Üniversite kazandım ama ailem beni hala petrolde çalıştırmak istiyor, sizce kim haklı?

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar ben 21 yaşındayım üniversite sınavına girdim ve çok şükür bu yıl üniversiteyi kazandım istediğim bir bölüm üniversiteyi burada yani yaşadığım şehirde aile evinde okuyacağım şimdi benim abim ile babamın iş yeri var akaryakıt istasyonu bizim eve de yakın ben de her gün oraya gidiyorum orada çalışıyorum ama oranın çok yoğun ve yorucu bir çalışma temposu var mesela ne belli bir çalışma saati var ne de haftada 1 gün bile olsun izin günün yok hep çalışıyorsun ben de sırf bu yüzden üniversite sınavına girdim kendimi buradan kurtarayım dedim ama görünen o ki o iş yerinden kurtuluşum pek kolay görünmüyor gibi çünkü bugün ailemle bu konuda biraz tartıştık ben aileme artık üniversiteye başlayınca petrole gitmeyeceğimi sadece derslerime ve üniversite hayatına odaklanacağımı söyledim ama ailem bunu pek kabul etmedi annem bana oğlum sen haksızsın orası bizim iş yerimiz dedi ben de anneme asıl siz haksızsınız anne bugün ben sonuçta üniversite kazanmışım ve istediğim bir bölüm bana gelmiş ben niye petrolde çalışayım belki ben ileride petrolde çalışmak istemiyorumdur belki benim başka hayallerim vardır dedim sonra ben abime de ben üniversiteye başlayınca artık petrole gelmeyeceğimi söyledim yani sizin anlayacağınız ailem petrolde çalışmamı istiyorlar ama ben de orada çalışmak istemiyorum çünkü benim başka hayallerim var bir de biz ilçede yaşıyoruz benim gideceğim üniversite de başka bir ilçede internetten baktım gideceğim okul ile evimiz arasında 40 km mesafe varmış yani gidiş geliş günde 2'şer tane minibüs değiştireceğim ve gidiş geliş neredeyse günde 2 saatim yolda geçecek bir de bunun üstüne akşamları eve gelince o yorgunlukla petrole mi gideyim. Arkadaşlar ailemle biraz tartıştık sizce ben haklı mıyım yoksa ailem mi haklı size göre?

Üniversite kazandım ama ailem beni hala petrolde çalıştırmak istiyor, sizce kim haklı?