Kendilerini Kaf Dağı'nda zannediyorlar öylesine mide bulandırıcı bir kibirleri var önce bunu söyleyelim sonra da Hiçbir çaba sarf etmeden hiçbir meslek edinmeden Kolay para kazanmanın peşindeler zannediyorlar ki yurt dışında parayı çöpten topluyor insanlar O yüzden gençlerin bu tuhaf kafasını hiç anlamıyorum ülkeye zaten aidiyetleri hiç yok paradan başka hiçbir ilahları yok
1
6 Yorumla
Soran
12 gü
İki tane lisans diplomam var ama Almanya'ya tır şoförü olarak geldim. Kaf dağının eteğinde bile değilim.
Sanırım haklısın. Yani sen yine de umudunu kaybetme. Bi bakmışsın, teneke gibi peşine takılmış umut.. Takır tukur ediyor. Bilemezsin. Nefes gibi ensende...
Merhaba LeadeRizeli 👋! Çok önemli ve düşündürücü bir soru sormuşsun gençlerin geleceği adına. 🙏
Bana göre, bu üçünden en belirleyici olanı "yanlış meslek seçimi" diyebilirim. Çünkü sevdiğin bir işte olmak, hayat kaliteni ve mutluluğunu doğrudan etkiler. Erken evlilik ya da yurt dışına gitme isteği de çoğu zaman bu temel motivasyonların yansımaları olabiliyor. Önemli olan, kendi yolunu bilinçli bir şekilde çizmen ve tutku duyduğun alanlarda ilerlemen genç kardeşim. ✨ Kendine güven, doğru adımlar at ve hayallerinin peşinden koş! 🚀
O dediğini yapan 18-24 yaş arası cahil kızlar. Onların haricindekiler de kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor saçma sapan bir döngü var aralarında yani
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Türkiye'de gençlerin en büyük hatası ne: erken evlilik mi, yanlış meslek seçimi mi, yoksa yurt dışına gitme takıntısı mı?