Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Mühendis olarak benim fikrimi sorarsan sana şunları söyleyebilirim
Uçak mühendisliği belki de yurtdışında mühendisliklerin en çok kazananıdır fakat ülkede güvenilecek bir mühendislik midir bilemiyorum. yani bu kadar okuyup uçak sanayisi düşük olan ülkemizde bakım mühendisi olup sürünmek de var işin sonunda. bu sebeple uçak mühendisliği yerine makine mühendisliği çok daha mantıklı bir seçim olabilir diye düşünüyorum.
Birçok makine mühendisi arkadaşım daha yüksek lisansa bile ihtiyaç duymadan uçak sektöründe çalışmaya başladılar. fakat uçak mühendisleri makinenin alanlarında çalışamıyor. yani makine olayın babası, uçak mekatronik enerji kontrol gibi alanlar çocuğu tarzında düşünebiliriz.
İlla mühendis olucam diyorsan Elektrik Mühendisliğini bir araştır derim03 Yorumla- +1 yıl
Aslında arkadaş daha çok PŞV, talaşlı imalat, katılaştırma, parçacık işleme saniyisinde uçak mühendisleri çalışamıyor demek istemiş ki sonuna kadar haklı. Makine mühendisliği daha kapsamlıdır. Uçak, gemi, otomotiv, enerji sistemleri gibi mühendislikler makine mühendisliğinin alt disiplinidir.
- +1 yıl
@DelusionX in dediklerine sonuna kadar katılıyorum
Yani okuduğun alanın ülkendeki iş sahasında rolüne bakman gerek. Yani sen en güzel bölümü de okusan Türkiye'de o bölümün çalışma sahası yok ya da kısıtlı ise açıkta kalırsın.
Türkiye'de uçak sanayisi mi var okuyup ne olarak çalışmayı düşünüyorsun? Aynı örnek şunun için de geçerli kıstas olsun diye yazıyorum.
Japonya ya da Almanya da yaşasam elektronik mühendisi olmak isterdim. Ama Türkiye'de elektrik mühendisliği daha karlı
+1 yılUçak dostum benim oda arkadaşım uçak muhendisligi okuyor işleri biraz zor ama sağlam paraları var son sınıf stajında 2000 lira alıyor kendisi
En azından makine mühendisi gibi okumuş amele değiller.01 Yorumla
ucak tabiki hatta birak muhendisligi pilot ol asla eskimeyen ve gelecegi cok parlak bir meslek
02 Yorumla- +1 yıl
İha teknolojisi gelişiyor. Tama pilotlar için de teknolojiler gelişiyor özellikle F-35'lerde ki aviyonik sistemler çok üst düzey ama İHAlar sayesinde savunma sistemleri biraz daha ivmeli hareket edebiliyor. Zaman içerisinde pilotlar yerine sistem mühendisleri uçakları kontrol etmeye başlayacaktır (Önümüzdeki 20-30yıl). Bu benim şahsi düşüncem değil Luckheed Martin'in söyledikleri. Bununla birlikte pilotlar da tabi ki günümüz havacılık sanayisi için çok değerli bir pozisyonda.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Olayı sadece uçak olarak düşünme. Uçak şeklinde uzun seyir füzeleri de uçak teknolojisi ile üretilir. Helikopter pervanesi ile uçak kanatları aynı prensipte çalışır. Olayı daha fazla daha geniş kapsamda olarak savunma sanayisi olarak düşün. Ya da sivil amaçlı düşünüyorsan da havacılık olarak düşün. Sonuçta uçak gövde parçasını imal etmek için bile yüzlerce mühendis binlerce tekniker, binlerce operatör, binlerce işçi çalışıyor ki daha zor olan uçak motor bloğu, uçak motor parçalarını üretmen için çalışan sayısını x10 yaparak hayal etmeye çalış.
İlla havacılık sanayisinde çalışmak istiyorsan da makine mühendisi olarak da çalışabilirsin. Sonuçta uçak mühendisliğinde sana enerji anabilimdalı derslerini daha fazla verecekler sadece farkı bu olacak. Zaten makine mühendisleri de bu dersleri alıyor olacak ama sen sadece bir konuda uzmanlaşabileceksin ilginin çeken başka bir şey olduğunda ona yönelme şansın daha az olacak uçak mühendisi olursan. Makine de ise her şey seninle sınırlı.00 Yorumla
+1 yılmuhendislikde onemli olan universiten ve egitime çabayla karsilik vermen eger iyi bir universiteye gitmez ve iyi bir birikim yapamazsan uçakda okusan makinede hic bir ise yaramaz kahvehanelerde kagit oynarsin..
00 YorumlaUçak mühendisliği için ülkemizde iş olanakları kısıtlı. Yurtdışında çalışmak gibi planların varsa uçak derim. Ha ben çok para kazanmak istiyorum diyorsan gemi inşa makine mühendisliği biraz daha iyidir.
03 YorumlaBöyle bir fikirle uyanıp kızlar soruyorda bulunman hiç iç açıcı değil :)))))
02 Yorumlaİlk puanin belli olsun. Sonra arastir. Bir kac kisi hrp arastrdi bunlari baraji bilr gecemedi
00 YorumlaMakine mühendisliği seç bence.. Uçak mühendisliği çok kısıtlı
01 YorumlaHer dakika bu soruyu soruyorsun bıkmadınmin?
00 YorumlaUçak Mühendisliği.
01 YorumlaUçak
02 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat