Arkadaşlar hepimiz hukuk mesleğinin mertebelerini az çok biliyoruz. Bizim bildiğimiz kadarı, sırasıyla avukat, savcı, hakim olarak gruplandırılabilir. Ama buradan sonra da yükseliş devam ediyor. Bundan sonra hangi mertebelerin yer aldığını merak ediyorum. Bu konuda gerçekten bilgisi olan arkadaşlarımdan cevap istiyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılİnternette arayıp bulamazsın çünkü bunun sonu yok. Hukukçunun yapamayacağı iş yok :) çok geniş bir çemberden bahsediyoruz. serbest avukat da kalabilirsin yargıtay başkanı da olabilirsin milletvekili de olabilirsin kaymakam da başbakan da.. Tabi ki bunlara kolay ulaşılamıyor ama Mühim olan başlamadan bir hedef belirlemen ve ömrünü buna adaman. Bu alanda küçük düşünmeyeceksin o kadar. Gelişmek sadece rütbe ile olmaz harika bir avukat olup ülkende ses getirecek işlere imza atabilirsin ve sen hedefine ulaşmışsındır zaten
09 Yorumla- +1 yıl
O güzel yorumun için çok çok çok teşekkür ederim canım kardeşim benim :) Yok hedefime daha ulaşmadım ama ulaşmayı istiyorum. Ülkede artık suç olmasın, masum insanlar zarar görmesin ve suçlular da en kötü şekilde cezalandırılsın istiyorum.
- +1 yıl
Aynı hayali paylaşıyoruz kardeşim ben bir adım ilerledim çok şükür ama daha yol uzun :) hedefine ulaşman dileğiyle..
- +1 yıl
İnşallah ya. Sen hukuk mu okuyorsun şu an yoksa :)
- +1 yıl
Evet :)
- +1 yıl
Peki nasıl giriliyor, puanı kaç oluyor? Bana detayları ile anlatabilir misin kardeşim?
- +1 yıl
Link atacaktım olmadı
Ünilerin puanlarını intenetten çok kolay bulabilirsin. tm2 den tercih yapılır. Kazanmak gözünde büyüttüğün kadar zor bir şey değil. Matematiğin iyiyse tabi. Gerçi artık sözele kaydırıyorlar matematiğin etkisi düştü.
Düzenli çalışman yeteri kadar çalışman kâfidir. Tabi hangi üni hedefindesin onu bilemem. İş kazandıktan sonra başlıyor. Sudan çıkmış balık gibi oluyorsun. Okul açılıyor hocalar nefes almadan derslere başlıyorlar. coğrafyadan matematikten çıkmış uzun bir dinlenme süreci geçirmiş üni kazanınca haliyle biraz havalanmış bir öğrenciye okula başlar başlamaz anayasa medeni hukuk öğretmeye çalışırsan bu öğrenciden pek bir beklentin olmamalı. İlk sene zor geçiyor şahsen. Ama sonralarında toparlanır diye düşünüyorum. İnsan aklına koyuktan sonra her şeyi yapar allahın izniyle. Sana da başarılar diliyorum umarım gönlündekini yakalarsın :) - +1 yıl
Çok teşekkür ederim o kadar detaylı anlatmışsın birde. Çok sağol. Evet insan isterse olur bir de Allah'ın izniyle tabiki. Matematiğim eh işte ama ben daha çok sözelciyim işte edebiyatı güzel yaparsam belki güzel sonuç olabilir. İşte bakalım İnşallah sende yoluna güzelce devam edip güzel yerlere ulaşırsın :)
- +1 yıl
Sağ ol kardeşim. Görüşmek dileğiyle :)
- +1 yıl
Sende Sağol. Görüşmek dileğiyle :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi