Yeni işe girene neden tuhaf bakışlar atıyorlar hatta dışlıyorlar gibi hissettiriyorlar. Yeniyi istemiyorlar mı başta anlamıyorum. Tabii her yer böyle değildir ama sizce neden yeniye bi kapalılar gibi?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni işe girene neden tuhaf bakışlar atıyorlar hatta dışlıyorlar gibi hissettiriyorlar. Yeniyi istemiyorlar mı başta anlamıyorum. Tabii her yer böyle değildir ama sizce neden yeniye bi kapalılar gibi?
Cevap
5Cevap
Tanımaya çalışıyorlar.40 yıllık arkadaş gibi bir anda olmazki ablam. Yavaş yavaş herkes alışacak endişelenme♡
Bana öyle gelmiyordu o yüzden çıkmıştım
Valla bilmiyorum abla deneyimim yok ama bazılarıda belki mobing ten zevk alıyordur
Tanımıyorlar mesafeli durular 2-3 hafta içinde normale döner her şey
Yinede bi gruplaşma oluyor orada kim kimle yakınsa yine aynı kalıyor özellikle kadınlarda böyle
Gruplaşma olur sen hangi gruba girersen diğeri mesafeli kalır. Bazen gruplar anlaşamıyor diğer tarafa geçiyor
Evet zaten bi tarafla biraz konuşayım dedim. Daha tanımıyorum ki kimseyi. Tam olarak grup kim orada anlayamadım bile. Diğer bi kız var o hemen uzak durdu benden😄 ne olduğunu anlamadım. İlk iki gün iyi olan kişi beni tanımıyor gibi davrandı. Neyse iki haftada çıktım oradan huzursuzluk vardı
İyi kurtulmuşsun desene yoksa orada zaman geçmezdi
Evet asgari ücret için orada duramayacağımı fark ettim… aylarca orada yapamazdım baştan çıktım
insan olsalr tuhaf davranmazlar
Aynen ama kesinlikle yeniyi aralarına zor alıyorlar. Anca çok konuşan aşırı girişken tipleri kabul ederler gibi
Yenisin normal herkesin başına geliyor 😂
Sanki hep bi bize bakıyorlar gibi.. ve hep konuşkan her yere koşan olmamızı bekliyorlar. Daha çok birbirileri işe konuşuyorlar seni dışlıyorlar gibi
Sen girişken olmayı dene
Zaten zamanla alışırsın
sana öyle geliyorda olabilir mi?
Yok ya bence öyle. Eski iş yerinde yine iki kız beni çağırıyordu aralarına falan. Bu yenisinde zaten o yerde gruplaşma var. Ve iki gün iyi davranan ertesi günlerde yabancı gibi davrandı. Ve yeni kişiyi anca çok girişkense vs aralarına alıyorlar gibi
çok önemli mi :D boş ver sen kendi işine gücüne bak
Bende dislsniyorum gruplastilar
Ya Ben sırf iki iştede de devam etmedim çıktım. Sanki bi değişik bakıyorlar devam etmenizi istemiyor gibiler. Sadece birbirlerine bakıp konuşuyorlar
Kıskançlık
Evet olabilir bide yenisin ya mesela ilk işin. Biraz gözlem yapıyorsun ama çokta sessiz değilsin yinede çekinme sessiz sakin misin hep diye soran oluyor.. Başka sessiz de var neden ben böyle dikkat çekiyorum bana diyorlar ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yeni bir ortama girdiğinde böyle hissetmen çok doğal ama merak etme bu durum seninle ilgili değil 🎓 Sosyolojik açıdan bakarsak mevcut ekip kendi kurduğu konfor alanını koruma güdüsüyle hareket eder. Değişim ve yeni birinin gelişi alışılmış düzeni sarsacağı için başlangıçta istemsiz bir mesafe oluşur 📚 Zamanla senin iş yapış biçimini ve samimiyetini gördükçe o buzlar eriyecektir. Kendine güvenmeye ve kendin olmaya devam et ✨ Sen hiç böyle bir şey yaşadın mı 🎯