi gerçekleştirmek istiyorum 24 yaşındayım bu sene için hazırlanıyorum bi kaç gündür modum çok düşüktü devam etsem mi diye. Ama senin açıklaman onların abartı olduğunu anlamamı sağladı ki bencede öyle teşekkür ederim Allah herkesin yolunu kolaylaştırsın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir devlet hastanesinde acilinde doktorum ,3 doktor bakıyoruz hastalara ve çok yoğun oldu içerisi , sonra bir kız geldi , üç defa sordum soruları neyin var diye :)
en son serum yaptık , dışarda hastalar bağırıyordu bizim hastalar nolacak diye , dışarı çıkıp sizin hastalara başlatmayın diyecektim ama diyemedim :)
elektrik bu olsa gerek hayatımda ilk defa bu elektriği aldım , serum bitti ilaç yazarken kızın ismi aklımdaydı ve sormadan bilgisayara girdim ilaçları yazdım , malesef bidaha görebilecegimi sanmıyorum , bu elektrikte nasıl bir duyguydu , o streste yüzüm güldü :)
ama dediğin gibi sosyal hayatı etkiliyor kimi çalıştığın koşullar , kimi yerlerdeki doktorlar rahat ama, onuda sen seçebilirsin meslek yaşantında31 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kimse hayatı bilmiyor, yani sordukların. Bu ulkede ana konu is bulabilmektir. Tıp doktoru oldugunda isin hazır, iyi bir maaş ve guzel bir yuva. Çok meslek gece kalkıp ise gidiyor, sadece doktorlar değil, dieme sen tıp oku. Ve unutma saygın indanlara faydali birmeslegin olacak, ömür boyu sana doktor hanım diyecekler ve dua edecekler.
63 Yorumla
Soran+1 yılIşte beni de cezbeden bu okul hayatım boyunca hep başarılı bir öğrenciydim hala öyleyim tıpın ucu bucagi yok ve cok güzel çalışmalar yapıp ilerleyebilirim görüşlerin için çok sağol
- +1 yıl
Zor o işler uğraşılmaz. Az yorulup çok kazandıracak mesleklere bakmak lazım
+1 yıl6 sene boyunca sosyal hayatinin olmayacagi su goturmez bir gercek..
Kazanmak evet bir nebze zordur fekat okumasi iki misli daha zor. Hele ki intörnluk macerasi bildigin geceli gunduzlu amelelik yaptiriyorlar.
6 senelik maratondan sonra diplomayi aldin eline..
pratisyen dr. olarak herhangi bir yerde calisabilirsin.
Sonra tus sinavi uzmanlik icin. Bitmiyor kaygin.. Surekli kaygi halinde oluyorsun
Ama yine de sen bilirsin.. şansin yaver gider umarim01 Yorumla- +1 yıl
Doktor musunuz?
Tıp kazanmak kolay değil hele okuması hiç kolay değil arkadasım ful ders çalışıyor
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
13Cevap
+1 yılyalan değil doktorluk ideal işi, tıp kazanmak işin kolay kısmı, ben 5. sınıftayım ruhen ve bedenen çökmüş hissediyorum kendimi ama çokda mutsuz değilim çünki bunları biliyor ve herşeye rağmen istiyordum, günde 10-15 saat aralıksız ders çalıştığı günler çok olucak, ulan üniversite sınavı en kolay sınavmış diyeceksin, asıl çile tıp bitirdikten sonra başlıyor bence.
10 YorumlaHarp okuluna git daha iyi dedirten fakülte
sınav zamanı hapis değil hücre hayatı yaşatan
insanı saglıgından eden
gencligi calan
diger bütün hayalleri erteleten
yeri geldiginde insanı sevdiginden ayıran
ama nasıl bir sikimse yine olsa yine aynı seyleri yasamayı tercih ederim dedirten ve saygı duyulması gereken fakülte12 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi yerdin mi övdün mü bilemedim 😊😊
+1 yılgit radyoloji doktoru ol branş olarak filmini oku oku geç :)
sana tutup kadındoğum genel cerrahi beyin cerrahni anestezi uzmanı ol diyen yok diyetisyen ol reçete yaz yaz geç :)
Hep mutsuz olursun diye bir kaide kural yok belli bir süre sonra alışıyorsun espiri bile yapabiliyorsun. Gülüyorsun eğleniyorsun vurdum duymaz oluyorsun.00 Yorumla
+1 yılbu kadar saçma bır yaklasm yok ya, gece 4 te senı amelıyata cagıracaklar ha? o kadar ıyı bır doktor olman ıcın senn yıllarını vermen lazım yıllarını veren bırı de buna üşenmez, ya filmlerden ızleyıp ızleyıp bole yorum yapıyorlar ya gelde ayar olma
32 Yorumla- +1 yıl
kazanırsan git oku kardeşim İTİBARI SAYGISI YETER.
