arkadaşlar ben özel bir üniversitede tam burslu okumak istiyorum çünkü bazı özel üniversitelerin eğitimi çok çok iyi. ama ailemin bu yıl maddi durumu çok iyi değil. izmir'de yasıyorum ve İstanbul bilgi üniversite'sinde burslu olarak okumam bana ne gibi zorluklar çıkarır? ailemi zor bir duruma sokmak istemiyorum. aklımda bir sürü soru işareti var bu yüzden. yardımcı olursanız sevinirim
Cevabın nedir?
+1 yılÖzel ya da vakıf ikisi farklı şeyler. Vakıf üniversitelerinde genelde not ortalaması düşünce burs kesilmesi olmuyor, yine de hangi üniversitede kesin karar kılardan burs yönetmeliğine bakmanda fayda var. Eger aldığın puan, sıralama senin hem yurt hem de okul masraflarını içine alıyorsa biraz dişini sıkarak geçinebilirsin ama onun dışında Istanbul'da okul okumak zordur.
İzmir'de de Ekonomi Üniversitesi var orası da güzel diye biliyorum. Aileni zora sokmak istemiyorsan ya çok çalış yüksek puan al ve yurt-okul masraflarını okul karşılasın ve aylık sana bursunu versin ya da Izmir'de oku..02 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın ailemi zora sokmaya gerek yok, ODTÜ daha mantıklı şu an benim için. Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim, gönlünce olsun her şey.
+1 yılfarklı şehirde okumayı geçtim birde özel diyorsun izmirde çok güzel üniversiteler düşüneceksen orayı düşün çünkü masrafların gerçekten çok olur ablam şehir dışında devlette oldugu halde zorlanıyor annem ve babam bursunun yanma ihtimali falan bunlar zor işler
00 Yorumla
Not ortalaman düşerse ya da istedikleri ortalamayı yakalayamazsan bursunu kaybedersin. Zengin tiplerin arasında ezilirsin. Bide ailenden uzaktasın. Başka zorluğu yok..
03 Yorumla
Soran+1 yılöyle bir şey yok. 7 yıl boyunca ücretsiz okuyabilme şansın var
Soran+1 yılya bilmeden neden yazıyorsun o zaman? utanmıyor musun böyle birisi olmaya? dshjasdjh
+1 yılözel okula gitmek pek mantıklı gelmiyor bana, birsürü zengin ve şımarık insanın içinde rahat edemezsin. hem burslu olsan da giderlerin olacak kantini vs. çok pahalıdır
02 Yorumla
Soran+1 yılkantin dışında ne gibi giderleri var?
- +1 yıl
alacagın kitaplar vs pahalı olabilir. özellike ing bölümler falansa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
+1 yılseçtiğin özel okulu iyi araştır. mesela bazı okullar dersten kalsan bile okulu uzatmadığın sürece para istemez bazıları ister. bazı okullarda burslular için geçme derecesi yüksek tutulur. ama evet şuna katılıyorum devlet okullarından daha iyi eğitim veren özel okullar var. ama dediğim gibi önce araştır.:)
10 Yorumla
+1 yılMaddi yönden diyorsan İstanbul pahalı bir şehir yurt ulaşım vs vs.. manevi yönüne gelince sonuçta burslu okuycaksin ki onlarda insan illa zengin olunca şımarık olacak diye birşey yok kafana takma bunları onlar taksin sen de zekisin ne var yani;)
00 Yorumla
+1 yılokuduğun bölüme göre değişir bence. şimdiki aklım olsa ben okurdum ama farklı bir şehirde okumak istemezdim.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler