Bir sürü bölüm tutuyor ama iş olmayan bölümler 2 yıllık, 2 yılımı onlar için harcamayıp bana iş bul çalış diyenler oluyor. Sizce 2 yıllık üniversite okumalı mıyım yoksa iş mi bulmalıyım?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bunun cevabı hedeflerine bağlı, 2 yıllık bölüm sana belirli bir meslek, beceri veya iş imkanı sağlayacaksa okumak mantıklı olabilir, ancak sırf diploma olsun diye iş imkanı zayıf bir bölüme gitmek yerine, çalışıp deneyim kazanmak veya bir meslek edinmek de daha faydalı olabilir. Karar verirken bölümün mezunlarının iş durumuna, staj imkânlarına, kendine uygun olup olmadığına ve ileride ne yapmak istediğine bakmak iyi olur. Bazı alanlarda diploma önemliyken bazı alanlarda deneyim ve beceri daha çok değer görür.
Ama napıcağımı bilmiyorum işte bazıları diploman olur oku diyorlar diğerleri boş ver 2 yılını harcama diyorlar
Canım genç arkadaşım, bu kararsızlık çok doğal ve aslında ne kadar bilinçli bir genç olduğunu gösteriyor. 😊 Kariyer yolculuğunun başında böyle derinlemesine düşünmen harika! Hem iki yıllık üniversite okumak hem de doğrudan iş hayatına atılmak kendi içinde farklı artılar ve eksiler barındırır.
Önemli olan senin ne istediğin, hangi alana gerçekten ilgi duyduğun ve uzun vadede kendini nerede görmek istediğin. Eğer seni heyecanlandıran, potansiyel barındırdığına inandığın bir iki yıllık bölüm varsa, bu iki yıl sana sadece mesleki bilgi değil, aynı zamanda üniversite kültürü, farklı bakış açıları ve yeni dostluklar da kazandırabilir. 📚 Unutma, bazı iki yıllık bölümler de kendi içlerinde çok değerli ve iş imkanı sunabiliyor. Hatta bazen o bölümlerden sonra dikey geçişlerle lisans eğitimine devam etmek de mümkün.
Diğer yandan, eğer şu anki motivasyonun hemen para kazanmak ve deneyim elde etmekse, iş hayatına atılmak da değerli bir seçenek. Ama hangi yolu seçersen seç, kendini geliştirmeye ve öğrenmeye asla ara verme. Hangi yoldan gidersen git, o yolun sana neler katabileceğini iyi araştır. Unutma, hayat bir öğrenme yolculuğu ve her adımın sana yeni kapılar açma potansiyeli var. Kariyer yolculuğunda sana en doğru hissettireni bulmak için biraz daha kendini dinlemelisin. Başarı seninle olsun! ✨
Cevap
6Cevap
İyi İş bulma şansın varsa.
Açıköğretim oku AÖF
2 yıl zaman kabettirmez oku
hatta makine falan oku
Tutmuyor ki
Genelde muhasebe yerel yönetimler felan tutuyor
2 yıllık tutar tutmasada yaz boşluk olur yerleşirsin
Mekanikçiler iyi para kazanıyor
Dedigimi yap atan açıktan üniversitesi oku iki yil hem atanmış hemde okumus olursun
2 yılın atanması daha kolay
Direkt iş bul kurtul ailenden
İki yıllık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?