Soran+1 yılÇok teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılGülhane tıp akademisi okursan bu diyenlerin hepsi zırt diye kalır.
Çünkü normal doktorlardan daha iyi eğitim alınıyor çalışma ortamı normal hastaneler gibi değil. En önemlisi sadece doktor değil devlet eğitimi alıyorsun ilerisi için bakıyorlar ve sadece doktor değil tam eğitimli bir devlet adamı gibi eğitim veriyorlar.
Eğer imkanın var ise gata tıp oku derim10 YorumlaBen Dr um ama illaki Dr olacam diyorsan ya Cildiyeci ya da fizik tedavi uzmanı olursan sıkıntı yaşamazsin. ya da yok ben insan görmek istemiyorum dersen Biyokimya Mikrobiyoloji gibi dallar da var hem nöbet te yok o branşlarda
00 Yorumla
+1 yılTıp okumak zor değil, merak etme ben de tıp okudum... Ve şu an diş hekimiyim. Umarım senin de aklından bu kötü düşünceler çıkar da güzel bir hekim olabilirsin... Çok saçma sosyal hayatı bitirir demek nedir? Hiç de öyle değil, kimseye bakma ama şunu da bil;Sevmediğin bir mesleği yapmak çok dha akötü
12 Yorumla- +1 yıl
Siz tıptan diş'e mi geçiş yaptınız
İşin hastalarla uğraşmak. . Hevesin varsa oku kimse yaptığı işi sevmiyor zaten rahat ol
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsülalemin yüzde 70 i doktor tıp kazanmak zor okumak kolay diyorlar
kendini tıp kazanacak seviyede görüyorsan rahatlıkla okursun04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılilla ki okuması zordur babamda doktor okumak zor diyor ama kuzenlerim üniv 1 ve 2 zor alışınca kolay diyorlar
Cevap sahibi+1 yılkuzenlerim de 2. yılında kazandı hepsi okurken zorluk çekmiyorlar
Cevap sahibi+1 yılbunları ben demiyorum tıp okuyanlar diyor barıss38
+1 yılİlla sosyal hayatım diye tıp okumak doğru değildir hedefin neyse ona odaklan
00 Yorumlabence de kardeş tıp okuma ben hemşirelik okuyorum hemşirelik bu kadar zorsa tıbbı düşünemiyorum
00 Yorumla
+1 yılDoğru demişler. Boşver sen tıp fakültesini turizm sektörüne gel
16 Yorumla
Soran+1 yılBabam turizmci benim illallah ettik turizmden
- +1 yıl
Polis olmaya ne dersin?
Soran+1 yılAllah korusun
- +1 yıl
Neden?
Soran+1 yılsenin mesleğin polislik sanırım yanlış anlama eğer bir polisten. Ama insanlar polislere nefretle bakıyomus gibi geliyo tabi bunu söyleyen ben tip okumak istiyo ama sağlık çalışanına şiddet diye bir gerçek var bu da insanların doktorlara bakış acısını yansitiyor
- +1 yıl
Dedim ya boşver sen bu işi bu hıyar insanlarla uğraşılmaz
olacaksanda kulak burun bogaz falan ol
00 YorumlaDoğru demişler gecen gündüzün olmaz
01 Yorumlatip okuyan dayımın kızı var p memnun yani
00 Yorumla
+1 yılkazan once sonra okursun canım :)
10 YorumlaEvet zor
00 Yorumlaİsteyene kolay
00 Yorumladoğru diyolar.
00 Yorumla
+1 yılsüper meslek...
04 Yorumla- +1 yıl
armi diyorsa doğrudur , eig bence :)
- +1 yıl
@baybilmemiş estğ hocam:)
- +1 yıl
senin sorularla büyüdük hocam, asıl bizden estğ :)
- +1 yıl
@baybilmemiş estğ. hocam emekli oldum:)
yeni nesiller takılsın ks de miladım doldu:)
+1 yılKazandin mi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım