moralim çok bozuk, bunaldım, daraldım beni anlayan teselli edecek kimse yok bir hayat rutininin içine hapsoldum. kimilerine göre ortada dert yok ama benim baktığım açıdan kimse bakmıyor. ne yapayım nasıl geçsin bu içimin acısı :'( major depresyon tanısı konuldu ilaç mı düzeltecek beni sevgi düzeltmeli ne yapayım ne ?
Cevabın nedir?
+1 yılBoyle durumlarda tek destekçi ve tek antidepresan, arkadaş-dosttur. Kirli kan vücutta ilerleme ve akışı nasıl yavaşlatıyorsa kirli düşüncelerde kafada kaldığı surece hayatı yavaslatıyor çekilmez hale getiriyor. Hiçbir doktor ki o kirli fikirleri boşaltamaz beyninden samimiyet çizgisini geçemedikçe. İlaç falan kullanma bir kere. Dertleşebileceğin insanlar, güvenebileceğin kimse yoksa beni eklersin konusuruz. Ancak varsa o tip insanlar yanlarından ayrılma. Sorunlarını ne kadar cok dusunursen o kadar buyur kafanda. Yapabileceğin seylerden uzaklasıp yapamayacagın veya sana faydası olmayan yaptırımları yonelırsın. Dibe batmak denir buna birazda. Çaresizliklerin senin kilitlerin olur. Öğrenilmiş çaresizlik öğütleri, öğretilmiş çaresizlik cumleleri duyarsın etrafından. İçindeki enerji biter ve bir atalet hali başlar. Çaresiz değilsin, çare-sensin der bir düşünür. Cevabımı 1 kere değil 2 kere - 3 kere okuduktan sonra anlayabilirsin ne demek istediğimi. Samimiyetime güvenmen dileğiyle. Geçmiş olsun.
Saygılar...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende bir zamanlar ilintili zihinsel bir faliyetin şuursal egemenliği altında, aynı senin gibi duygularımın özümsel anının beni güçsüzleştirdiğini hissetmekte ve bizim için pekte ideal olmayan bir dünyanın dolaylı biçimsel sonucuna katlanmaya çalışmaktaydım.. Evet yaşadığımız dünya o kadar da adil değil ve biz aslında tüm yaşadıklarımızı istediğimiz şeyleri gerçeğe dönüştürmede birer tecrübe olarak istiyoruz, çoğu zamanda bunu geniş bir duygu demetinden seçiyoruz. Hayatı kazanmak yerine,onu yaşamayı seçmelisin.Önce kendine gel ve toplumda bir yere sahip olduğunu hatırla. Sen bir bireysin.Kendi kararların,düşüncelerin var. Durma ne istiyorsan onu yap. Anca böyle kurtulabilirsin seni saran o bunaltıcı hayat kıskacından. Hayat sanıldığı kadar uzun değil. Acı çekerek, mutsuz olarak zaman kaybetmeyi göze alamazsın.Bu yaşamak değildir. Bu ölümdür.
32 Yorumla
+1 yılseni çok iyi anlıyorum.sevgiyi algılayabilmen için şuanki ruh halinden kurtulman gerekiyor.bu öyle bir şey ki sana hiçbirşeyin tadını eskisi gibi hissettirmiyor.belki laf kalabalığında öteye gidemeyecek ama "hırs" bundan kurtulmanın bir yoluymuş gibi.müthiş öfke duymak seni ayaklandırcak tek şey gibi.içindeki kötülüklerden arınmak yerine onları güçlendirmek "hırsı öfkeyi kini" bunlar bana güç veriyor.anlık ayaklanmalarım da bu sayede oluyor.
02 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 708 cevap paylaştı. kafanı meşgul edecek şeyler bul.hiç yapmadığın yada ilgilenmediğin birşey .mesela kalk yemek kursuna git ?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
33Cevap
+1 yılValla herkesin hayatta bir takım bazı sorunları olabiliyor hayat şartları ve insan ilişkileri insanları çok mantıksız şeyler yapmaya itebiliyor ama bu durumlarda bile karşıya karşıya kalınması insanın kendine zarar vermesini hiçmi hiç gerektirmez sonuçta hepimiz bir sınavdan geçiyoruz ve hem insanlara karşı hemde kendimize karşı saygımızı ve değerli olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmamız gerekir gelelim senin durumuna sen ya erkek arkadaşından ayrıldın yada oldu en uç nokta ne olabılır ailevi sorunlar olabilir. yada bir yakınını kaybetmiş olabilirsin.Yada nebiliyim kendi içinde çözemediğin problemlerin vardır ama ne olursa olsun hayat herşeye rahmen devam ediyor ve bazı yaşanması gereken şeyleri yaşıyoruz ve bitiyor neden çünki yaşanması gerektiği için yaşıyoruz sevgi ruh halini ve problerini çözecekse sana gerçekten değer veren bir arkadaşın erkek arkadaşınla hoşlandığın konuştuğun birşeylerin olacağına inandığın bir erkek arkadaşınla birşeylere başlıyarak bu durumdan çıkabilirsin gerçekten sevgi düzeltir sevgi aşk herşeyin üstesinden gelecebilecek gerçek bir ilaç olabilir senin için.
00 Yorumla
+1 yılinannamıyorum ya yasın basın kac majör depresyon tanısı koyuyorlar .
tedavisi ilac degil sosyallesmek bayanlarda erkeklere oranla iki kat fazla hissedilir bu depresyon
bir bayan arkadasım vardı ilac ilac nereye kadar bir tanıdıgımızla konustum durumunu anlattım
ilacları kes dedi ve sosyallesmeli tanısı koydu kız ile o aralar bende arkerligi bekliyordum 2 ay istanbul kocaeli akcay izmir aydın denizli fethiye bodrum dolastık kocaeli ve aydında onun arkadasları diger yerlerde benim akrabalarım ve arkadaslarımda kaldık. anca kendine geldi.
sonra bir süre cıktık sonra ben askere gittim 6 ay o sirada biri ile tanışmış bana askerdeyken telefon etti anlattı . hayırlı olsun dedim simdi bazen faceten konusuyoruz cocugu var isminide benim ismimi koymuş. sosyallesme en iyi ilac arkadasım. ilaclar seni uyutmaktan baska bir ise yaramıyacak gibime geliyor04 Yorumla- +1 yıl
mesele gezdirmek degil sosyallesmek güzelim
- +1 yıl
nelerden hoslanırsın anlat
sarkı söylemekten
gezmekten
alısveris yapmaktan
spor yapmaktan
arkadaslarla gezmekten
erkek arkadım ile
hobilerin ne sana ne zevk verir
o kız arkadasım fotografcılıga sarmıstı ve bu gezide onun icin iyi gelmişti bir cok yerin fotografını cekti
Tahminim insanın düşünecek çok zamanı varsa elbette ki morali bozulur.İş güçle uğraşsan herhangi bir uğraş senin hem abudik gubidik şeyleri düşünüp moralinin bozulmasını engeller hem de yeni arkadaşlar edinmene yardımcı olur.Fazla boş vakit sıkıntı çıkarır, insan bir süre sonra sorgulamaya başlar.Dönmeyen çarkın paslanması gibi bir şey bu :)...
01 Yorumla
+1 yılKendimi zarar vermek istiyorum demişsin başlıkta, açıklamayla alakasız olmuş, bende kızlığını boz diyecektim. En güzeli omega3 hapı atmak, omega3 hapı alanlar antidepresan hapını kullanıyorsada bırakıyor zaten, Sonra hayatına sevebileceğin birilerinin olması için çabala, hayata hep olumlu bakmaya çalış. İnternete çok takılıyorsan azalt oda yapabilir depresif durum.
00 Yorumla
+1 yılKendine zarar vermek çözüm değil. Hayatında bazı şeyleri değiştirmeyi dene ve kendine seni eğlendirecek değişik hobi ve uğraşlar bul, stres atıp dertlerinden uzak durmaya çalış. En ufak bir değişiklik bile sana iyi gelecektir..
013 Yorumla- +1 yıl
Ne gibi bir şansın yok mesela? Bunun sebebi ne? Kendini düzeltmeye çalışmalısın..
- +1 yıl
Yolda gidip gelirken kitap okuyabilirsin en azından. Sınava hazırlık döneminde misin? Ondan mı zamanın yok?
- +1 yıl
benimde böyle bi sorunum var aslında çok iyi olmuş bu soru soranın eline sağlık en ufak bi değişiklik derken neler mesela?
