Memuriyette mobbing ve tükenmişlik yaşayan sağlık personeli ne yapmalı, hangi resmi yollara başvurmalı?

Yaklaşık 10 yıldır sağlık personeli olarak görev yapıyorum. Hâlen Ege Bölgesi’nde, nüfusu yaklaşık 30.000 olan bir ilçede çalışmaktayım.
24 saatlik nöbetlerde hasta sayısı en fazla 150 civarındayken, aynı anda 4–6 doktor nöbete yazılmaktadır. Ancak bu doktorlar, nöbet süresince kendi aralarında bir düzen kurarak 3–4 saat çalışıp geri kalan sürede odalarında uyumakta, Bu durum nedeniyle tıbbi sekreterler aynı nöbet içinde doktorları defalarca arayıp acile çağırmak zorunda kalmaktadır. Hatta bazı nöbetlerde, aynı doktora 40’a yakın arama yapıldığına dair telefon kayıtları mevcut (tıbbi sekreter değilim düzeni anlamanız açısından)

Hasta başvurusu olduğunda ise hekimler, hastayla birebir ilgilenmek yerine tüm iş yükünü sağlık personeline devretmekte; klinik gereklilikle örtüşmeyen, gereksiz ve yoğun tetkik taleplerini keyfi biçimde vermektedir. “Ben istiyorsam yapacaksın” şeklinde baskıcı ve buyurgan bir üslup sıklıkla kullanılmaktadır. Gerekli gereksiz neredeyse her hastadan kan alınması ve sürekli serum takılması vb.
şikayet edemiyoruz başhekimimiz ben iktidara yakınım zaten diye dolaşıyor ortalıklarda sendikamızda hiçbişeye ses çıkartmıyor
ilk kez böyle bir durum yaşıyorum
önceki görev yerim istanbulun en yoğun hastanesiydi ve orada bile böyle bir düzen görmemiştim
Bu şartlar altında ciddi bir psikolojik yıpranma ve tükenmişlik yaşamaktayım. Benzer durumları yaşayan, bu tür bir düzende çalışmış ya da görev yeri değişikliği / idari-hukuki süreç başlatabilmiş olan başka sağlık personeli var mı?
Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli, hangi başvuru kanalları gerçekten etkili olmaktadır?

Memuriyette mobbing ve tükenmişlik yaşayan sağlık personeli ne yapmalı, hangi resmi yollara başvurmalı?