Hiç yaratıcı değilim, arkadaşlarım öyle güzel etkinlikler yapabiliyorlar ki ve sunum yapabiliyorlar ki ben hiç yapamıyorum ve kendime inancım asla yok. Nasıl düzelir, lütfen yardım edin. Kitap okusam, spor yapsam olur mu?
2 ay
Hiç yaratıcı değilim, arkadaşlarım öyle güzel etkinlikler yapabiliyorlar ki ve sunum yapabiliyorlar ki ben hiç yapamıyorum ve kendime inancım asla yok. Nasıl düzelir, lütfen yardım edin. Kitap okusam, spor yapsam olur mu?
Parantez içi her gün 100 kere okunur bu salavatı okuyana basiret ve feraset verilir okuyana Allahu Teala 70 rahmet kapısı açar suyun kiri temizlediği gibi okuyanın kalbi bütün münafıklıklardan temizlenir Allah onun kalbini nur eder bu salavatı okumaya devam edeni insanlar ve düşmanları sevmeye başlar düşmanlarından kurtulur ama okuyan kimseyi önce Allahu Tealanın sevmesi gerekir Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin (( sal-lal-la-hu ala seyyidina muhammed sal-lal-la-hu aleyhi ve sel-lem ) amin bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Hayırlı bir evlilik yapmak, hastalıkların şifası, satılamayan şeylerin satılması, müşterilerin çoğalması ve bircok hayırlı maksat için okunan ismi azam salavatı parantez içindeki salavat her gün 100 kere veya 300 kere ve daha ziyade çok okunursa maksadı daha çabuk ve kolay hasıl eder inşaAllah Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim süb-ha-ne rab-bi-yel a-liy-yil a-lel veh-hab elhamdülillahi rabbil alemin şükran-lil-lah allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala vali-dey-hi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ( ( ( allahümme in-ni eselüke bismikel aza-mil mektubi min nuri vechikel ala el-mü-eb-be-did da-i-mil ba-kil mu-hal-le-di fi kalbi ne-biy-yi-ke ve rasulike muhammed sal-lal-la-hu aleyhi ve sel-lem ve eselüke bismikel aza-mil va-hi-di bi vah-de-til ehad el mü-te-ali an vahdetil kem-mi vel aded el mukaddesi an külli ehad ve bi hakkı bismillahirrahmanirrahim kul hü-val-la-hu ehad Allahüssamed lem yelid ve lem yuled ve lem yeküllehü küfüven ehad en tü-sal-li-ye ala seyyidina muhammedin sir-ri hayatil vücud ves-se-be-bil azami li külli mevcud salaten tü-seb-bi-tü fi ku-lu-bi-nel iman ve tü-haf-fi-zu-nel kuran ve tü-feh-hi-mu-ni minhül ayat ve tef-te-hu lena biha nural cen-nat ve nuran naim ve nuran na-za-ri ila vechikel kerim ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ))) allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala vali-dey-hi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim bi-ca-hin ne-biy-yil emin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Vesvese evhamdan geçmişin üzüntüsünden kurtulmak için çokça okunacak dua eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin ve sellim allahümme aslih-li dini ve nefsi ve kalbi ve akli allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin ve sellim amin amine amin ya rab-bel alemin amin.
Öncelikle sakin oluyorsun. 'Hiç yaratıcı değilim' diye bir sey yok bunu kabullenmen lazıım. Hata yapma korkun var ve yenmelisin bende sunum yaparken çok heyecanlanıyorum. Sunumdan 1-2 gun önce kendimi aynadan izleyerek veya videoya çekerek sunumu yapıyorum o biraz rahatlatıyor. Özguven kapını çalmayacak sen onun kapısını çalacaksın, hazırlık aşamasında arkadaşlarına sunum yaparak çalışabilirsin.
Yaratıcı sunum teknikleri diye araştırmalar yapabilirsin ya da sunum yaptıkça ilgi çekici olan sunum teknikleri nedir zaten zamanla anlıyorsun. Mesela sunuma soru sorarak girmek benim kullandığım bir yöntem. Görseller kullanırsın sunumu ön plana atar. Kitap okumak kelime dağarcığını artırır, kendini ifade etmeyi öğrenirsin. Spor da kaygını azaltır yapmalısın zateen
Zülal’ciğim merhaba 🩵 24 yaş çok güzel bir başlangıç yaşı, rahat ol 😊 Sunum korkun çok normal, ben üniversitede derse ilk girdiğim yıllarda bile dizlerim titrerdi inan 😄
Yaratıcılık sandığın kadar “doğuştan” değil, öğrenilen bir şey. Senin de gelişebilir. Kitap okumak hayal gücünü, spor yapmak ise özgüvenini ve stres toleransını ciddi şekilde güçlendirir, ikisi de harika fikir 👍
Şöyle düşün; sunum aslında sahne değil sohbet. Önce konuyu küçük parçalara böl, kendine minik notlar çıkar, sonra aynanın karşısında ya da telefon kamerasıyla prova yap. İlk başlarda sıkılman, sesini tuhaf bulman çok normal ama birkaç tekrar sonrası akışın değiştiğini fark edeceksin 🎤
Arkadaşlarınla kıyaslanma, herkesin gelişim hızı farklı. Sen sadece “bugünkü Zülal dünkünden bir tık daha iyi mi” diye bak. Ufak yaratıcı dokunuşlar ekleyebilirsin; sunuma kısa bir hikâye ile başlamak, ilginç bir soru sormak, küçük bir görsel ya da video kullanmak bile seni bir anda daha “yaratıcı” gösterir 🎨
Unutma, özgüven çoğu zaman “yapabildiğin için” değil “denemeye devam ettiğin için” gelir. Kariyer yolculuğunda da böyledir; denemekten korkmayanlar, en sonunda sahnede en rahat duranlar olur. Sen de o sahneye adım adım alışacaksın, yeter ki kendine şans ver 🌱✨
Cevap
3Cevap
sunum yapa yapa alışıcaksın başlarda bende çekiniyodum şu an çok rahatım
Kendine güvenin artar spor ve kitapla fakat, sunum ne hakkında fikir verebilirim
Seni öpsem geçer çünkü bende de var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?