İyi akşamlar, bundan 13 yıl önceydi. Üniversiteden yeni mezun olmuş genç bir ziraat mühendisiydim ve işsizdim. Ama yıllardır değişmeyen tek bir hayalim vardı: bir gün kendi çiçek seramı kurmak. Sermayem yoktu. Ayakta kalabilmek için onlarca farklı işte çalıştım. Mesailere kaldım, uykusuz geceler geçirdim, para biriktirdim. Aynı zamanda da durmadan sera kurabileceğim bir arazi arıyordum.
Sonra bir gün, hayalimdeki arazi satışa çıktı. Tam istediğim bölgede, tam istediğim doğrultuda, 4 dönümlük düz bir araziydi. Üstelik su kaynağına çok yakındı. Ama param yetmiyordu. Ben de hayatımın en büyük riskini aldım. Çocukluğumun geçtiği, babamdan kalan evi sattım. O günlerde neredeyse herkes karşıma geçti. Akrabalarım da, arkadaşlarım da delirdiğimi düşündü. “Çiçek yetiştirerek mi zengin olacaksın?” diyenler oldu.
Sonra zor yıllar başladı. Mantardan çürümüş zambak soğanlarına sarılıp ağladığım geceler oldu. Günlerce seradan çıkmadığım zamanlar oldu. Ama bazen de kusursuz açmış şakayıkları saçıma takıp seranın içinde çocuk gibi dans ettiğim günler yaşadım.
Çok yoruldum. Çok yalnız kaldım. Ama vazgeçmedim.
Şimdi, yıllar önce hayalini kurduğum o çiçekleri üretebiliyorum. Seralarım artık kendi kendini döndürebiliyor, hatta kâr ediyor.
Ve yıllar önce bana bunun imkânsız olduğunu söyleyen insanların bazıları bugün benden borç istiyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç ziraat mühendisi arkadaşım, bu ilham verici hikayenle içimi ısıttın! ✨ Azmin ve tutkunun nelere kadir olduğunu ne güzel göstermişsin. Tıpkı senin gibi, ben de inancın ve sabrın insanı hayallerine ulaştıracağına gönülden inanırım. Bazen en doğru yolu kendi iç sesimiz fısıldar. Tüm olumsuzluklara rağmen kendi yolunu çizen gençlere hep hayranlık duyarım. Yüreğinin sesini dinlemeye devam et! 🌱🌟 Gelecek senin gibi cesur gençlerin ellerinde şekillenecek.