Babam üniversiteye gitmeme izin vermiyor, anestezi mi yoksa hemşirelik gibi garanti bir bölüm mü seçsem?

Arkadaşlar babam esnaf ve ben bu sene anestezi kazandım Medipol'de %50 burslu, normalde ücretsiz doğuda çıkıyordu ve göndermedi, dükkana baktığım için olmaz dedi. Biz dükkanı sattık 3-4 ay ben sınava falan çalıştım, bu sene de yeni dükkan tuttu. Ben eylüle kadar bakarım, ondan sonra bakmam dedim. Abim de var zaten, o baksın dedim, o da hayır dedi, okuma dükkana bak, düzenli maaş alırsın dedi. Ben hayır dedim, olay kapandı, benim sınav paramı yatırdı. Sizce üni hayatı nasıl, yani bu sene dükkana yakın yer yazsam mı, özel üni hani hem dükkana giderim hem oraya, zorlanır mıyım, yoksa bu hevesi bırakıp bu sene çalışsam, ebelik veya hemşirelik mi kazansam? Aile çoğu güzel bir meslek tutturduğu için beğenmiyorlar bölümü; doktorluk, diş hekimliği, ebelik, öğretmenlik. Ne yapacağım bilmiyorum, nasıl ikisi bir arada yürütülür mü, yazın çalıştığım parayı öderim, yoksa bıraksam mı? Seneye 20 yaşında olacağım ve geç kalmış gibi hissediyorum, 3 kez sınava gireceğim o zaman da.
Babam üniversiteye gitmeme izin vermiyor, anestezi mi yoksa hemşirelik gibi garanti bir bölüm mü seçsem?