Annem beni maddi yük gibi mi görüyor, ailemin geçimini sağlamak zorunda mıyım yoksa kendi hayatımı mı yaşamalıyım?

Merhaba arkadaşlar 18 yaşındayım tekrardan üni sınavına hazırlanıyorum. Durum şu ki annemle babam ayrı annem şu an 3. evliliğinden boşanmak üzere borcu var ve ayda sadece 60k maaş alıyor ve buna rağmen aşırı derecede para harcıyor bir de erkek kardeşim var kendisi 11 yaşında ortaokula başladı. Annem KPSS’ye çalışıp batıda bir yere gitmemi istiyor. Kendisi de peşimden gelip emekli olacakmış. Yani ailenin tüm maddi yükü benim üzerimde olacak 70-100k arası alırım yüksek ihtimalle ama korkuyorum. Daha hiç hayata karışmadım erkek arkadaşım bile olmadı (güzel bi kız olmama rağmen) derslerim iyi en azından tıp gelmese bile (ki gelse iyi olur xd) diş ya da iyi bir mühendislik yazıp batıda bir yere gidip hayatımı yaşamak istiyorum zaten liseyi Antalya’da okudum. Arkadaşlar edinmek sevgili bulmak partilere katılmak istiyorum çünkü bunu hak ediyorum. Fakat bir yandan da annemi de rahat hissettirmek istiyorum. Annemin arkadaşı anneme “eğer sende değil babasında olsa babası onu çalıştırıp parasını yerdi” demiş 😞 şimdi bile omuzlarımda yük hissediyorum bunu yapmak zorunda mıyım?

Annem beni maddi yük gibi mi görüyor, ailemin geçimini sağlamak zorunda mıyım yoksa kendi hayatımı mı yaşamalıyım?