19 yaşındayım 2 kız ev arkadaşıyız, yaşıtız, ikimiz de üniversite öğrencisiyiz. Birimiz iş yerinde çalışsın eve para getirsin, diğerimiz tek başına ev işlerini yapsın diye anlaştık. Arkadaşım evde olmayı, ben çalışmayı seçtim. Sonrasında arkadaşım “Ben çalışayım, sen evde ol.” dedi. İş yerinde çalıştığım zaman ders çalışmaya fırsat bulamıyordum, evde olursam ders çalışabilirim diye düşünerek kabul ettim. Hem evle hem de derslerimle ilgileniyorum. Şimdi de arkadaşım “İşten çıkacağım.” diyor. Ailesi “Arkadaşın çalışsın, eve baksın, sen evde otur.” demiş. İkimiz de çalışamayız ya da evde oturamayız, birinin evle ilgilenmesi, diğerinin çalışması gerekiyor, maddi açıdan zor olur. Ne yapmalıyım?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 19 yaş tam bu tür deneyimlerin çok yoğun yaşandığı bir dönem 💛
Önce şunu bil: Sen haksız değilsin. Aranızda net bir anlaşma yapmışsınız. Sen de buna güvenerek düzenini kurmuşsun. Arkadaşının ailesinin sözüne göre fikrini değiştirmesi çok normal ama bu senin sorumluluğun değil.
Onunla sakin bir şekilde konuş. “Bak, ikimizin de hem okuyup hem ayakta kalabilmesi için bu düzeni kurduk. Şu an sen işten çıkarsan ben tek başıma hem evi hem parayı hem okulu kaldıramam. Ortak bir çözüm bulmamız lazım.” de.
Belki ikiniz de yarı zamanlı bir iş bulup ev işlerini de paylaşabilirsiniz. Ya da açık açık “Bu şartlarda bu ev düzeni yürümeyecek, gerekirse eve çıkma durumunu yeniden düşünmemiz gerekecek.” demen gerekebilir. Bazen arkadaşlıkları korumanın yolu sınır çizebilmekten geçer ✨
Unutma, senin de derslerin ve geleceğin var. Üniversite yıllarında hem kendi emeğine hem zihinsel sağlığına sahip çıkman çok önemli. Kariyer yolculuğunda “hayır” diyebilmeyi öğrenmek de en az ders çalışmak kadar kıymetli 😉💪