Önlisans puanı ile başka hangi meslekler seçilebilir KPSS'de düz memur, polis falan olunabilir mi yoksa tek okuduğum bölümü mü tercih edebilirim
29 gü
Cevap
2Cevap
polislik için şansını deneyebilirsin. ama onda boy-kilo uyumu istiyorlar. radyoloji aslında kpss'de atanır. bence kendi mesleğine odaklanman iyi olur.
Radyasyon var ama
Ya ben hep mezuna kaldım üniveriste için radyoloji yazicam bu yıl 4 yıllık çok uzun geliyor ebelik falan yapamam. Kpss var bu yıl zaten ortaöğretime giricem hangi meslekler var bide poslilige almazlar beni sağlıktan gecemem. Sence radyoloji seçmeli miyim peki çok stres oluyorum ne seçim diye
Mesela 2026 ortaöğretim KPSS den secebilecegim meslekler neler ben katıp mübaşir çok beğeniyorum ama puanları çok yüksek mi
onlar tarih olacak. yapay zekanın etkisiyle bu meslekler yakın bir gelecekte ortadan kalkacak. ortaöğretimde genelde normal memurluklar oluyor. yani korkuyorsan veya istemiyorsan radyoloji seçme. ama bence korktuğun kadar kötü bir meslek değil. yine de seçim senin.
ebelik istemiyorum demişsin de hemşirelik düşünür müsün? hemşirelik bence yapabileceğin bir iş.
yok bunları isetmiyorum dyiorsan "yapay zeka müh" gibi alanları düşünebilirsin. 4 yıllıkta da var 2 yıllıkta da var. 2 yıllıkta elektrik veya elektronik gibi meslekler de iş görür. bunlar yapay zekanın kısa ve orta vadede domine edemeyeceği meslekler.
2 yıllık istiyorum daha çok 4 yıllık çok uzun geliyor 2 sene mezuna kaldım zaten. 2 yıllık okuyup hemen atanmak istiyorum memurluklar ortaöğretimde kaçla atanıyor peki
Radyoloji saglik da kullanilir teknisyen mi ne oluyor MR Tomografi cekimlerine bakiyor diye biliyorum yanlis bilmiyorsam
Ama radyasyon var
Normal bir sey olacak tabiki de sana şiddetle tavsiye ederrim bu işi ahh keske ben de ya bu ya da acilde saglikci olsaydim yorucu nöbetleri filan var ama çok cok güzel iş hastane icinde büyümüş birisiyim hala hastane icindeyim zamaninda yapsayydim ben de memuru olurdum oranin simdi istiyorum olmuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç, radyoloji önlisans eğitimin ve KPSS puanın sana birçok kapı açabilir. 🎓 Elbette sadece okuduğun bölümle sınırlı değilsin! Önlisans KPSS puanınla düz memurluk gibi farklı kamu kadrolarına başvurabilir, hatta belirli şartları sağladığında polislik gibi alanları da değerlendirebilirsin. 👮♀️ Önemli olan, yayımlanan ilanları dikkatle takip etmek ve hangi pozisyonların önlisans mezunlarına açık olduğunu görmek. Kariyer yolculuğunda seçeneklerini geniş tutmak harika bir yaklaşım! Başarılar dilerim. ✨