- +1 yıl
Kulüpler dediğin zaten seni yeterince sosyal kılarak eğlendirmeli. Yani insanlar farklılık için katılır genellikle. Ben de çalışmadığım zaman kendimi kötü hissedip depresyona yaklaşıyorum mesela. Ama çalıştığımda ofis ortamı, oradaki arkadaşlar ve onlarla aktiviteler ekstradan eğlence sağlıyor. Hem çalışıp hem okuyabilirsin, kazandığın parayı da kendine harcarsın. Ben öyle yapıyorum
- +1 yıl
@ordanburdanşurdan
Tabii ki her insanın başına gelebilecek bir durum bu. Dediğim gibi hobi ve uğraşlar başlıcaları, en azından bir haftasonunu arkadaşlarınla geçirebilirsin, sevdiğin kafadengi bir kuzenin ya da akraban varsa onlara gidip kalabilirsin bir günlük de olsa. Spor yapabilirsin, interneti kullanabilirsin merak ettiğin şeyler için. Zaman geçirmeni sağlayacak çok şey var aslında, önemli olan bunları görebilmek - +1 yıl
@Soran
Kendi mesleğini yapmak zorunda değilsin ki. Bu kadar parayı bir araya getirip uğraşmana gerek yok iş bulman için. Mesela kendi mesleğimden örnek vereyim. Parası az ama rahat bir iş, ücret ve SSK konusunda sık sık sorunlar yaşanıyor ve çoğu yerden para konusunda anlaşamadım ve paramı alamadım diye çıktım. Şimdi ise yaklaşık bir aydır farklı bir işe geçtim. 2 katına yakın ücret alıyorum ve çok kurumsal bir firmada sorunsuz bir şekilde çalışıyorum - +1 yıl
Eğer istiyorsan ve yapma imkanın varsa buna engel olma. En çok istediğin mesleği yapman daha iyi tabii. Ayrıca bu devirde gerçek dostu bulmak çok ama çok zor
lütfen böyle konuşma ve sadece bana ulaşmaya çalış iste o zaman senin yüzünü güldüreceğim.. söz veriyorum..
16 Yorumlasakın kendıne zarar verme canım senı cok cok ıyı anlıorum hıssettıgın yalnızlıgı sıkıntıyı anlasılmazlıgı bende yasadım zamanında ama sımdı hepsı gectı ınan bana senın de gececek sadece buna ınan
14 Yorumla- +1 yıl
o olacak hep olacak bıtmıcek sancaksın olsem dıceksın ama sonunda aydınlık var sadece bunu bıl aydınlık olcak hersey bıtcek sakın kendını bırakma sen kendıne meyda oku duygularına meydan oku bende zamanında bu durumdayken psıkolojı hocam bana aynısını demstı sadece kendımız yenebılırmısız bunu sende yenceksın vee sana ıyı bı soz sımdı Gece en karanlık ve ebedi göründüğü zaman gün ışığı en yakındır. Her gecenin bir sabahı vardır.
ya hayal ettiğin istediğin bişey varsa onun için çalış çabala böyle pes etmeklen olmaz
12 Yorumlakendini jiletlemek gibi duygular mı eğer öyle isen mazoşist olma ihtimalin var dalga geçmek için söylemiyorum çoğu kişinin içinde var bu duygular ama kendilerini tanımadıkları için farkına varamıyorlar ve mutsuz oluyorlar
not: cinsel hayatın varmı ?06 YorumlaSenin sorunun sıkıntını, içindeki duygularını ve düşüncelerini anlatabileceğin paylaşabileceğin birisi yok galiba. Senin sorunlarını dinleyecek paylaşabileceğin birine ihtiyacın var o zaman.
07 YorumlaKendine zarar vermek kimseyi geri getirmez arkadaşım bir çok kişi tanıyorum daha da kötü oldular. Yani şurada şu kadar adamız dertleşmek konuşmak istersen hepimiz yardımcı oluruz ...
Dertleşmek istersen buradayım iyi bir dinleyiciyimdir ...02 Yorumlailacta mutlaka etkilidir,ama esas is sende kafanda bitiyor.kendi kendini motivasyon et gez dolas eglen sevdigin seylere, hobilere zaman ayir
00 YorumlaGit abdest al, 2 rekat namaz kıl, dua et .. Ve senden çok daha kötü insanların durumunu düşün. Sana 3-5 video atayım şükretmeyi öğren..
00 YorumlaYanlış kişileri tanırsan ya da secersen sana senin acından bakmazlar
03 Yorumlakitap okumayı seviyorsan sır diye bir kitap var onu oku ve uygula ordaki yazılanları ya da o kitap hakkında bir video var onu izle o kitabın bana çok yararı oldu
01 Yorumlabende oluyor bazen hemen ışıkları kapıtıyorum muziğimi açıyorum. ve rahatlamaya çalışıyorum.
sigaramı yakıyorum. içeçeğimi yudumluuyorum.00 Yorumla
+1 yıldağıt biraz önce saçma şeyler yap gül komik film dizi izle biraz toplanınca senin canını gerçekten sıkan bi sebep var kendine dürüst olarak bunun cvbını bul ama depresif halde arama cvabı
