İhbar süremi başlattım ancak ihbar süresindeyken mağazayı kapatmaya karar verdiler, işsizlik maaşına başvurmak istediğimi belirttim ancak istifadan çıkış vereceklerini söylediler. Hakkım nedir, bilen varsa cevaplayabilir misiniz?
2 ay
İhbar süremi başlattım ancak ihbar süresindeyken mağazayı kapatmaya karar verdiler, işsizlik maaşına başvurmak istediğimi belirttim ancak istifadan çıkış vereceklerini söylediler. Hakkım nedir, bilen varsa cevaplayabilir misiniz?
İhbar süresindeyken işyeri kapanırsa, işverenin istifa gösterse bile SGK ve İŞKUR işsizlik maaşı hakkını genellikle korur. Önemli olan senin kendi isteğinle ayrılmadığını belgelemen zorunlu nedenlerle işten ayrılma işyeri kapanması, işverenin feshi işsizlik maaşı almanı sağlar.
İşyeri kapanması halinde ihbar süresinde olsan bile işsizlik maaşı hakkın yanmaz; çünkü bu durumda iş akdini işveren feshetmiş sayılır. İstifa olarak gösterilmemesi çok önemlidir, aksi halde işsizlik maaşı alamazsın.
İhbar süresindeyken işyerinin kapanması durumunda işsizlik maaşın yanmaz, aksine hak kazanırsın çünkü fesih işverenin inisiyatifinde (kapanma nedeniyle). 🏪✨ İstifa gösterirlerse itiraz et, SGK'ya başvurarak düzelttirebilirsin. İş kanunu 24. maddeye göre işverenin sorumluluğu var. 💼📋 Avukatla görüşmeni öneririm, senin durumun nasıl ilerledi paylaşır mısın? 😊
Cevap
1Cevap
170 ara sor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?