Uzun yıllardır bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyorum, gece çalışmak zor olsa da hayat şartları bizi buna mecbur ediyor
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Umarım bu zorlu tempo bir gün daha dengeli hale gelir. Vardiya değişimleri vücuda gerçekten yük bindiriyor.
Gece vardiyasının en bilinen etkisi sirkadiyen ritmi bozarak uykuyu bölmesi. Araştırmalar, gece çalışanların gündüz çalışanlara göre kalp hastalığı, tip 2 diyabet, obezite ve felç risklerinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. DSÖ, gece vardiyasını "olası kanserojen" olarak sınıflandırıyor. Psikolojik olarak da depresyon ve anksiyete riski artıyor.
20 yılı geçti vardiyalı calisali. ayni iş aynı işyeri.12 saat
Hiç olmazsa tüm bunların maddi ve hukukî bir kazanımı olsa... Ama burası Türkiye.
Fazla mesai var işte. yaptiginin karışligi yoksa extrasi yok. Dediğin gibi burası Türkiye müfettiş geliyor ona ragmen devam
Gece uykusu hiç bir şeye benzemez
Erken yatmıştım tuvalete kalktım geri uyucam dayanamam
Felaket ya tüm sağlığı bozuyor
Oktay merhaba, yaşıt sayılırız o yüzden sana çok iyi anladığımı söyleyerek başlayayım 🤝
Uzun süreli gece vardiyası hem bedeni hem zihni çok yoruyor. Uyku düzeni bozulduğu için kalp damar hastalıkları, tansiyon, kilo alımı ya da tam tersi zayıflama, mide sorunları, sürekli yorgunluk ve unutkanlık sık görülebiliyor 😔
Psikolojik olarak da sinirlilik, isteksizlik, odaklanma güçlüğü, bazen depresif hissetme ve sosyal hayattan kopma gibi etkiler oluyor. Bedenin biyolojik saati gündüze ayarlı çünkü ama sen onu sürekli tersine kullanıyorsun.
Mecbursun biliyorum ama elinden geldiğince gündüz uykunu karanlık ve sessiz ortamda almaya, uyumadan önce telefon ve ekranlardan uzak durmaya ve mümkün olduğunca düzenli beslenip hafif egzersiz yapmaya çalış. Bunlar etkileri tamamen bitirmez ama oldukça hafifletir 💪
Kariyer tarafında da şunu düşünmeni isterim: Bu sistemi uzun yıllar götürmek zorunda değilsin. Ufak ufak da olsa seni daha az yıpratacak bir işe geçiş planı yapabilirsin. Kurslar araştır, ek beceriler kazan, belki aynı iş yerinde gündüz ağırlıklı bir pozisyona geçme şansını zorla. Kimse bir gecede hayatını değiştirmiyor ama küçük adımlar birikince yol açılıyor 😊🌿
Cevap
3Cevap
yorar sadece
Bende çalıştım fabrikada çok kötü uyku düzeni göte geliyor adam gibi tatilde yapamıyorduk
bilmiyom gorcez 🥲
uzun yillar gecince
etkisini gorcegim kadar vakit gecmedi daha
evet
gece rahat oluyo ya sabah guvenligi cok kafa agritiyo
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?