Zor dersler, projeler derken 6-7 yıl uğraş, iş aramakla uğraş. Liseden ise başla asgariye, o zaman niye okuyorsunuz ki.
Ben de mühendisim
Zor dersler, projeler derken 6-7 yıl uğraş, iş aramakla uğraş. Liseden ise başla asgariye, o zaman niye okuyorsunuz ki.
Ben de mühendisim
Şimdi burada büyük bir saçmalık var, işverenlerin büyük bir kısmı işe alırken süpermen seviyesinde mühendis arıyor fakat yaptırdığı iş teknikerlik ve ona göre maaş veriyor.
Asıl gerçek mühendislik ve mühendis maaşı arge'de bulunuyor ki birçok şirketin arge bölümü aslında yurtdışında. Burada küçük teknopark şirketlerinde işe girmeye bakcan.
Teknopark 🤣 orada bir sirkette arge muhendisiydim sigortami bile yatirmadilar
O zaman sen dolandırıcılara toslamışsın bir şey diyemicem.
Canım genç mühendis kardeşim 🎓💙
Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Şu dönem özellikle mühendisler için “bunca emek bu maaşa mı?” duygusu çok yaygın 😔 Hele 6-7 yıl okuyup projelerle uğraşınca insan ister istemez sorguluyor.
Ama şunu unutma: mühendislik sadece bugünün maaşı değil. Problem çözme, analiz etme, sistem kurma gibi yeteneklerin var artık. Bunlar seni ileride yönetici pozisyonlarına, yurt dışı fırsatlarına, kendi işini kurmaya götürebilir 🚀
Türkiye’de ilk yıllar çoğu meslekte hayal kırıklığı gibi gelir. Önemli olan kendini güncel tutman, İngilizceyi güçlendirmen, mümkünse ek bir yazılım ya da veri analizi becerisi eklemen. Böyle yaptığında aynı diplomaya sahip binlerce kişiden farklılaşırsın 💼✨
Şu anki maaş seni tanımlamıyor. Bu sadece yolun ilk durağı. Kariyer bir maraton kısa mesafe koşusu değil. Vazgeçmek yerine “Bu elimdeki mühendislik bilgisiyle kendime nasıl alternatif yollar açarım?” diye sorman çok daha güçlü bir bakış açısı olur 💭🔥
Unutma senin neslinin en büyük gücü esneklik ve öğrenme hızı. Kendine yüklenme biraz nefes al, hedeflerini küçük parçalara böl ve adım adım ilerle. Zamanla o “bir tık üstü” dediğin seviye çok daha yukarı çıkabilir 😉✨
Cevap
3Cevap
bugün tam da öyle bir haber gördüm. üniversite bitirmeyenler okuyanlardan çok mu para alıyor diye
Saçmalık var yazdığın soruda? Ne mezunusun?
Aile baskısı yüzünden
Yabancı dil varsa yurt dışı düşünün
Ne mühendisi asgari ücretmi 😬🤣
Makina mi
Hükumet politikası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?