Her türlü ikisini de yapsam da deneyim ve güzel bir CV gerekiyor yaptığım çalışmalar ile ilgili zaten. İlaveten güzel bir GitHub profili.
Türkiye'de hemen her şey diplomaya bağlı onsuz işe alınmıyor. Fakat dünyada böyle değil yazılımcının pratik anlamda deneyimine ve ne kadar iş çözücü olduğuna bakıyorlar anladığım kadarıyla.
Yine de kararsızım yazılımcılar varsa aramızda fikirlerinizi merak ediyorum.
Oturup kendi kendine sıfırdan 1 yılda pratik ile yazılım öğrenmek mi? Yoksa üniversitede okulunu okumak mı?
İngilizcem C1, Arapçam da var. Fransızca da öğrenmeyi düşünüyorum. CV bu şekilde bende.
Eğer pratikle olur ise işletme okumayı düşünüyorum, fakat illa üni gerekiyorsa yazılım geliştirme bölümünü okumak için YKS çalışacağım.
Ankara 'dan sevgiler güzel kardeşim. Harika bir dil alt yapın var. Günümüz teknoloji dünyasında pratik çözümler kadar üniversitenin sana kazandıracağı analitik düşünme yeteneği ile akademik çevre de çok kıymetlidir. Mektepli olmak sana teorik altyapıyı ve vizyonu verirken alaylı ruhunu koruyup güçlü GitHub projelerinle bunu taçlandırabilirsin. İşletme ile yazılımı birleştirmek de harika bir yönetim vizyonu katar. Peki sen kendi ürettiğin projelerle fark yaratmaya hazır mısın? 🎓📚✨
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 sa
Bilgisayar mühendisligini kazanman gerek. Eger kazanmadıysan programlama ögren, cc, pytn, cc+kotlin, sql, sosyal mühendislik, linux, c+ aklıma gece vakti bunlar geldi. bunları felan ögrenmen gerek. Olay şu kod yazmayı ögrenmen gerek en baştan sıfırdan başlıcaksan böyle başlaman gerek. Bir sürü pc programı var. hamgisini söylesem aklıma gelmedi şimdi ne yapmak istiyorsun ki? bilgisayar bölümğ kolay gibi gözüküyor ama full sayısal bir bölüm. ben bu yüzden bilgisayar bölümü okumadım full sayısal bu yüzden kendim internetten ögrendim.16 yaşındayken.
0
12 Yorumla
Cevap sahibi
1 sa
Birde github hesabınında olması gerek. bir sürü kullanıcı var. çok ögretici biryer
Cevap sahibi
1 sa
Bence sistem mühendisligi bölümünü oku
Cevap sahibi
1 sa
Birde çok derin ve karışık gibi gözüne gözükmesin. Artık yapay zeka var. ona , sorsan o bile ögretir kod yazmayı. knka amaç bu kod yazıyorsun oluşturuyorsun programlıyorsun satıyorsun bu kadar
Cevap sahibi
1 sa
Ayriyeten ne ögrenmek istiyorsun trojan felan birde ögrenmen gerek
Cevap sahibi
1 sa
Bence bilgisayar bölümünü okuma , direk kendin ögren, hatta yapay zekadan istesen ögretir.
Cevap sahibi
1 sa
Birde bu pytn, trojan, vs. bilgisayar programları ingilizcedir. ingilizce bilmiyorsan ögrenmen zor olur. illa ögrenmek istiyorsan 2 yıl pc programlarını ögren, pratik yap, sonra. kendi başına uygulama tasarlama ya da basit şeyler yap, web sitesi kur vs.
Cevap sahibi
1 sa
Ama bence bilgisayar bölümü okuma çünkü artık yapay zeka bilgisayar mühendisligi bölümünü bitirdi. artık insamlara gerek yok. bence sistem mühendisligi , ya da mekatronik mühendisligine git. ya da Kimya bölümüne git. çünkü matematik, ve bilgisayar mühendisligi bölümü artık çöplüktür yapay zeka bu meslekleri bitirdi.
Cevap sahibi
1 sa
Bu arada işletme okuma, işletme okuduktan sonra ne yapcaksın. Nakit kilit keş paran yoksa işletme bölümünü bitirmek iyi fikir degil. Bence ya kimya, mekatronik bölümü ya da , uzay bilimleri bölümüne git. bunlara gitmiyorsan üniversteye gitme .
Cevap sahibi
1 sa
Yani illa üniverste havası alayım, ortam görsem iyi olur diye düşünme , hiçte gerek yok.
Soran
1 sa
Ben zaten sağlık bölümü mezunuyum
Soran
1 sa
Kimyaya ihtiyacım yok.
