+1 yılYani bilinci neden maddiyat 2 neden de kız tarafının saçma sapan adet örf gelenek adı altında bazı bölgelerde erkeği fazlasıyla yüklenmesi, yok 25 ayar takı isterim yok yarıdanlık isterim yok anasını satayım başlık parası istedim süt parası isterim bunun gibi saçma sapan nedenlerinden dolayı Bir de bunun yanına ev araba vesaire şeylerine girdiği zaman insanlar ister istemez evlilikten kaçıyor, evlilikte tüm büyük erkeğe biniyor evi geçindirmek zorunda olan erkek alışverişini yapmak zorunda olan erkek ani kadın isterse çocuk dünyaya getiriyor istemezse onu bile yapmıyor ondan sonra boşanırsa Bir de süresiz nafaka durumu var, Yani bunun gibi birçok birçok şeyler söyleyebilirim ama en büyük nedeni de artık insanlar evliliği sadece laf olsun diye yapıyor yani ben bu insanla bir ömür boyu yaşayabilecek miyim Benim aileme uygun mu ilerleyen dönemlerde ne gibi sorunlar yaşarım ya da yaşamam sorgulamadan evlilik yaptığı için insanlar mutsuz oluyor ve mutsuz olan insanları gören bekarlarda evlenmeyi tercih etmiyor çünkü geçim bilen kadın ve erkek kalmadı bence insanların evlenmeden önce psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum
62 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle öyle cok haklisin..
evlilikde erkekler büyük bi sorumluluk düşüyor maddi konusundan - +1 yıl
Buda yetmiyor kültür farkı etki ediyor
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaddiyat bir sekilde halledilir. Bir sekilde ödersin bence. Ama baska sıkıntılar da oluyor. Mesela aileler cok karışıyor. Erkegin annesinden dolayi ayrılık karari alan cok cift oluyor. Sonra güvendiğin kimse yok, bu devirde bulmak zor. Kadın olarak hadi evlendin diyelim olmazsa bu ulkede bosanmakta zor. Boşansan dul oluyorsun. Bosanmaya kalksan erkek istemezse sıkıntı çıkıyor. Seni zorla yaninda tutma ihtimali ve zarar verme ihtimali var. Sonra turk erkeklerinin duygudan ziyade cinsellik, hizmet, yemek, temizlik vs icin evlendigini bildigin icin bazi kizlara bu ağır geliyor. Diger yandan artik bazi kizlarimizin meslegi var ve çalışıyorlar. Evlilik bu calisan kadin kesimine yük oluyor. Hem evde hem disarda calisiyorlar cunku. Kocalarindan destek gormuyorlar. Ya bu sisteme ayak uydurup kendilerini unutuyorlar yipratiyorlar ya bosaniyorlar ya da cogu calisan kadin evlendikten sonra ozellikle cocuk olduktan sonra meslegi birakiyor, birakmak zorunda kaliyor. Erkeklerin cocuk bakimi ve ev islerine dahil olmamasi calisan kadinlari evlilikten uzaklastiriyor aslinda. Benim ve cevremdeki kadinlarin evlenmeme sebebi bu. Hem disarda hem evde calisacaksin. Kocan ne yapacak. Işinden baska bir sorumluluk gormeyecek. Borçları 5 sene ödersin biter de kadinin bu sorumlulukları ne yazik ki ömür boyu. Destegi yok, goren yok, takdir eden yok. Üstüne evde ne yapiyorsun ki diye kucumseme var. Calisan ve kendi parasini kazanan kadinlarin evlenmek icin sebebi yok. Hayati paylasabilsen neyse. Ama evlilikte hayat ve tum sorumluluklar kadina yıkılıyor. Bu noktadan sonra da o evde o kocaya ne gerek var? Hem calisacaksin, hem isleri yapacaksın, hem cocuk buyuteceksin. Yanindaki eleman hicbir işe yaramayacaksa boşansanda farki olmaz zaten. Bu sekilde kadin olarak evlilikte de yalnizsin zaten. Medeni dueumda evli yazsa ne yazmasa ne. Bu sebeple bosanan cok kadin arkadasim var. Bosandim ama hayatimda hicbie sey degismedi, hayatima etki ettigi tek bir alan bile yokmus. Bosandim ayni tempoda devam ediyorum bir degisiklik olmadi, sadece ben o kadar yorulurken kosede oturup dinlenen, sinirlerimi ziplatan biri yok artik demişti. Kadinlar erkegin maddi yukunu calisarak aliyor da kadinlarin yükünü alan yok. Borçları kadin da ödüyor yeri geliyor ama kadinin sorumluluklarini paylasan yok. Boyle bir durumda evlilik kadina zulum oluyor. Yani erkekler calisan kadin isteyip bir seylere elini surmedigi surece birkac yil sonra evlenecek kadin da bulamayabilirler. Calisan ve meslegi olan cevremdeki bircok kadin bu konuda boyle düşünüyor.
30 Yorumla
+1 yılBenim maddi durumum var az biraz ama olgun bir ilişki kurmama rağmen soğuk muamele gördüm. Soğuk muamele gördüğüm kızların sevgiye karşı kafasında bir korku vardı hep hissediyordum.
Kız çocukları ailede sevgi görmeyince yetişkinlik zamanlarında denge kuramıyor. Ya çok üstüne düşüyor erkeğin ya da aynalama yapıyor yani o uzaklaştı demek için kendinin narsistik davranışlarını normal görüyor. Bunların hepsi psikiyatrik sorunlar.
İki insan maddi durum makul düzeydeyse evlenir. Kadınlar çevre baskısıyla "bak parası güzel evlen" adı altında maddiyatı aşk sanıyor.
Aşk öyle parayla falan gelmez. Ayrıca parayla beyni yıkanmış bir kadını da etkilersin, ya onun cocuklugundaki baba figürü olacaksın ya da ona tam tersi çocukluğunda alamadığı sevgiyi vereceksin. Beynimiz bizden bağımsız çalışıyor bu gibi durumlarda. O yüzden kadınların söyledikleri ile yaptıkları çoğu zaman yanlıştır. Çünkü doğruyu söylerse yargilanacagini bilir. Yargılanma korkusu da cocukluktan gelir.
İyi bir evlilik iki olgun insanla yürür. Birine hem bakım verebilecek hem de o insana gerektiğinde mesafe koyabilecek insanlar evlenebilir. Çok yakın durursan yakarsın, çok uzak durursan sogutursun o insanı.
Erkeklerin evlenmeme sebebi maddiyat değil, genel olarak kadınların hepsini aynı sanmaları ve buna inanmaları. Kadınlar travmayla yaşıyor bu bir gerçek. Gerçekten öyle aklı başında, olgun çok az kadın var. Olgun çok az erkek olduğu gibi.
Ben kendimi ne kadar olgun hissetsem de maalesef karşıma hep yaralı kadınlar çıkıyor. Sen kimsin de insanları kalıba sokuyorsun diyenler olabilir, bu da bir savunma mekanizmasıdır psikolojide. Ben gördüğüm şeyleri yazıyorum. Travması olan kadın ve erkekle ilişki çok zor yürür.
20 Yorumla
+1 yılÇok sebep var. Üni okuyor olmak derslerin ağır olma durumu, günümüzde çoğu kızın kocasını düşünmemesi sadece kendini düşünüp çok bencil olmaları, kadınlara hukukta gereğinden çok fazla hak tanınması, ailenin maddi yönü geçtim manevi ve ruhsal anlamda çocuğunu iyi yetiştirememiş olması özguvensiz bir nesil yetiştirilmesi vs vs... Ama maddi durum iyi olursa zaten bu diğer sebeplerin çoğunu etkisiz hale getirebilir.
Tabiki ben bir erkek olarak kendi açımdan bakarak yazdım bunları. Erkeklerin de sorun çıkardığı yanları da vardır zaten ama bence yine kadınlar kadar sorun çıkarmıyorlardır genel olarak. Bence erkekler ve kadınlar birbirlerini kesinlikle suçlamamalilar. Birbirlerini suçlayacaklarına herkes kendine cekidüzen vermeli. Herkes kendine çekidüzen verirse zaten problemler ortadan cogunlukla kalkacaktır. İnsanlar evlenirken daha istekli de olacaklardır şartlar da kolaylaşacaktır00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet bence o yüzden hatta buna rağmen bile yine de evlenen çok kişi oluyor borca girip. zaten bu zamanda aşk kalmadı ki gerçekten kalpten seven kimse yok kimisi de tipi yüzünden kimisi de parasızlıktan evlenemiyor zaten
10 Yorumla Benim evlenmeme sebebim maddiyatla alakalı değil. Evliliğin oyuncak olmadığını bildiğim için tercihimi evlenmeme yönünde kullanıyorum. Çevresine üzerimden tabir-i caizse caka satma amacının ötesinde samimi amaçlara sahip birine denk gelseydi düşünürdük elbet biz de insanız sonuçta. Ancak maalesef insandan o insanın temsil ettiği değerlerden ek olarak kişiliğinden kat ve kat çok metaya değer veren yüzü güzel kadınlarımız cilalı imaj devrine hiç bu kadar teslim olmamıştı. Bunun farkında olan bir adamın gerçekten hesapsız ve samimi bir insana denk gelebileceğine yolların kesişebileceğine kendini inandırması da bayağı bir güçleşiyor.
10 Yorumla
+1 yılyarısının öyledir yarısının başka sebepleri vardır
mesela geçenlerde annemin arkadaşının söyledikleri karşısında şoka girdim oğlunu evlendiriyor ve aldıkları mobilyalar 200 bin tutmuş beyaz eşyalar bi o kadar bu gençler nasıl alsın bunları ya yuh dedim21 Yorumla- +1 yıl
Tùrkiye de evlenmek luks gibi cok pahali hersey Allah yardimcilar olsun kolay degil …
+1 yılMaddiyat Allah yardım eder , bu ayrı konu birde
En büyük sebebi saçma sebeb adetler özellikle altın konusunda hadi çok şükür benim durumum iyi ya durumu olmayanlar ne yapacak...
Ondan sonra şu güven konusu ve ahlak konusu insan korkuyor bu konularda...
Millet artık eskisi gibi maneviyat bakmıyor millet artık mantık arar oldu...
11 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen öyle 👍🙌🏼
+1 yıl1. si kimse fedakâr, düşünceli, sadakatli ve anlayışlı değil. Bu yüzden boşanmalae artınca, bekârlar da evlenmiyor.
2. si psikolojik durum
3. sü boşanma gibi bir olay olursa neden uzun yıllar nafaka ödeyeyim diye düşünüyorlar.(çocuktan bahsetmiyorum, direkt kadın için nafaka)
4. sü maddi durum20 Yorumla
+1 yılÇok şey var. Yok ki güven veren bir ömür yanında kalacak sevecek kız. Maalesef her şey maddiyat olmuş. Ne sabır var ne aşk. Zaten her şey de çok pahalı. Kız istemeye gitmiş biri kız utanmadan liste yapıp telefonunu istemiş. Daha ne nişan ne evlenme. Eskidenmiş aşk sevgi sabır. Şimdi millet külotunu bile karşı tarafa aldırıyor o derece. Maalesef hayat pahalı ve zor birde güven kalmayınca işte.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGüven kalmadı.
Kadınların kendini ingiltere kraliçesi sanıp bitmek bilmeyen maddi istekleri.
Bazı kadınların sırf nafaka için evlenmesi.
Bazı kadınların yaş geçene kadar zengin koca arayışı bulamayınca bir efendi memura küçük esnafa yönelmeleri ( memur, küçük esnaf gözünü açtı)
Durum böyleyken erkeklerin bele vaziyetin içine sokim deyip her çiçekten bal almaya çalışması.
Örnekleri çoğaltmak istemiyorum insandan soğudum yazarken10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılHer şekilde hayat oluyor bazısı evet mecbur kalıyor ama sevdiğin insan zaten çalışırsa karşı taraf da ćok zengin insanları istemiyorsa her şekilde nasip oluyor Allah'ın takdiri Allah yazmış bence evet karar bizde şükür bence kimle birleşeceğimiz belli Allah ilk sınav ediyor sonunda mükâfatını verecek sabrımı ölçüyor
10 Yorumla Aslında bugün arkadaşlarla bunu konuştuk. O kadar garip ve insanı yoran adetler var ki. Gençler hiç bulaşmamak için evlenmiyor. Türk adetleri yuva kurmak yerine insanları evlilikten soğutmak üzeirne kurulmuş gibi maalesef.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 👍🙌🏼
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılZina meşru olduğu için günümüz de şeriat olmadığından zina serbest. Bu sayede evlenmeden aynı eve çıkıyor karı koca gibi yaşıyorlar. Bir abi vardı. 5 sene aynı evde bekâr kaldık çok mutluyduk dedi. 6 . sene evlenmeye karar verdik. Evlendikten sonra ayrıldık ve boşandık dedi. Yani aile faktörü de önemli biraz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılİstek ve beklentilerinin tercih ettikleri kişilerde olup olmadığını gorememeleri.
Kendi aralarını tek başına veremiyor olmaları.
Acaba ne derler diye düşünmeleri.
Sorgulamak, düşünmek, analiz etmek, dinlemek, en önemlisi de empati kurmaktan uzak duruyor olmaları.10 Yorumla Bununla ilgili çok sık anketler yapılıyor ve çoğunluk evet, maddiyat engeli başta geliyor. Diğerleri ise uygun eş adayı bulamamaktan, toplum yapısından, insanlardan vs. şikayetçi.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle öyle.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır, evlendiği zaman 2 maaş oluyor maddiyat konusunda büyük bir problem yaşanacağını düşünmüyorum maneviyatla alakalı olabilir evlenip çocuk sahibi olduğu zaman kişinin sorumlulukları dahada artmış oluyor insan bazen bu kadar yükü taşıyamayabilir daha rahat ve az sorumluluk taşıyan biri olmayı tercih edebilir başlı başına gelen bir sorun ise güven problemleri oluyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 yaşında gitim askere bitireli 4 yıl oluyor askerlikten sonra direk evlenmeye niyetim vardı para olsaydı ama paranın gözü kör olsun kim ne derse desin kardeş fakirsen herkesten geridesin yaşıtların çocukları oluyor sen uzaktan uzaktan hala çalışmaya devam et buraya daha çok yazmak isterdimde ağzımı bozarım neyse tadında kalsın:)
10 Yorumla
+1 yılevlenmeden evli hayati yasiyor millet gerek duymuyor evlilige. aile kalmayacak yakinda.
22 Yorumla- +1 yıl
Avrupa özentiler vol26253626278
- +1 yıl
oyle maalesef.
+1 yılEvlenmek istemeyen ERKEKLER, gençler değil
erkeğin ve ailesinin inek gibi sağılmaya çalışıldığı, yüzsüzce bileziklerin eşyaların hatta artık teelfon bile aldırırlma noktasına gelindiği bir devirde elbete evlenmek istemezler10 YorumlaEvlenenlerin 2 kişi değil aileleride evlendirmesi.
Uçsuz bucaksız istek listeleri.
Birbirlerinin hayatlarına karışma/karışamama korkusu
Biz değil, ben diye düşünmeleri.
Maddiyatta buraya eklenebilir.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı. Hem öyle hemde kadınların erkeklerden talepleri cok ağır yani bi tek onlar evleniyor diğer taraf evlenmiypr gibi davranıyoşae gösteriş uğruna hayat paylaşcakları insana acımadan canını okuyolar
20 YorumlaParasız hiçbir şey yapılmıyor. Aileler şatafattan da vazgeçmiyor. Darladıkça darlıyorlar bizleri. Hiçbir insan da demiyor ki ben altınsız evlenirim. Eşyalarım tam olmasın.
20 Yorumla
+1 yılevlenmek için özel bir çabam olmadı. 30dan önce evlenmem bu gidişle zaten boş iş evlilik ama insan belli bir yaştan sonra çocuğu olsun istiyor gibi
10 Yorumla
+1 yılMaddi durum bir yana ailelerin geleneksel anlayışlı olup fazla fazla gereksiz masraflı düğün istemesi en önemli sebep bence. Şu devirde kendini geliştiren insanlar ne kadar zengin olursa olsunlar böyle bir şeyi gereksiz harcama olarak görür. Zengin bile düğün yapmıyorsa fakirin ne haddine :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla millet cayır cayır evleniyor, düğün salonlarında boş yer bulamıyor kim demiş evlenmiyor diye, salonlar komple dolu
11 Yorumla- +1 yıl
Dogrudur
+1 yılNankörlükten, güvensizlikten, sadakatsizlikten kaynaklanıyor. Dünya kadar masraf yapıyorsun en ufak tartışmada ve fikir ayrılığında kız seni bırakıp gidiyor ve sen taksitleri ödemeye devam ediyorsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılIşık hızında boşanıyor insanlar artık ve sonunun bu olacağına inanıyor artık bir çok insan. Aslında evliliğe değil, insanlara olan bakış açısı değişti. Keyifli günler..
10 Yorumla gençlerin ne istediğini bilmemesinden bence, uzun vadeli bir yaşam tarzı damlaya damlaya göl yaparız bakış açısı yok, zaten ekonomik verilerde çöpe atıyor hayalleri
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Onunla hiç alakası yok. Bulan kişiler evleniyor. Aceleye getirilecek bir durum değil. Artık ince detaylara göre düşünülüp sonra evlilik olması gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılYok manevi durumdan kaynaklanıyor. Nefislerine güvenemiyorlar acaba eşimizi aldatır mıyız diye.😁🤣😂 Tabii ki de maddi durumdan kaynaklanıyor.
20 Yorumla
+1 yılHayır etrafında mutlu evlılık yasayan yok ve duzgun insan yok neden evlensinler maddiyatta etkiliyor ama
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılGüvensizlik, özgürlük, maddi nedenler, daha fazla kişiyle ilişki yaşamadan beraber olma şansı tek kişiye bağlı kalmama
10 Yorumla
+1 yılhadi beyaz eşyayı mobilyayı kredi çekip aldın krediyi geri öderken bu sefer kiraya para kalmıyor
10 Yorumla
+1 yılKadınlarla evlenmek korkutucu
Herkes evlenir
Ama çok az kişi basarili bir evlilik yapar
10 Yorumlaiyi giden evlilik yok iyi erkek zaten hiç yok gibi hepsi bencil kim niye evlensin ki 4 yıllık aşk için
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyat birsekilde bulunur borç harç ama bence en büyük sorun güvenecek insan bulamamalarından kaynaklanıyor herkes birbirinden korkuyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimisi maddi , kimisinde o göz var ama o gö7 yok , kimisi bekarlık sultanlık kafası.
Çook sebebi var10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Genel olarak evet çoğunluk mesela ben bu yüzden bekledim şimdiye kadar! 😅20 Yorumla
+1 yılTek ondan değil. Artık erkekler çok ilişkisi olmuş kadınları istemiyor bu da bir etken
20 Yorumla
+1 yılEvet bide kimse istemiyor aile yapısı git gide çürüyor rastgele ilişkiler popülerleşiyo
10 Yorumla
+1 yılGenel kanı o yönde ama birde ne istediklerini bilmiyorlar
10 YorumlaBenim ekonomik sorunum yok şükür ama bu role uygun kişiyi bulmak imkansız gibi geliyor
10 YorumlaMutsuz evlilikleri görüp aynı hataya düşmek istemiyolar haklı olarak.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Şahsen ben maddi durumdan ötürü uzak bakıyorum. Hatta bakamıyorum fkdkkd
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılSadece ondan değil güven meselesi sorumluluk üstlenememe bunlar dahil
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenecek birisini bulsam konuşacam da onu bile bulamıyorum.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ondan kaynaklanmıyor yalnızca ama maddiyat en önemli etkenlerden biri.
10 YorumlaMaddiyatta unsur ama artık gençler istediğini yasiyor istediğine ulaşıyor neden evlensin kii
10 YorumlaGenel olarak evet ama ben cevreden gorulen evliliklerde mesela en basta kendi anne ve babanin arasindaki iletisiminden dolayi cok kisinin evlenmekten soguyup on yargili olduklarini dusunuyorum
20 Yorumlamaddi durumlar, yasalar, evliliğin işleyişi...
bence çok normal,
evlenende çocuk için evleniyordur ya da başkalarıda evlendiği için yani yalnız kalmamak içindir.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMaddiyat olabilir birde evlilik dışı birliktelikler arttığı için düşünmüyorlardır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet çoğunlukla öyle bence
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar her konuda kendisini tamamlayabilecek insana rastlayınca evleniyor
10 YorumlaTabiki maddiyat ve mal mülk sonra tip. Evlilik ciddi bir müessese zaten. Aynı evin içine girmeyince kimse kimseyi taniyamiyor.
20 Yorumla
+1 yılEvet maddiyat, kızlarımız şuyum olsun buyum olsun şöyle yapsın böyle etsin dedikleri için iki tarafta bekar kalıyor
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılolabilir kızların bitmek bilmeyen maddi istekleri :D
10 Yorumla
+1 yıl1. si dogru eş adayi bulamamaktan
2. si bulunan eş adayi ile maddiyatsizliktan dolayi evlenememekten
3. su bunlar olunca haliyle ayrilik oluyor10 YorumlaGüvensizlik, tek sebep bu olmalı.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle byk sorun güvensizlik..
Gizli Üye(30-35)+1 yılsorumluluk almaktan kaçıyorlar bence
11 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum sana sorumlulukdan kaçan cok insan var
+1 yılHem o hem toplumun bozulması ve adaletsizlik...
20 Yorumla
+1 yıl1 incisi maddi
2 si casaret 😁10 Yorumla
+1 yılMaddiyatin yüzde 70 payı var rahat
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılgerek yok çünkü artık
10 Yorumla - Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne