"Artık bu ülkede yaşanmaz” cümlesini gençler tarafından sık sık duyarız. TÜIK'in raporlarına bakıldığında ise ülkemizde en fazla göç edenler 25-29 yaş grubundan. Peki sizce gençler neden Türkiye’de yaşamak istemiyor? Siz Türkiye'den gitmek istiyor musunuz?
Say say bitmez ama yinede sayayım Cahiliyet diz boyu Algılar çok saçma Din insanları çomarlaştırmış Düzgün kültürlü insan yok Çalışkan değil Üretmek yerine satın alan Gün geçtikçe batan bir ülke Devlet adamları halkı kandırıyor 6000 küsür yoksulluk sınırı diyen kişiler 2000 asgari ücret veriyor Her şeye zam yapılıyor gereksizce Poşet yalan dolan sebeplerden paralı oluyor ki bu yasayı meclise sunan adamın poşet fabrikaları var Eğitim denen bişey yok Her yer torpil dolu Milletin meclisi dediğin yer torpilin pazarı İnsanlar sesini çıkartamıyor hapis korkusuna sosyal medyada da "Silivri soğuktur" diye şakalar yapılıyor ağlanıcak hallerine gülüyorlar Devlet vergilerle halkı s*kiyor Adalet yok kanun ve yasa yok Gençlerde stres var Çomar ve cahil insan çok ve bunların sayısı azalmaz çünkü geldiği yer belli Cinsel çomarlik var aşırı derecede Abaza insanlar çok Mesela Twitter da görmüşsünüzdür bir kız erkeğin fotoğrafını çekip çok yakışıklı gel beni bul diye fotoğraf atıyor ve buna kimse bir şey demiyor aynısını erkek yapsa sapık diye dava açarlar Sonra ne var biliyor musun dini ağzına alıp dışarda metrobüste kadına bakarak masturbasyon yapan pigler var. Her neyse Internet düne kadar dünyada sadece bizim ülkemizde kotalıydı düşünün en kötü ülkelerde bile kotasız ve çok ucuz.. İş yok Rahat yaşam yok Ekonomi yok Ama bişey dicem çok da umrumdaydı çünkü bu ülke bunu hak ediyor en başta en büyük suç devlet adamlarında bu ülkenin duzelmeyip guçlenemeyip iyice batmasının sebebi... şehirler pis sürücüler kurallardan bir haber yaya geçidi olayı yok adım atsan korna basıp küfür ederler hayvana değer yok Denge yok ülke de denge Kimse özgür değil Ve insanların bazıları zorla müslüman oluyor şimdi sen doğdun büyüdün falan senin çevren müslüman diye senide müslüman yapıyorlar sana hiç sormuyorlar senin görüşün ne diye neyse uyucam ben şu kadar yazmaya bile değmeyecek bir ülke zaten yakında annemle almayaya yerlesicem kurtulucam burdan belki oradan Amerikaya göç ederim. Neyse iyi geceler🌹
Çünkü sikk kafalı devletin; Kendi vatandaşının satın alma gücünü artirmak gibi bir derdi yok. Tam tersine sürekli baskilıyor kendi vatandaşinin satın alma isteğini. Daha bugün geldi cep telefuna vergi. %25'den %50'ye çıkardı ÖTV sikk kafalı devlet. Alma kardeşim alma diyor böyle yaparak. Eee Avrupa ve Amerikadaki imkanlar ve konfor da ortada... Bunu görenler de kaçmak istiyor hâliyle. Kısacası; enflasyona engellemek vatandaşının satın alma gücünü arttırmak gibi bir politika üretemediği sürece devlet; nitelikli beynini kaybeder...
Adalet ve eğitim bence bitik durumda. Fırsat eşitliği yok. Kendini ifade edebilme ve gerçekleştirebilme imkanı yok. Demokratik geleneklerde bozulma var. En basiti eskiden devlet televizyonlarında siyasilerin karikatürü, kuklası, skeçleri yapılır ve eleştirilir. Eskiden siyaset meydanı, her görüşten gazeteci / siyasetçi / öğretim görevlisi/halktan kesimin bulunduğu açık oturumlar vardı. Artık yok. Eskiden seçim öncesi tüm siyasi görüşlere devlet televizyonunda eşit yer verilir, seçilme hakkına saygı gösterilir, artık yok. Halk kutuplaştı. Ya bizdensin ya onlardan.. Bizden değilsen teröristin denildi. Ciddi derecede göç aldı. İnsanlar kendi ülkesinde yabancıların sahip olduğu şartlardan daha kötü şartlarda yaşamaya mecbur kılındı. Misal bizim çocuklar üniversiteye gitmek için sınava giriyor, sığınmacılar beleşe üniversiteye gidiyor. Haksızlık varsa umudun ve yaşama sevincinin koku kanadı kırılır...
İşsizlik eğitim sistemi milletimizin öğrencisi sınavla alınıyo okullara suriyeliler sınavsız alınıyo bu durumun saçmalığı gelişmede denilen ülkenin gerilemesi insanların herşeyi garipsemesi geri kafalı yobaz ve abaza olan bir toplum burda yaşamamak için bir çok neden var
Sokakta rahat gezemiyoruz herşeyden önce mesela. Benim yaşadığım ilçede heryer apaçi tipli insanlarla dolu başına her an herşey gelebilir. Yazık ülke iyi yönetilemediği apaçık ortada. Birde maddi sıkıntılardan dolayı insanlarımız patlamaya hazır bomba gibi. Keşke eski Türkiye olsa.
Ekonomisi kötü, milyonlarca mülteci var, doğal zenginlikleri iyi kullanılamıyor, insanları cahil ve kavgacı, kızları kezban (istisnasız), erkekleri abazan (bir sürü istisnası olmakla birlikte) böyle bir ülkede yaşamak isteyen romantik bir milliyetçidir.
Gençliği öldüren bir anlayış ve sistem var. Her şey günah, haram. Sürekli gençleri yeren, bizim yerimize karar veren; verebileceğini sanan birileri var. İster aile olsun ister teyzeler olsun bu toplum gençliği yaşamadan evlenip çocuk yapıp ölelim istiyorlar. Onu da geleneksel olsun istiyorlar.
İnsana değer yok hayvana değer yok çocuğa değer yok. Ekonomi kdv ötvlerde devletin cebini doldurmakla işliyor. Sürekli kendisine desteklemeyene yandaşa terörist diyen kinci bir tip var, adalet yok her yer rant kapısı tek dert devletin cebi. Hokgibi ülke. İçine ettiler iyi yönüüü yok şu an bizim ülkenin.
umutları tükendiği içindir. almış oldukları eğitimin dikkate alınmaması, torpiller, geleceğe karşı güvensizlikleri, demokrasının adaletin olmadığını düşünüyor olmaları. hayatlarının neresine baksalar olumsuzluk. düşünce tarzları yanlış olsa da yapmak istedikleri kaçmak.
Şahsen bir genç olarak kendi ülkem olmasına rağmen değer verilmiyor, insanlık eğitimi iyi değil, geçim iş sıkıntısı zor, hakaret kabalık şiddet, vs ler olduğu için yaşamak istemiyorum, başka ülkeye gitmek istiyorum, orada da rahat olamam ama, en azından her gün kendi memleketimin yaptığı şeyler canımı acıtmaz
SONUNA KADAR EVETT özgürlük yok toplum baskısı çok din ağırlıklı ve temelli bir yaklaşım var mantık yok hayat ortak anlayışı çok fazla kimse özel yaşamında yalnız bırakılmıyor ebeveynler tarafından, dedikodu çok eğlence yok ülke olarak atmosfer çok gerici ve umutsuzluğa sürükleyici iş yok güvence yok..
Aslına bakarsanız eğitimsiz olanların çoğu gidemiyor, çünkü gerçekten kalıcı olarak avrupa birliği ya da amerika tarzı ülkelerde yaşamak çok zor. Fakat neden gitmek istiyor dediğimizde cevabı çok açık, Geçinebilmek.
Emeklerinin karşılığının yeterince verilmediğinin farkındalar en basit örneği bizim yolda görünce ağzımızın sularının aktığı arabalar yurt dışında asgari ücretli adamların kullandığı arabalar
G*tlerine zor geldiği için bahane olarak "artık bu ülkede yaşanmaz" diyorlar. Oysa ki bu ülkeyi Atatürk, halk fakir ve savaştan yeni çıkmış yorgun halkı diriltip fabrikalar ve büyük yatırımlar yaptı. Atatürk bu gençleri görse kemikleri sızlar
pek çok etken var tabiki ancak sanırım en önemli etken gelecek endişesi, gençler iyi bir gelecek görmediği için şanslarını başka ülkelerde denemek istiyor kanımca
gençler türkiyede yasamak istiyorda türkiye gençlere pahalı geliyor dünyayı doların yonetmesi dolarıda büyük şirketlerin yonetmesi aslında dünyayı bir sekilde tutsaklastırıyor 😒
Bu ülkede yaşanmaz diyenler aslında bu ülkeden başka yerde yapamayacak olanlar.. gerçekten istemeyen, hedefleri ve hayalleri olan bir şekilde alıp başını gidiyor, yaşanmaz demeden, sessiz sedasız..
İş yok, eğlence yok, para yok. Ne var peki? Kocaman bir gelecek kaygısı..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yurtdışında birisi 2 aylık “asgari maaşıyla” en kral laptobu alabiliyor. Burda ise o laptoplar 20-30 bin lira. 1 sene belkide yemeden içmeden çalışman lazım “asgari ücreti” baz alıyorum.
Bende Rusya’da yaşıyorum ve buradaki gençlerin gitmek istemesindeki tek etken çok soğuk bir ülke olması. Yoksa hepsi ülkelerini seviyorlar vede çok düşkünler.
Çünkü Türkiye de ekonomik sorunlar , işsizlik , terör gibi maalesef sıkıntılı durumlar söz konusu. Ayrıca insan hakları ve özgürlük konularında da yine maalesef gerideyiz. Başörtüsü sorununu bile 21 . yüzyıl da yeni hallettik.
ya ne diyim sana bende eskiden boyleydim simdi ulke diyorum ama emin ol baska ulkelerin sartlari daha iyi. evlensen cocugun duzgun okukunu okur burdaki kekolarla ne olacak en fazla balici
Çünkü yeterince seks serbest değil diğer ülkere göre
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Asla istemiyorum burda doğdum burada yaşayım burada öleceğim inşallah. İnsanlar hangi şartlarda bu güzel toprakları terketmediler şimdi mi insanlar terkedecek
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Henüz AKP Fetö iltilişkisinin milletvekili ve üst bürokratlar bağlamında kesildiğine inanmıyor olabilir. Güvensiz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne düzgğn iş bulabiliyorsun ne bulduğun işten düzgün para kazanabiliyorsun herşey çok pahalı ağzı olan herkes konuşuyor hayatına burnunu sokuyor
En İyi Cevaplar