Yapay zeka sağlıktada birçok bölümü bitirme yolunda ilk öncede radyoloji ardından dermatoloji.
Bu sebeple uzmanlık yapmadım zaten. Cerrah olmanın bile önemi kalmayacak çünkü robotlar cerrahlardan daha iyi ameliyat yapar hale gelecek yakın gelecekte, araştırmalar bunu gösteriyor.
Soran
1 sa
İlaveten hantal yazılım kısmını artık yapay zeka tek başına hallediyor kod yazıyor. Ya Vibe coding yaparım veya No code öğrenirim.
Gizli Üye
(30-35)
8 sa
Eskidendi o diploma olayı şu an etiketten daha ziyade yetkinlik önemli gerçi dönem değişiyor. Alaylı isen zaten bir yere girmek içinde çok uğraşmana gerek yok yaptığın işleri doğru pazarlayabildiğin sürece. Github a bile artık kimse bakmıyor. Biraz referansta önemli. Danısıklı dövüş.
0
17 Yorumla
Soran
7 sa
Yani pratik anlamda yazılımcı olmak deneyimli olmak daha önemli şu an o zaman. Github bile önemini yitirdiyse, şu an nasıl bir yol çizmeli sizce?
Yaş kaç sorabilir miyim? Bir temelin var mı ne aşamadasın yani daha önce herhangi bir eğitim aldın mı hangi dillere hakimsin vs bunlar önemli kısaca tavsiye vermek için seviyeni de bilmem gerek ki doğru bir tavsiye verebileyim
Hazır CMS ler çok bir işine yaramaz günümüzde yazılım dünyası bambaşka bir yere evriliyor haliyle ne alanda ilerlemek istediğine karar vermen gerek bu aşamada. Yaşın geç değil aslında merakın nereden peki onu da sorabilir miyim? İlgini ne çekiyor biraz söz edersen en azından yönlendirebilirim seni.
Ahaha alan derken yazılımın da kendi içinde farklı alanları var ya malum siber güvenlikten tut devops backend veya frontend ya da mobil veya web, game gibi. Yani amaç para kazanmak ise o başka. Döviz olarak kazanmak güzel ancak o seviyeye gelmek içinde bazı şeyleri sindirmiş yani öğrenmiş olman gerekiyor. O yüzden bir temel eğitim şart.
Yapay zeka trend şu dönemde bu alanda kendini geliştirip yazılım kodlama da öğrenebilirsin. Artık eski usul geliştirme yöntemleri de kalmadı çoğu seyi LLM ler üzerinden rahatlıkla yapabiliyorsun.
dil avantajın gayet iyi ama türkiye piyasasında hala diploma önemli bir kapı açıyor, o yüzden imkanın varsa okulunu okumak işini çok kolaylaştırır. tabiki github ve projeler de şart ama kurumsal yerler diplomasız zorlıyor insanı.
0
2 Yorumla
Soran
1 sa
Github ve n8n önemini yitirdi deniyor. Bilgim yok sebebini bilmiyorum fakat araltırdığım kadarıyla böyle.
Sen diyebilirsin Ben cok sikinti yasadigim icin hala mezun olamadim7. senem bu sene Calismadim bu alanda yalandan atmayim sadece is icin baktigimda bublari goruyorum Ama okul2. arkadasim vardi veya mezun olup 1 sene sonra ise gorem veya son sene giren (workand travel yapmis arkadasim) onlar gordiler ve sektorde Şu an is yok diyorlardi ben de sordugumda Ama torpil varsa kolay ya da dedigim gibi afedersin ama gotunu yirtacaksin oyle anca suanki aklim olsaydi yapardim derdim ama maalasef sorunlarim ayni diye yine yapamazdim ben Maddi ve ailevi sorunlarim var ne duye merak edigosan soylim yani psikolojim iyi degil
Yapay Zeka Cevapladı
Seçimim: Mektepli yazılımcı
Ankara 'dan sevgiler güzel kardeşim. Harika bir dil alt yapın var. Günümüz teknoloji dünyasında pratik çözümler kadar üniversitenin sana kazandıracağı analitik düşünme yeteneği ile akademik çevre de çok kıymetlidir. Mektepli olmak sana teorik altyapıyı ve vizyonu verirken alaylı ruhunu koruyup güçlü GitHub projelerinle bunu taçlandırabilirsin. İşletme ile yazılımı birleştirmek de harika bir yönetim vizyonu katar. Peki sen kendi ürettiğin projelerle fark yaratmaya hazır mısın? 🎓📚✨