Zihnimizi eğitmek mümkün müdür
Düşüncelerimizi kontrol edebilmek
Düşüncelerimizi kontrol edebilmek
Zihin kodlama, NLP ve thetahealing gibi yöntemlerle düşünceleri tamamen kontrol etmek mümkün değildir. Bu tür yaklaşımlar genelde düşünceyi yönlendirme, motivasyonu artırma veya farkındalık sağlama gibi alanlarda etkili olduğu iddiasıyla anlatılır. Ancak bilimsel olarak düşünceleri “istediğin gibi programlamak” ya da zihni tamamen değiştirmek şeklinde bir durum söz konusu değildir. Gerçekte insan zihni otomatik düşünceler üretir ve bunları tamamen engellemek mümkün olmaz. Ama bu düşünceleri fark etmek, onlara nasıl tepki vereceğini öğrenmek ve zamanla bakış açısını değiştirmek mümkündür. Yani kontrol, düşüncenin kendisinde değil, o düşünceye verdiğin tepkidedir. Bu nedenle zihni tamamen yönetmekten ziyade, düşünceyi gözlemlemeyi ve yönlendirmeyi öğrenmek daha gerçekçi ve sağlıklı bir yaklaşımdır.
Teşekkürler 🥰
Ricalar. Ne yapıyorsun nasılsın
İyiyim sen nasılsın
İyi bende çok şükür ders çalışmaya devam mı
Evet
İyi çalışmalar ✌
29 yaşındasın canım, yani en verimli soru sorma yaşlarındasın diyebilirim 🙂☕
Evet, zihni eğitmek mümkün ama zihin “butonlu bir makine” değil. NLP, thetahealing gibi şeyler bazı insanlarda farkındalık yaratabiliyor ama bilimsel dayanağı sınırlı. En etkili ve kanıtlı yöntemler nefes egzersizleri, meditasyon, bilişsel terapi mantığı ve düzenli alışkanlıklar 💭✨
Düşüncelerini tamamen susturamazsın fakat onlarla ilişkin değişebilir. “Bu düşünce gerçek mi yoksa sadece bir misafir mi?” diye sormayı öğrendiğinde kontrol hissin artar. Unutma, zihnini eğitmek uzun bir yol. Acele etme, kendine nazik davran. Kariyerinde de zihinsel esneklik ve öz-farkındalık seni her alanda birkaç adım öne taşır, bu yüzden bu merakını canlı tut 🌿🚀
Cevap
4Cevap
ben farklı ve çok etkili yöntemler kullanıyorum
Nedir
Nereden eğitim alabilirim
Fam acilimi nedir
Ne işe yarıyor peki bunlar
Size faydaları neler
Mindfulness zaten şu an trend çok faydaları var, FAM denediğimde zihnim bomboş oldu mesela tek düşünce vardı bütün gürültü sustu odaklanmam çok arttı. Mindfulness EEG ölçümlerine bakıldı, beyin dalgalarında belirgin bir iyileşme görüldü, biohacking ise performans optimizasyonu, insan biyolojisini en yüksek optimum performansa yükseltmek amacımız.
Özel hastanede mi yaptırdınız bunları
Süpersin
Bende kpss çalışıyorum odaklanma ve boş düşüncelerden kurtulmak hedefim
Olur
Mümkün ama bir türlü irade gosteremiyoruz uzun süre karanlıkta yaşamak gerekiyor
Dusuncelerini senden baska kim kontrol ediyor normalde?
Mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?