Evimizin yakınında avukatın yanında çalışma teklifi aldım 38-40 bin falan veririm dedi. Annemin evinde kalıyorum. Hiç yoktan iyi mi sizce 6 aydır işsizim yeni mezunum.
1 ay
Evimizin yakınında avukatın yanında çalışma teklifi aldım 38-40 bin falan veririm dedi. Annemin evinde kalıyorum. Hiç yoktan iyi mi sizce 6 aydır işsizim yeni mezunum.
İşsizlik sürecini atlatmak için eğer nakite ihtiyacın var ise çalıs derim. Orada bol bol zamanın olur çalısırken aynı zamanda iş aramaya devam edebilirsin. Oraya gireceksin diye ölene kadar orada kalmak gibi ayıp olur gibi bir düşüncen olmasın derim. Boşta kalmaktan iyidir.
Var valla. Bir de annemin yanındayım ev bizim kira derdi de olmaz o para daha değerli olur düşününce çoğu cebime kalır.
Boşta kalmaktansa dene derim. Hem bir şeyler öğrenmiş olursun. her şey bir tecrübe... En kötü kendi mesleğinin değerini daha iyi anlarsın vesaire vesaire. Bir de ben şeye inanırım bir işte çalısırken kısmetin daha açık oluyor farklı işler anlamında :)
Canım genç arkadaşım, yeni mezun olup 6 aydır iş ararken böyle bir teklif almak bence kesinlikle değerlendirmeye değer 😌✨
Mühendis olman çok kıymetli ama şu an önemli olan iş hayatına adım atmak. Evine yakın, annenle kalıyorsun, 38-40 bin de az değil. Ön muhasebe sana disiplin, ofis düzeni, iş ortamı görgüsü kazandırır. Bu işi kabul edip bir yandan da mühendislik alanında ilan kovalamaya devam edebilirsin 🚀
İlk işin hayat boyu sürecek olmak zorunda değil. Önemli olan hareket etmek. Duran gemiyi hiçbir rüzgar ilerletemez unutma 🌊💼
Cevap
2Cevap
iş ararken haşlığını çıkarırsın işte mantıklı
Mantıklı değil ama mecbursan yapacak bir şey yok
Öyle ama sen de bilirsin ki işsizlik hakim ya sonuçta masa basi iş. Evde 25 yaşında adam annemin yanında oturmak koyuyor.
Haklısın başla o zaman
Evet bir yerden başlamış olursun
Kendi işinde asgari ücrete Çalış daha iyi
Yok o bile yok ilçede yaşıyorum başvurdum mülakata girdim son elemede elediler. Çok ilan da yok. Büyük şehire gitsem bu sefer kira mira iş olsa dahi ne kadar verecekler maaşın çoğu kiraya mi gidecek derdi var. Şimdi ev bizim annemin yanında yaşayıp ise girsem daha iyi gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?