Parasızım, işsizim, işe girmem lazım ama gitmeye utanıyorum, görüşmede derlerse yarın gel başla diye çok utanıyorum, böyle bir durum yaşayan var mı?
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Ama başlaman lazım bi yerden yarın olmasa diğer gün... git alışırsın daha önce başlasaydım keşke dersin falan yani , çünkü bu şekilde daha kötüye gidersin psikolojik bir durum bu üzerine gittiğin an özgürsün yapma kendine bunu
Parasızım bitiğim şu an
Tamam ne olmuş yani , git başla işe işte , ailenden borç al çalışır ödersin , sen sadece sen mi böylesin sanıyorsun çık şu düşünceden
Neden kimden niye utanıyorsun hocam sen kendi hayatına bak boş ver utanılacak bir şey yok işyerinde de yanlış yapmaktan birisinin karşısında tökezlemekten korkma bunlar olağan şeyler
İlk gün gittiğimde ne dicem mesela
nasıl bir yere gideceksin genelde restoran gibi gibi veya kasiyerlik gibi işlerde yani az kişinin çalıştığı yerlerde zaten sana işveren kişinin yanına gidiyorsun o seni ilgili insanın yanına gönderiyor veya o kişiyi çağırıyorlar ve ilk günden sana marsa asansör dikmeni beklemiyorlar
Restoran cafeye girerim
Fabrika gibi yere gideceksen zaten daha kolay orada da yine insan kaynaklarına gidiyorsun o da ustayı veya ustabaşını çağırıyor veya genelde fabrikada ortada gezen bir dalyaprak oluyor onu cagiriyor o seni senin çalışma alanına kadar götürüyor
restorana gireceksen basit iş veren kişinin yanına gidersin işe başlayacağın gün
İşi veren patron oluyor görüşme müdürle oluyor genelde
tamam işte değişiyor müdür se müdürün yanına git o zaten ilgilenecek kişiyi çağıracak o ilgilenen kişi ile irtibatta kalacaksın ondan sonra
Zaten müdür yeni başladığını biliyor seni biliyorsa eğer müdürün bilgisi yoksa ki genelde çoğunun olur ben yeni çalışanım diyeceksin yeni personelim diyeceksin ve sana verilen görev için görev alanına gidersin
Ya utanıyorum çok aylardır işsizim bu yüzden
Kaç tane iş buldum gitmedim
sen bence en başta iş bulmada sorun yaşıyorsun içeri girip kapıdaki iş ilanınızı gördüm kısmından sorun yaşıyorsan restoran işi pek senlik değil gibi
Yok internetten buluyorum genelde
ben de çekimser ve utangaç birisiyim ama iş konusunda kimse oturduğumuz yerden gelip elimize para vermiyor bundan dolayı ilk başvurumu BİM marketine yaptım senin gibi internet üzerinden ve markette gezinip gezinip yöneticiyi bulamadım sonra kasiyere gidip örneğin seni arayan kimse ona geldiğimi söyledim şunu unutma çalışanlar da senin benim gibi normal bir insan
Eğer bu tarz şeylerde özgüvenin yoksa çalıştığın yer fabrika bölgesiyse fabrika işleri daha kolay ve sabit zamanlı oluyor
Bakıcam reis komilik yaptım daha önce okul falanda okumadım çok çalışmadım tecrübem yok
Bak bakalım reis hakkında hayırlısı olsun 🙏
Senin yaş kaç kral ne iş yapıyorsun nerde yaşıyorsun
yaşım 22 ben fabrikalarda çalışıyorum mesela şu an günlük gidiyorum Tekirdağ bölgesinde yaşadığım için burada fabrika çok hem kimseyle bu kadar fazla muhattap olmuyorum hemde çok kişinin arasında sıyrılıyorum öbür türlü az kişinin çalıştığı yerde çalışmak biraz zor oluyor benim için ve 5-6 tane fabrika değiştirdim yani iş bulma kısmı da genelde güvenliğe form dolduruyorum onlar beni çağırıyor yani herkesin ne iş yaptığı belli oluyor
Pompacılık yaptın mı
