Arkadaşlar Turizm İşletmeciliği nasıl bir meslek ? Birde bayan açısından ele alırsak ne gibi şartları vardır ? İş imkanları nasıldır ?
Yurt dışında nasıl çalışabilir yurt dışında rehber olarak çalışması için ne yapması lazım ?
Yurt dışında nasıl çalışabilir yurt dışında rehber olarak çalışması için ne yapması lazım ?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba Arkadaşlar
@lelylely Selamlar,
Turizm işletmeciliği derken, bir otelde çalışmayı mı kastediyorsun? Yani sonunda otel müdürü olabileceğin bir kariyer yolculuğu mu kastettiğin?
40 yıldır bu sektörde olan birisi olarak, turizmciliği seçmenin hayatımdaki en doğru karar olduğunu hemen söyleyeyim. İşe bellboy olarak başladım. Ön büroda merdivenleri yükselerek genel müdürlüğe kadar yükseldim.
Sana departman olarak satışı öneririm. Böylece, eğer meraklı isen dünyayı gezme fırsatların olur. Ben öyle yaptım. Turizm fuarları sayesinde epeyce ülkeye gittim.
Otellerde kat hizmetleri, muhasebe, finans, satış ve ön büro kadınlar için idealdir. Baştan bazı şartları konuşalım:
Otellerde bu departmanlarda çalışmak için (Muhasebe ve Finans hariç) mutlaka iyi düzeyde yabancı dil bilgisi gerekir. (Almanca, Rusça ya da İngilizce). En az lise mezuniyeti şarttır. Hatta bazı oteller en az MYO mezunu olmayı şart koşuyor. Meslek yüksek okullarının turizm bölümleri en çok istenen eğitim kurumları.
Yurtdışında çalışmaya gelince;
Eğer, bir Türkiye firmasının yurtdışı turlarında rehberlik düşünüyorsan, Turizm Bakanlığı'nın kurslarını bitirip sınavlardan geçmeli ve rehberlik diploması almalısın. Firma, hangi ülkelere tur düzenliyor ise oranın dilini çok iyi konuşmak avantaj sağlar.
Bir de, gidilen ülkelerin tarihini, kültürünü, sosyal hayatını, mutfağını bilmek çok önemli bir rol oynar.
Başarılar dilerim..