İyi bir yazılımcı olmak i̇çin ne yapmalıyım?

Merhaba ben Yazılım Mühendisliği Bölümünden 2015 yılında mezun oldum. Ama ben gerçek bir yazılımcı değilim. Hayalim gerçek bir yazılımcı olmak. Ne olduğunu bilmeden okumaya gittiğim bu mesleği okurken çok çalışarak anlayabileceğimi düşündüm yanıldım. Bu mesleği seçme sebebim sayısalı sevmemdi. İnsanlar sayısalım iyi olduğu için bu mesleği iyi yapabileceğimi söylediler aynı zamana da aileme bakmak için mezun olur olmaz iş bulabileceğim bir mesleğe ihtiyacım vardı. Okurken dönem uzamadan bitsin diye teori derslerine odaklanıp okulu bitirdim. Buna mecburdum biraz çünkü maddi durumumuz iyi değil ve babam yaşlı çalışmakta zorlanıyor babamdan sonra çalışabilecek güçteki tek kişi benim bundan dolayı kendimi geliştirmek yerine okulu hemen bitirmek ve işe girmek istedim. Fakat şimdi çok büyük bir sıkıntım var şu an basit bir proje bile yapamayan bir yazılım mühendisiyim eğitim almak için bir yerlere girmek istiyorum ama kabul etmiyorlar kendi kendimi geliştirmek istiyorum ama nerden başlayacağım bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
İyi bir yazılımcı olmak i̇çin ne yapmalıyım?