Benzinliklerdr
Yok riskli bir iş bana göre arabalardan anlamam gider dizel yerine benzin falan koyarım birşeyler yaparım bide milletle uğraşmalık işte çalışamam
Reis Allah kolaylık versin bende bir işe başlasam iyi olur aileden geçiniyorum şu an yetmiyor para paranın değeri kalmadı İstanbul’da yaşam çok pahalı
Evet valla bir kez İstanbul'a gidip iş yapmıştım ve İstanbul çok kötü reis Silivri de saadet gıda fabrikasında çalıştım 2 gün dayandım
Reis fabrikada ne işleri oluyor tecrübesize ne maaş veriyorlar paketleme işi falan mı
Genelde 30-32 arası veriyor çoğu fabrika tabi asgari ücret diyen de var fabrikalar genelde seni kapından veya en yakın duraktan alır zamanında sen gidersin sana verilen kıyafeti ve iş ayakkabısını giyersin ve paketleme işi verilir tabi değişir örneğin saadet gıda da 2 günlük işte ne yaptım anlatayım
Ne paketliyorsun kolay mı
Kaç saat çalışma oluyor izinler nasıl
jelibonlar geliyordu yumuşak şekerler ve eldiven ile o jelibonlari kutulara koyuyorduk çünkü tecrübesiz birisinin en iyi yapacağı iş o tabi o kokuya ben dayanamadım gıda işini tavsiye etmem
İş ilanı bakarken üretim imalat mı bakacağım
genelde 8 saat çalışma oluyor 3 kez mola yemek 30 dk diğer molalar 15 er dakika oluyor kimi yer biraz cimridir 1 mola 1 yemek molası verir ikinci bir mola vermiyor
evet üretim imalat işleri bakabilirsin ama demir işleri bakma montaj alanında veya paketleme alanına bak burada mesela şu an çalıştığım bir yer var
horoz lojistik bilirsin duymuşsundur bir de Penti onu da duymuşsundur kadın iç çamaşırı yapıyor
Montaj paketleme mi oluyor
Plastik enjekyon alakası yok dimi
sayılır paketleme bir ürünü paketleme poşete veya kutuya koyma dizme montaj ise örneğin bir ürünü alıp yapmak vidasını koymak kulpunu takmak gibi gibi
yok plastik enjeksiyon işi yapılmaz makine ile işin yok paketlemede veya montajda
Eyvallah kral
Şimdiki yaptığım iş ise iç çamaşırı ürünlerini kolilere koymak veya barkodlarini okutarak toplama yapmak çok kolay biraz daha yakın olsaydık gel dene derdim helekide içeride benim çalıştığım bölüm ekstra kolay ve kimseyle uğraşmıyorum ben sadece benden istenilen adet var örneğin günde 8 saatte 700 adet iç çamaşırı toplayacaksın deniliyor topluyorum ve işim bitiyor
Kral şeyden korkuyorum işi yapamam veya yanlış yaparım bardak tabak düşürürüm diye rezil olurum diye ondan
Reis en fazla laf yersin kimseyi takma işyerlerinde olur o tür hatalar zaten önceden bu tarz işler yaptıysan az çok bilirsin ve yapabilirsin
1 buçuk ay çalıştım çok laf yedim çıktım o yüzden aynı olaylar olur diye utanıyorum gitmek istemiyorum o yüzden
Bence korkmuyorsun rahat bir iş arıyorsun bu da zorlanır mıyım telaşesine sokuyor seni
Biraz tembellikde var
E tabi bu da en büyük nedenlerinden
utanma özgüvenli ol
Neden böyle
büyüdügünde gecer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum. Bu hisler aslında çok doğal ve birçok genç iş arayanın yaşadığı bir durum. Utanmak yerine, bu duyguların senin ne kadar özenli ve başarılı olmak istediğini gösterdiğini fark etmelisin. O görüşmeye gittiğinde ne kadar heyecanlı olduğunu hissedeceksin ve bu da senin samimiyetini gösterecek. Özgüvenle gülümse ve unutma ki her adım seni ileriye taşıyacak. Kariyer yolculuğunda her zaman yanındayım! 😊🌟💐