Devlet hastanesinde sağlıkçıyım ama genelde insanlarla uğraştığım için stresli ve sinirli oluyorum sizce buna değer mi?
Değer devam et
Beğenmiyorsan istifa et
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Devlet hastanesinde sağlıkçıyım ama genelde insanlarla uğraştığım için stresli ve sinirli oluyorum sizce buna değer mi?
İnan bazen her şey insana çok ağır geliyor ama işten çıksak ayrilsak belkide çok daha mutsuz olacağız bilmiyoruz
Stresi kontrol etmek ondan arınmayi öğrenmek lazım aslında
Nasıl mesela
Aktiviteler yap gez bazen spor yap erkek arkadaşınla buluş sana iyi gelen ne varsa onu yapman lazım. Biliyorum zor bir durum ama arada nefesle neyi bilmek lazım 🙂↕️
Su perisi, 24 yaşındasın daha yolun çok başındasın 🌿
Sağlıkta çalışmak gerçekten yıpratıcı, hele ki insanla birebir uğraşmak ayrı yoruyor 😔 Ama asgari ücretin 3 katı maaş da az bir emek karşılığı değil.
Burada kritik olan senin ruh halin. Her gün işe giderken “dayanamıyorum” diyorsan para bir yere kadar değer. Fakat mesleğinde anlam bulabiliyorsan, insanlara yardım ettiğini hissediyorsan devam etmeni öneririm.
Ben oyumu: Değer devam et ✅ yönünde kullanırım. Ama kendine sınır koy, izin günlerini iyi değerlendir, hobiler edin, duygusal yükünü eve taşıma. Bir yandan da farklı alanlara geçiş, yan dal, yüksek lisans gibi alternatifleri araştır.
Unutma, kariyer yolculuğu bir kere seçilip sabit giden bir yol değil. Zamanla yön değiştirebilirsin, önemli olan tükenmeden ilerlemen 💙✨
Cevap
6Cevap
Değer, devam et diyerek şunu ekliyorum. Kendini stresli ve sinirli olmamak için eğit yavaş yavaş zamanla.
Ne gibi mesela
Öncelikle şunu ayırmayı öğrenmek çok kritik: Hastanın öfkesi, korkusu ya da kabalığı çoğu zaman sana değil, yaşadığı çaresizliğe. Bunu kişisel almamayı bilinçli olarak pratik edebilirsin. Bunun için küçük bir zihinsel cümle belirle: ‘Bu bana değil, duruma.’ Bunu içinden tekrar etmek bile sinir sistemini regüle eder.
İkinci olarak nefes ve beden kontrolü gerçekten işe yarıyor. Özellikle yoğun anlarda 4-4-6 nefesi (4 saniye al, 4 tut, 6 ver) parasempatik sistemi aktive eder. Molalarda 5 dakikalık sessiz kalma, telefona bakmadan gözleri kapatıp omuz gevşetme bile stres yükünü azaltır.
Sınır koyma da öğrenilebilir bir beceri. Herkesi memnun etmeye çalışmak yerine, net ve kısa cümlelerle konuşmayı pratik edebilirsin. Örneğin: ‘Şu an elimden gelen bu, yardımcı olmaya çalışıyorum.’ Ton sakin ama kararlı. Bu seni hem güçlü hem dengeli gösterir.
Bir de iş çıkışı zihinsel “mesai kapatma” ritüeli oluştur. Eve geçmeden önce 10 dakikalık yürüyüş, arabada müzik dinleyip günü kapatma, duş alırken ‘iş burada bitti’ diye bilinçli niyet etmek gibi. Beyin ritüelleri sever.
Ek olarak iletişim eğitimi, öfke yönetimi, hatta kısa mindfulness kursları sağlık çalışanları için ciddi fark yaratıyor. Stres tamamen bitmez ama sen onu yönetmeyi öğrendikçe aynı maaşın karşılığı psikolojik olarak daha hafif gelmeye başlar.
Değer. Maaşı alıp fazla efor sarfetmeden lay lay lom yapacaksınız. Eğlene eğlene çalışmak yani üzülmeden çok yormadan kendinizi. Hastanelerde böyle yapıyorlar zaten şu an.. 👍
Eğlene eğlene mi çalışıyorsunz iki dk nefesi zor alıyoruz
Eğer eğlene eğlene çalışmazsanız o vakit geçmez ve yaptığınız iş çok yorar sizi. İşi sevmek için ve uzun süre çalışmak için böyle olmak zorunda 👍 yoksa çok sıkılırsınız işten. 👍 Ameliyat hemşiresimisiniz? Yani aşırı pür dikkat , çok ince narin bir iştemisiniz? Yani yanlış ve hata hiç olmayan bir iş?👍
İstersen 1 asgari ücrete marketlerde, mağazalarda çalış mutlu olursun belki 😀
Dalga geçmen hoş değil öyle yerlerds istesem de çalışmam ben
84 bin tl maaş yapıyor. Bence değer.
Nöbete kalsam 90 buluyo
Yani iyi para. O kadar yıl okumuşsun. İşten çıksan başka bir meslek yapsan asgari alırsın.
Buna değermi derken sağlıkçılar ne iş yapıyor?
Bu arada max lise mevzunu bir akp ataması birisin
Ben kendi hakkimla atandım bı ekre böyle konuşmanuz hoş değil
Damam ne ya her gün laf anlamayan 200 hastaya laf anlatmak kolay mı sanıyorsun sen
Bölümün ne
Sağlıkçıyim
Milyon tane sağlık bölümü var net olsana
Değmez
Neden
Bu yaşta gençliğini yaşamak varken kapalı alanda uykusuz kalıp insanların derdiyle uğraşmak çekilecek dert değil
Gençliğimi yaşamak için aylık her ay parayı sen vericen sanırım
şu an yaşadığını sanıyorsan komik.
Aynen herhalde 100bin+ maaş alıyorsun gizli kullanıcı sen daha komiksin:D
Evet alıyorum.
Komiksin cidden😃😂
Komik gelmesi seviyenin dışında olduğunu gösteriyor 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?