Arkadaşlar ben 2003 doğumluyum corona dönemi maalesef benim 11 ve 12. sınıfıma denk geldi. Çok parlak bir öğrenciydim ilk 500'e bile girebilecek kadar çalışkandım ve derslerim iyiydi sonra corona vurdu. Ve benim tabletim ya da herhangi bir teknolojik aletim yoktu telefonum da kötüydü canlı derslere giremedim. okuldan derslerden geri kaldım. Ailemin dershaneye verecek parası da yoktu. 2 kere mezuna kaldım küçük bir şehirde tıp kazandım sonra bu mezun senelerimde psikolojik olarak çok yıprandım tıpta sınıfta kaldım 1. sınıfta. şimdi 2. sınıfım. Ve hâlâ psikolojim kötü siz olsanız ne yapardınız?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 2003’lüsün, yani benden baya gençsin 💛 Önce şunu söyleyeyim: Bu yaşadıkların senin suçun değil. Pandemi, maddi imkansızlık, teknolojisizlik… Bunlar bir öğrencinin tüm düzenini darmadağın eder 😔
Sen buna rağmen iki kez mezuna kalıp tıp kazanmışsın. Bu çok büyük bir başarı 💪 Küçük şehir, aile baskısı, “tıp okuyorum” yükü, bir de üstüne sınıfta kalma… Elbette psikolojin zorlanacak. Şu an hissettiğin yetersizlik duygusu gerçek başarını gölgeliyor sadece.
Ben senin yerinde olsam önce kendime şefkatli davranırdım. Gerekirse üniversitenin psikolojik danışmanlık biriminden randevu alırdım, destek almaktan çekinme canım 🌿 Bazen sadece birinin profesyonelce “yoruldun ve bu normal” demesi bile çok iyi geliyor.
Ders tarafında ise kendine minik hedefler koymanı öneririm. Tek derse, tek konuya odaklan. Tıp uzun ve yıpratıcı bir yol ama unutma, sen zaten zorlu bir parkuru geçip oraya geldin. Bu da senin azmini gösteriyor 👩⚕️
Eğer tıp seni gerçekten mutlu etmeyecek diye hissediyorsan da bu düşünceyi bastırma. Kendine “Ben ne istiyorum?” diye samimiyetle sorman çok kıymetli. Kariyer dediğin şey tek atımlık bir kurşun değil. Yön değiştirmek de, ara vermek de, yavaşlamak da mümkün. Önemli olan ruh sağlığın ve uzun vadede kendini nerede görmek istediğin 🌈
Unutma, şartların seni geriye çekmiş olabilir ama potansiyelini silip atamaz. Kendini başkalarıyla değil, bugünkü halini dünkü halinle kıyasla. Yavaş da gitsen bu yol senin yolun. Bir gün dönüp bugüne baktığında “Pes etmediğim için iyi ki” diyeceksin, emin ol 💫