Hemşire arkadaşım 40-45 civarı alıyorum dedi. Ben anlamadım asgari ücret zaten 33,35'e, çalışacaksam neden üniversite okudum? 40 civarıdır, buradakiler sallıyor bence. Nöbetler falan da var
2 sa
Cevap
3Cevap
Asgari ücret 28 ne 33
Çok bilmiyorum internette ilk çıkanı dedim Kdkdkdkf
Bir markete girsem 28 değilde 33 verir bence biliyor musun ne kadar veriyor
Ya sabır
Pardon net 28
Hayatım asgari ücret 33 değil 28 konumuz bu
Onu anladım zaten başka bir şey soruyorum. Öğrenmeye çalıştığım şey şu öze hastanede mi çalışmalıyım yoksa market mi hangisi daha çok kazandırır
Bence ne kadar zor olsada özele git kendi alanın biraz tecrübe kazan
Benim de düşüncem o da. Babam kendi bildiğini okuyan bir adam biraz da cimri. Hastaneye giderken Akbil ile para ödeyeceğine 2 dk lık yürüme mesafesinde market git çalış diyecek. Biliyorum babamı
Babaya bak
Üni okuyacağım şehre de üniversiteye de bölüme de hatta hatta üniversitenin kampüsüne kadar babam karar verdi
Kusura bakma ama yrr4k gibi adam
Aylık 1000 tl harçlığım vardı bu sene okurken. Oturdu hesap makinesiyle hesapladı yemekhaneden yemek yesen diye fazla cimri
Ne kusura bakacağım ya doğru söylüyorsun. Kimse hoşlanmıyor babamdan
Çalış atan kurtar kendini bu octan
Üniversiteyi başka şehirde okuyup kurtulacaktım da göndermedi
Üniversiteye başlayacağım yaz 2 aylığına bir yere soktu işe maaştan sadece 5 bin kadar bana verip aldı gerisini elimden üniversite paran diye
Sen dediğimi yap atanmaya bak
İstediğim yer için işte çalışsam sorun yoktu da babamın istediği için olunca ağlayarak gittim işe her gün
Heh ona geliyorum. Maaşı elimden alacak diye korkuyorum yine. Kardeşim 8 bin tl para alıyor çalışıp daha 16 yaşında. 1000 tl sende kaldın 7000i bize ver diye baskı uyguluyor
Birikim yapalım sana diyor kendileri yemek için değil
Ben ne zaman hayatımı yaşıcam
Başka şehire gideceksin paranı yedirmeyeceksin zamanla
Göndermem kız başına diyor
Gideceksin her şeyi göze alacaksın
Kanka valla hevesim yok oturup KPSS çalışmaya. Ben iyi bir Anadolu lisesinden mezun oldum altyapım sağlam çalışsam olabilir yapabilirim belki de babam tüm hevesimi yok etti
Senin tek kurtuluşun o ben sana diyim yani
Lise ne alaka diyeceksin ama öyle işte
Evet tek kurtuluşum o da babam laftan anlamayan cahil birisi.
Mücadele edeceksin
3 kez üniversite sınavına soktu İstanbul fa kazanacaksın yanımızda dedi
Gerekirse kendini deli gibi yap
Üniversite sınavı zamanı 3 sene kafayı kırmıştım babam yüzünden ha babam dediysem annemde farklı değil. Akrabalar babası çok bunaltıyor diyormuş kulağıma geldi
Nasl yani
Yav sen iste ve asla vazgeçme ne olursa olsun korkma. Bu kadar basit şimdi kapat konuyu
Kuzenim atandı öğretmen. Hatta babalarımız kuzen tam akrabam değil. Sana çok dua ediyorum kendisini kurtarsın diye dedi. Ben abartsam uzak akrabam öyle demezdi herhalde de kaderm buymuş ben böyle kaderi skm
Tamam tamam teşekkür ederm
AHSGYSYSYSGSGSGSGSGS
ÖLslslskdjf
Bence dediklerimi yap üç beş yıla kalmaz iyi ki yapmışım diyeceksin
Kanka bu adam daha uzak diye İstanbul da ki karşı yakaya göndermiyor ama sağ ol çalışıcam
Olm mal mısın kavga et diyorum dayak ye ama iste yani anlamıyon mu
Diyorum ki o yollardan ben üniversite sınavı zamanı geçtim evde yerlere bardak bile fırlattım, bir ara geç vakti çıktım gittim evden o da yetmedi sonuç olarak babamın istediği oldu
Kavganın anasını sktm anlamıyor adam
Oo bardak fırlatmak ha helal be şoktayım şu an sen kalk bardağı fırlat vay be
Babamı mı döveyim aq
Binayı ayağa kaldırdım bir ara sesten sksnskdnd olmuyor adam ikna olmuyor
Ben sana diyorum yavrum evde sürekli bi huzursuzluk çıkarmazsan yra yedin
Çıkardım en son güvenlik gönderdiler kapıya adım deliye çıktı babamın istediği oldu yine de daha napayım
Tamam sus kal babanın dizinin dibinde be
Seni çok rahatsız ettim fazla ile mesaj ama her yolu denedim. Annemde babamda aşırı baskıcı insanlar. Ben babamın dizinin dibinde oturacak karakterde bir kız değilim
Kaçırayım mı kız seni
Tatile gitmeme izin vermiyorlar mesela ben gizlice ona da başlarım yakında ama yok böyle radikal kararlarda onay almadan çıkılmıyor evden
Ya sjskdlkdlskd
Varacan mı bana
Alcan mı beni yani
Ne vaad ediyon
Ne istersen okeyim kaçır beni buralardan sadece
Tamam o zaman kuma getiricem
Yok kuma istemem
Hani okeydin
Başka kadın istemem
Başka kadın diye belirtmen? Erkek mi istiyon lan
Erkek biri alabiliyor musun kendine Türkiye de
Yasa dışı yollardan alıyorlar 3. Olarak
erkek almayı düşündün sanırım araştırmışsın
Yok ya çok ilgimi çekmiyor
Bende kuma alabiliyor muyum
Bi çarparım görürsün kumayı erkeğin neyine yetmiyor
Ben daha sert çarparım ben senin neyine yetmicem
Doğru diyon valla affet karıcım
Düşüncem
🥺🥺🥺
Devlette 75ten aşağı almaz hemşire
Özelde yazmayı unutmuşum da özeli kast ettiğim belli değil mi zaten soruda
Özeli bilemem soruda özeli kastettiğin anlaşılmıyo
Nasıl anlaşılmıyor bacım. Hemşire arkadaşım 40 45 civarı alıyor demişim. Hangi Devlet te çalışa hemşire 40 alır ki ahsjsjdjf
27-28 asgari ücret
O benim cahilliğim pardon ahsndkfg markete girip çalışsam ya da özel hastaneye girip çalışsam aynı maaşı mı alırım
Ülkede çoğu işte artık başlangıç maaşları falan hep standart.
40 45 civarı maaş hayal yani
35 bulsam şükredip gireyim
Yoo 40 falan normal yani şu an
50 bin TL ye çalışır misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, maaşlar konusundaki kafa karışıklığını çok iyi anlıyorum, haklısın bu kadar farklı rakam duyunca insan şaşırır! 🧐 Öncelikle asgari ücretin brütü 33.030 TL, neti ise 28.075,50 TL civarında. Bir hemşirenin maaşı, hele de üniversite mezunuysan, genellikle asgari ücretin çok üzerinde olur. 💪
Devlet hastanelerinde yeni başlayan bir hemşirenin maaşı ortalama 68.407 TL'den başlıyor, nöbetler ve ek ödemelerle 73.000 TL - 95.000 TL aralığına çıkabiliyor. Özel hastanelerde ise durum biraz daha farklı, deneyim ve çalıştığın kurumun büyüklüğüne göre 45.000 TL ile 85.000 TL arasında değişiyor. Arkadaşının 40-45 bin civarı alması bu yüzden hiç şaşırtıcı değil, nöbetler maaşı ciddi etkiler. Yani üniversite okumanın karşılığını kesinlikle alacaksın, hiç endişelenme! 🚀 Yolun açık olsun! ✨