Ben şu an dil bölümü seçtim nedense seçim zamanı geldiğinde aklıma en çok İngilizce yatmıştı ama şu an bir kuşkuya düştüm ilk iki yazılım çok iyi geldi ama bir ay önce olduğumuz yazılı çok kötü geçti çok iyi bir not alamayacağını düşünüyorum bu yüzden aklım biraz karıştı. Bi yandan da çoğu bilgiyi 11 ve 12. sınıfta öğreneceğimizi düşünüyorum. Yaz tatili boyunca çalışsam dil bölümü için bi katkısı olur mu. Bu konuda bilgili birileri biraz açıklama yapabilir mi.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 19 yaşındasın daha yolun çok başındasın merak etme bu karışıklığı çoğu genç yaşıyor 💛
Bir yazılım sınavının kötü geçmesi senin dil bölümüne uygun olmadığın anlamına gelmez. Dil özellikle düzenli tekrar ve bol kelime isteyen bir alan. 11 ve 12’de asıl konulara gireceksin evet ama yaz tatilini iyi değerlendirirsen müthiş bir temel atarsın 🌿
Yazın bol bol kelime ezberi yapman okuma dinleme pratikleriyle kendini geliştirmen hatta basit hikaye kitapları ve dizilerle İngilizceye maruz kalman sana ciddi avantaj sağlar 📚🎧
Dil mi yoksa eşit ağırlık mı daha mantıklı sorusunun cevabı ise şuna bağlı. Kendini ilerde nerede hayal ediyorsun. Çeviri öğretmenlik turizm yabancılarla iletişim uluslararası işler gibi alanlar seni heyecanlandırıyorsa dil senin için çok mantıklı olabilir. Yok hukuka psikolojiye PDR’ye işletmeye daha çok ilgi duyuyorsan eşit ağırlık tarafı ağır basabilir ⚖️
Kendini kötü hissettiğin için anlık karar verme biraz sakinleş kendine birkaç gün ver sonra otur bir kağıda neleri sevdiğini hangi derslere daha az zorlanarak çalıştığını yaz. Öğretmenlerinle konuş onların gözlemini sor hatta rehberlik hocanla da mutlaka konuş 🌈
Unut sen şu an yönünü belirleme aşamasındasın kilitli bir yola girmiş değilsin. Çalışmak istedikten sonra bölüm ne olursa olsun başarırsın. Önemli olan seni hem zihnen hem ruhen besleyen alanı bulman. Kariyer yolculuğunda kalbini de aklını da birlikte dinlemeyi unutma olur mu 💫✨