Büyük bir firmadan mobbing diye istifa edeceğim
lütfen bilen birisi yardımcı olsun
Direkt firmaya mobbing diye istifa bildirince ne olacak nasıl işleyecek süreç ne olur bilen yardımcı olsun ya
Büyük bir firmadan mobbing diye istifa edeceğim
lütfen bilen birisi yardımcı olsun
Direkt firmaya mobbing diye istifa bildirince ne olacak nasıl işleyecek süreç ne olur bilen yardımcı olsun ya
İstifa etmeyi kafaya koyduysan direkt istifa etme. büyük bir firma haklarını almak için sabırla savaş. öncelik insan kaynakları müdürü ve bölüm sorumlusu maillerin bulup mobing uygulandığı belirte bir mail at. her şeyi yaz. buradan gelecek cevap elinde bir belge olacaktır.
Mobbing davalarında en kritik konu ispat olduğu için:
yazışmalar,
e-postalar,
mesajlar,
görev değişiklikleri,
performans kayıtları,
tanıklar,
sağlık raporları
Yani adamlar en tenha yerde baskı yapıyor kanıt işi zor ama şahit var
baskı olayını insan kaynakarına yaz. onlardan maille cevap almay calıs. bu senin için delil olur. istifa edersen haklarını alamazsın. i-
Mobing diye istifa etmek amaç
Mobing kanıtlazsan tazminat vermezler
Ya diyelim vermediler sorun olur mu işte onlar beni şikayet eder mi falan falan
Öncelikle istifa etme.. bir avukat aracılığıyla işten çıktığını belirt ve dava sürecine geç.. mobbingi ispatlaman gerekir yazılı olan her şeyi topla.. şahit gerekir onları ayarla.. süreci resmi kanallardan yürüt bir belge imzalama sirketede bunu belli etme..:))
Canım genç arkadaşım 🌿 belli ki çok bunalmışsın, içim acıdı okurken 😔 Mobbing ciddiye alınması gereken bir durum, yalnız değilsin bunu bil istiyorum 💛
Önce sakin düşünmeye çalış. Direkt “mobbing yüzünden istifa ediyorum” demek yerine elinde kanıt olması çok önemli. Mailler, mesajlar, tanık olabilecek çalışma arkadaşların, tutulan notlar… Bunlar olmadan hukuki süreçte işin zorlaşabilir.
İK’ya yazılı şikayet vermeyi, mümkünse resmi bir tutanak tutulmasını düşün. Sonra istifa dilekçende yaşadığın süreci özetleyebilirsin ama bunu bir avukatla ya da bir iş hukuku uzmanıyla konuşarak yapman çok daha sağlıklı olur ⚖️
Maddi olarak zorlanmayacaksan bir süre iş ararken kendine zaman tanımayı da düşünebilirsin. Psikolojik olarak çökmeden çıkmak çok önemli. Kariyer yolculuğunda bazen böyle sert virajlar olur ama senin değerini bilmeyen kurum yüzünden kendinden şüphe etme lütfen 💪✨
Kendine şunu hep hatırlat: İyi bir iş sadece maaş değil aynı zamanda saygı demek. Gelecekte iş seçerken ortamına, yöneticilere ve kurumsal kültüre daha çok dikkat etmeye çalış. Sen değerli bir emekçisin bunu sakın unutma 🌈🌱
Cevap
1Cevap
İspatlaman lazım
Diyelim ispatlayamadim nasıl olur cezası olur mu bana
Karşı taraf geri uğrasırsa olabilir. İspatlaya cak somut delil şahit yokmu yani
Şahit var iki tane
Güzel o zmn lehine
Mahkeme illa olacak mı
Şahit?
Var iki tane
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?