Sizce bir kadın evlendikten sonra çalışmalı mı yoksa düzenli bir aile hayatı için çalışmamalı mı?Ben çalışması taraftarıyım.Sizlerin fikirleri nedir?
Cevabın nedir?
Şimdi şu bir gerçek ki1000 ya da 2000 tl yetmez oldu.Doalyısıyla eşlerin ikiside çalışmakta.Bu ne gıbi sorunları getirir.Kadın yorgun bıkkın vede daha çok stresli olmakla kalmıyor,ev işlerıne yetısemıyor,yemek,bulaşik,temizlik.Sonra bayan tutuyor.Parasının bır kısmını ona verıyıor.Başke neler olur.Çocuk dogunca yanında olamayacak,çocuk anne şevkatinden uzak kalmakla kalmayacak.Allah korusun dınımızce biel 2 yıl hakkı olan suttende zaman zaman uzak kalacak..Yani yavru evde anne-baba ilşkisi sıradan olacak.Kıacası avrupaı durum olusacak.Çalişmasına karşimıyım.HAYIR.Ama zor bır durum.Eve katkıda bulunması guzel.Asıl ev geçindirme vazıfesi erkege düşüyor ...Ha bu arada kadın işyerınde göz tacızınden tutunda bırcok olaya maruz kalıyor.Buda var...Herşeyın hayırlısı olsun.Allah ıyı ınsanları çıkarsın karşimiza arkadasım.Sorun gercekten guzeldi.Tebrıkler
10 Yorumla
+1 yılKadın çalışsa da çalışmasa da erkeğe mahkum olmamalı, olası ayrılık, sakatlanma veya vefat gibi durumlarda sudan çıkmış balığa dönmemelidir.
Ev işleri de yeterince ağır olduğundan çalışan kadınların daha çok yoruldukları kesindir... Bu yüzden kadın da erkek de çalışıyorsa en azından evin genel işlerini yapacak bir yardımcı tutulması, fiziksel ve ruhsal olarak ilişkinin daha uzun soluklu olması için şarttır...00 Yorumla
+1 yılÇalışan bi bayan olarak söylüyorum :))) çalışmamalı , eğer çalışıyorsa eve o reklamlardaki anti stress halılardan alınmalı ki sinirler pamuk gibi olunsun.Hem işte çalış , hem evde çalış , bide çocugun varsa off düşünmek bile istemiyorummmm. Ama eşler arasında para konusu açılıcaksa, çalışmalı bi kadın,
00 Yorumla
çocuk olana kadar çalışmaya devam etsin çocuk olunca maddi bir sorun yoksa çocukla ilgilensin. imkan varsa çocuklara annelerinin bakması taraftarıyım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
19Cevap
kız evlat okumaz diyenlere inat okumalı çalışmaz diyene inat çalışmalı.Annemi okutmadilar baba demedigim o elemana muhtac ettiler.evlenirsem çalışması ve kendi ayaklarının üstünde durması taraftariyim.eşiminde ve olursa kızımında.evlenirsem eğer.her zaman bunu savunurum.
10 Yorumlaeğer ben hayatına girmeden önce özenle bir yerlere getirdiği yada temelini atmış olduğu bir kariyeri varsa ve hala bu konuda bir istek duyuyorsa tabii ki çalışması benimö için problem olmaz. Burada önemli olan onun istekleridir. Ancak benim için eşimin evinin hanımı olması ilgisini tamamen bana ve çocuklarımıza vermesi daha güzeldir. Sonuç olarak ben iki seçeneği de desteklerim burada önemli olan birbirimizin isteklerine gösterceğimiz anlayıştır.
00 Yorumlaona yardım etmeyi düşünen bir kocası varsa devam etsin
ama aksini düşünürse eşi çok ciddi problemler yaşayacağınız kesindir.
eşim 2 yıl çalışmaya devam etti
bazen benden sonra eve geldi ama ev işlerini beraber yapmak hoşumuza gittiği için zevkle devam ettik.
çocuktan sonra evde devam etti.00 YorumlaÇalışmalı (helal işlerde) Çünkü devir kötü adam kadna ihanet etmesi dahilinde dımdızlak kalmamalı .. Gidebilmeli Koca eline bakmamalı..
10 YorumlaMantıken de düşünürsek zaten birincisi;kadın,adamın eline bakmamalı.Yani kendi ayaklrı üzerinde de durabilmelidir! Bu yüzden tabii ki çalışmalı , kazanmalıdır. ~
00 Yorumlahayat şartları çalışmayı gerektiriyorsa çalışılmalı.istisnalar hariç.ama yinede kadının çalışması taraftarıyım.
00 Yorumlaartık herkes çalışmalı diyor, özellikle erkekler, herkes ne kadar parayı sever olmuş.. kimse evde çocuklarıma analık etsin onun eğitimiyle alakdar olsun demiyor..
04 Yorumla- +1 yıl
esasında erkeğin görevi çalışıp evine bakmak,kadının görevi de evde çocuklarına bakıp evin düzenini sağlamaktır ama maalesef öyle bir devirdeyiz ki erkekler çalışmayan kadın istemiyor çünkü tek başlarına evin geçimini sürdüremiyorlar,kadınlar da erkeğe muhtaç olmak istemiyor çünkü herhangi bir ayrılık durumunda ortada kalacaklarıını düşünüyorlar.Dolayısıyla tüm dengeler şaşmış durumda,çalışan kadın iş stresinden evine ve çocuklarına gereken özeni gösteremiyorlar,herkesin kimyası farklı ...
- +1 yıl
bir annenin çocuğunun her evresini yaşaması lazım,çocuk psikolojisi için oldukça önemli,çocuk kendini önemsiz hissetmemeli
evet:-)çok paarm olsa çalıştırmam kaprisi çekilmioyda ama bu devir evet valla
00 Yorumla
+1 yılokumussa meslegı vara calısmalı bence ne bılım en azından ekonomık ozgurlugu elınde olur :D ben calısan kadın ıstıyorum :d leon alacam :D yeaapp D:
00 Yorumlabence çalışmamalı erkek evini idame ettirmeyi beceremiyorsa evlenmemeli
03 Yorumla- +1 yıl
ama bu devirde kadının da ekonomik özgürlüğünü elinde bulundurması gerekmez mi?
- +1 yıl
yorumsuzum benim fikrim bu yönde diğer fikirlere saygı duyarım ama çalışmasından yada değilim okuması kendini geliştirmesi bunlara eywallah sonuna kadar desteklerim ama eve geldiğimde zili çaldığımda o kapı açıldığında samimi güler yüzle hoşgeldin lafını duymak benim için bütün özgürlüklerden değerli
- +1 yıl
evet haklısın
kendisi bilir ben zorlamam çalış diye evlendikten sonra ben çalısmak istiyorum dersede karşı durmam
00 Yorumlaevet calismali :D hatta kocasi onun parasini yemeli ! hani bu zamana kadar kadin yemis ja hep :D
00 Yorumla
+1 yılÇalışmalı bence aile ekonomisi katkısı için heee ekonomide sıkıntı yoksa çalışmasın ;) gezsin evine çocuğa baksın
00 Yorumlagecım meselesı bu bence sonucta ortak bı hayat kuruluyo ihtıyac varsa calısmalı yoksa esimin düsüncesını alırım duruma göre yapılır bısıler...
00 Yorumla
+1 yılcocugu belli bi yasa gelinceye kadar isten uzak durmali ama onun disinde her sekilde calismali
00 YorumlaKendi ayakları üzerinde durabilecek kadını tercih ederim.
00 Yorumlakendi seçimi ikisi de olumlu ama çalışırken çocuklarını ihmal etmemeli
00 Yorumla
+1 yılçalışmalı. kendini birinin kazancına bağlı yaşayarak sürdürmemeli
00 YorumlaBeklentili olmamalı istedini yapmalı
00 YorumlaKişinin tercihine kalmışdır , öznel bir durum bu.
00 Yorumla
+1 yılkadının kendi isteğine bırakılmalı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadın her zaman çalışmalı bence.
00 Yorumla çalışmamalı, götünü büyütmeli.
10 Yorumlaçalışmalı evet çalışmalı
00 YorumlaBANA GORE CALISMALI PARA LAZIM BU DEVIRDE
00 YorumlaÇalışmalı.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki çalışmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpara çoksa evde yatmalı. para yoksa çalışmalı
00 Yorumla
+1 yıltercih meselesi
00 Yorumlatabii ki
00 YorumlaÇalışmalı
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi