Mobing altında çalışan işçi olarak istifa mı etmeliyim yoksa tazminat için çıkartılmayı mı beklemeliyim?

Bir sene üç aydır bir firmada çalışıyorum çalıştığım yer bir otopark bir AVM’nin otoparkı gibi bir şey, havasız, gün yüzü görmüyorsun gibi ama son dört aydır çalışmakta çok zorlanıyorum kendim istifa edecektim aslında bu süre içinde 3.04 ay içinde ama sonra şirketin küçüleceğini duydum kendi adımın geçtiğini duyduğum için haklarımı alayım diye durdum ve benim müdürüm orada burada Sena’yı çıkaracağım diye herkese söyledim benim de haberim yok ben bunu bir kişiden değil on kişiden duydum kendi kulaklarımla duydum ama elimde bir kanıt olmadığı için hiçbir şey yapamadım bekledim kısa süre içinde tekrardan istifamı vermeye giderken aynı gün içerisinde tekrardan Sena’yı çıkaracağız demiş. Tekrar bekledim sonra baktım ki bir şey yok gidip müdürle konuştum neden sizden duymam gereken şeyleri ben insanlardan diyorum ortada bir performans ortada bir konu varsa bunun bilgilendirilmesi neden bana yapılmıyor falan filan tabii o da site senin yüzünden kap senin performansın şöyle gibi yalandan bana bir sürü şey söyledi ben de dedim ki ben 1:30 seneye yakındır buradayım performans gibi bir durum varsa zamanında çıkarabilirdiniz ama şöyle o zaman söyleyeyim şu saatten sonra şirket bana nasıl geliyorsa ben de size karşı öyle gelirim param kadar çalışırım yani siz dediniz ya şu paraya herkes her işi yapacak ben bu saatten sonra kendi işimden başka hiçbir iş yapmam başım gözüm üstüne çok yaptım molalarda bile çalıştım ben ama yapmayacağım orada burada konuşulurken sizin tarafınızda ben şu saatten sonra yapmam bu süre içinde aylardır performansım düştü psikolojikmen artık elimde değil benim bu işi yapma benim de amacım haklarımı almak ben ne yapabilirim haklarımı nasıl alabilirim kendimi nasıl gözden düşürebilirim çıkarttırabilirim zaten gözlerinde varım çıkar çıkarırlar beni ama bu sürecin işlenmesini daha hızlı istiyorum bana fikir verir misiniz?

Mobing altında çalışan işçi olarak istifa mı etmeliyim yoksa tazminat için çıkartılmayı mı beklemeliyim?