00 Yorumlahergün 200 gr lık rakı iç bir şeyin kalmaz . yada daha başka bir tavsiyem olacak ama yaparmısınız bilemem ...
00 YorumlaSakin ol sana yardımcı olabilirim ? 2 yıl önce atlattım bu durumu,
08 Yorumla- +1 yıl
tek istediğim duygularımı paylaşabilecek, dertleşebileceğim güvendiğim dostlar ları geçtim dost ben her zaman böyle olmam genelde ben destek olurum hayatımı paylaşabileceğim arkamdan vurmayacak dost istiyorum ama yıllardır gerçek dostumu bulamadım hep arkamdan iş döndü iyi niyetim kullanıldı ve defolup gittiler
- +1 yıl
kendine yeni bir hayat kurmayı dene bambaşka bir kişi olarak, eski alışkanlıklarını bir kenara bırak, kişisel gelişim kitapları oku ve insanları sadece karşıdan bir gözlemle hep olumlu düşün, seni tek yardım olabilecek roman, kişisel gelişim vb kitaplardır, insanları anlamak kitabını da oku.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılayni bende hayat zor dedim evlendim sonra cocuga bakamam dedim cocuk yapmadim simdide bosandim banda zor geliyo hersey sacma sapan geliyo
00 Yorumla
+1 yılkendine zarar vermektense seni rahatlatacağını düşündüğün bir erkekle seviş daha mantıklı bir şey yapmış olursun...
00 Yorumlabeni ekleyebilirsin canım bende çok ağır şeyler geçirdim derstlesebiliriz
01 Yorumla
+1 yılmildred montag olmadan, kendine vakit ayir, dogayla bi arada ol, ugraslarina yönel, yasam amacin olsun. yoksa mildred olur bitersin.
00 YorumlaMagic mushroom denesene.Ya da salvia divinorum.Astral seyahat falan yap,içsel yolculuğa çık
04 Yorumla
+1 yılGit zarar ver o zaman, düzelmeyeceğini düşünüyorsan. Düzeleceğini düşünüyorsan iyi bir dinleyici olabilirim.
00 YorumlaDurup dururken böyle olmadın herhalde, sorun nedir?
01 YorumlaDemoralizasyon en pis şeydir.. Bütün savaşma motivasyonunu temelden çökertir..
01 YorumlaSorun ne bilsem ona göre yardım etmek isterim ama bu işler zor yaz özelden anlat istersen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen iyisin yine ben gitsem bana 1 poşet dolusu ilaç verecek biliyorum:D derealizasyon felanda var hayat garip ve komik
00 Yorumla
+1 yılkendine zarar verme fikrini destekliyorum.
00 Yorumla
+1 yılGel rakı içek
26 Yorumla- +1 yıl
Çorumdaysan Ulukavak'a atla gel
- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
Sen de sağol
+1 yılsavaşmak varken sen teslimyetci yaşıyorsun
00 Yorumlahic bir sey senden değerli değil...
01 Yorumla
+1 yılMinör olaydı iyiydi :/
22 Yorumla- +1 yıl
aramizda bir r nin lafi mi olur taro ):
- +1 yıl
asiuoiasdsaisadsida
tokadı basrdım da yanımda degislsin kendine gel
08 Yorumla
+1 yılBenim gibi yap hayat daha eğlenceli.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyın konumuyla alakalıdır ,geçer geçer
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya boş laf olsun diye sordu geziyosun daha.gelmedinde.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleski vermiş bide ya
çok istiyorsan ver bence
02 Yorumla
+1 yılkaçıncı dibe vuruşun
12 Yorumla- +1 yıl
daha önce dibe vurup çıktıgına göre yine çıkacagını çok iyi biliyorsun.teslimmi olucaksın yoksa meydanmı okuyacaksın . karar ver ben meydan okuyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİlaca başladın mı?
014 Yorumla- +1 yıl
İşte kullanman şart.Bunalımdan çıkamazsın sonra.teapi filanda iyi gelir aslında.Nerde yaşıyorsun?İlaç isimleri nedir bir de?
- +1 yıl
Sorunun nedir tam bilemediğim için tam yardımcı olamıyorum ama ilaçalrı mutlaka almalısın.Prozac sık kullanılan bir ilaç tedavide.Mutlaka başla ve ayda bir kontrole git.
- +1 yıl
Major depresyonda neden olduğu önemli onun.Bazı şeyler neden olmuştur mutlaka.O sorunlarında çözülmesi gerek.Aslında biraz konuşabilsek anlaşabilirdik.Burası çok yavaş bir yer.
- +1 yıl
profilimde var ordan bakabilirsin.yeni gittim doktorada biraz bilgim var bu konuda.
- +1 yıl
Meşgulsen çıkayım ben.
- +1 yıl
Yanlış ekledin talep gelmedi bana.ruzgar2019 mu iyi bak?
- +1 yıl
Mesaj at bana mail adresini eklenmedi çünkü.
- +1 yıl
Müsait değilsin sanırım?
+1 yılkendine zara ver.
12 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
sen yakalayınca affetmiyorsun misilleme yaptım ben de. çok kindarımdır ajsdgkjasdh
zaman...
00 Yorumlakendine değer ver
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama.
00 Yorumla
+1 yılekle beni
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyalnız kalmayı özle biraz
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbende onu diyorum yalnız kalma
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaçmalama
00 Yorumla