Is yerinde ikiyüzlü insanlarla ve yöneticimle mesafeyi nasıl ayarlamalıyım?

Selam arkadaşlar,

Ben 27 yaşında bir kadınım. Tek yaşıyorum, ailemle iletişimim var ama anne ve babamla aram limoni (özellikle annemle neredeyse hiç konuşmuyorum). Yaklaşık 5 senedir çalışıyorum. Kendimi bildim bileli ikiyüzlülükten rahatsız olurum ve bu tür davranan insanlardan uzak dururum.

Özgüveni düşük ve bir insanın beni sevdiğine (arkadaşlık veya sevgililik) çok zor ikna olan biriyim. Mesafeli ve içe dönük olarak da tanımlanabilirim. Ama birine gerçekten güvendiğimde ve onun yanında rahat hissettiğimde çok neşeli, konuşkan, şakacı biri oluyorum.

Benim anlatmak istediğim konu iş yeriyle alakalı. İş hayatına başladığım ilk zamanlardan itibaren işyerindekilerle çok mesafeli olmuşumdur, hem karakterim nedeniyle hem de tanık olduğum ikiyüzlülükler nedeniyle (beraberken çok iyiler, dışarıda buluşuyorlar ama arkalarından sürekli atıp tutuyorlar). Zaten bu mesafeyi korumadığımda sorunlar yaşadım çünkü insanların ikiyüzlülüğüne tahammül edemiyordum. Bu işyerime 7 ay önce yeni bir yönetici geldi. Herkesle konuşan (ama aynı zamanda herkesin arkasından atıp tutan ama sinsice) ve diğerlerine göre daha kapsayıcı bir yönetim şekli var. Hatta bir keresinde beraber parfüm seçmeye gittik (ilk onun fikriydi). Akşam iş yeriyle bar'a gitmezdim ama bu yönetici geldiğinden beri ara sıra gidiyorum hatta sonuna kadar duruyorum, konuşuyoruz, gülüyoruz...

Bugün de gittim yöneticiyle. Erken kalktı, benim de gitmem gerekiyordu, o kalkınca ben de onunla beraber kalktım ve bozuldu, hâlinden ve tavrından belliydi (2-3 dk falan sürdü).

Belli ki onunla gidip onunla kalkmamdan rahatsız oldu. Ben kendimi kötü hissettim, sanki taşıması gereken bir yükmüş gibi.

Ne yapmam gerekir? Onunla da arama mesafe koymalı mıyım sizce?

İş yerindeki bazı insanlar çok belden aşağı konuşuyorlar bazen bozuntuya vermemek için ben de katılıyorum ama sonrasında pişman oluyorum çünkü bu ben değilim. Yalandan onlarla iyi anlaşıyormuş gibi yapamıyorum o yüzden mesafeli durmak bana daha iyi geliyor. Fakat böyle olunca da sosyal bakımdan zarara uğruyorum (çok sessizsin, insanlarla konuşmuyorsun falan filan

Güncellemeler
7 gü
Bazen kendi kendime benim hakkimda iddia'ya girmislermidir diye dusunuyorum. Cunku bu yonetici ve bir baskasi bir iddia ya girmisler ve kaybeden terlik, corap ve beyaz atletler bar'a gelecek. Fakat her sordugumda "henuz ne hakkinda iddia yapacagimiza karar vermedik" diyorlar. Belki benim hakkimda "eger sen onu 10 kez bar'a getirmeyi basarirsan iddiayi sen kazanacaksin" demis olabilirler cunku o seviyede insanlar
Is yerinde ikiyüzlü insanlarla ve yöneticimle mesafeyi nasıl ayarlamalıyım?