Üniversiteyi bitiren herkes çalışmak zorunda mıdır.?
Çalışsa da çalışmasa da bir insan eğitimini tamamlamalı, bir alanda meslek icra edebilecek seviyeye gelmelidir. Sonra dilerse o işi yapmayabilir. Maksat kişinin iş ve emeğin değerini anlaması, sosyoekonomik ve sosyokültürel dinamikleri kavrayarak bayağılıktan sıyrılmış bir birey halini almasıdır. Sözgelimi bu kişi bir bayansa eşinin yaptığı işin kıymetini bilecektir ki bu gayet önemli. Öte yandan erkek de biraz yemek temizlik falan yaparsa karşılıklı saygı pek bir pekişir :)
İş bilenin, para kazananın. İşi bilipte işe gitmeyen ve oturduğu yerde para kazananlar genelde kadın tacirleridir.
:)
BÖLUMUNE bağlıııı polis doktor hemşire avukat mimar vs ise tabıkıde çalışmak zorunda hemen mesleğe başlaması gerekır ama işletme dış tıcaret gıbı vs meslekelrde iş bulana kadar çlaışmasada olur :P
Aynen ya mesela ben üni.yi bitirince yapabilirsem y.lisans&doktora yapmak istiyorum ama hep öğrenci kalmak istiyorum çalışmak istemiyorum nasıl olcak öf :D
Aynen illa üniv okuyoruz diye çalışacak mıyız ben yurt dışında da okumak istiyorum.pfff.
aynı benim kafadansın sen :)
Seni eksileyen utansın :)
hiç sorma. okumak güzel ya iş hayatı sıkıcı :(
Cevap
16Cevap
evet tabi yani zorundadır sonuçta neden üniversite okuyosun çalışmak para kazanmak için
Belki kendimi geliştirmek için veya ortam için okuyorum. :)
Zenginsen hayır. Ye iç baba parası ye otur ye iç gez yat. Böyle işler onlar için hayat. Ama bizim gibi sıradan insanlar çalışmak zorundalar dostum.
iş bulamadın da kendini avutmak için mi böyle şeyler uyduruyorsun :D
Çalışıyorum zaten hem okuyorum hem de çalışıyorum mecbur :)
çalışmak zorunda değildir hiç kimse ama çalışmayan o insanın masraflarını ödemekle de başkaları sorumlu değildir. herkes kendi için çalışmalı bence. kadında da böyle erkekte de.
şimdi bak sen hayat standartlarını belirlemişsin ve sana göre hayatındaki kişi çalışan eve para getiren seni geçindiren biri olmalı ve sen de gider böyle birini bulursun. yani sen diyebilirsin ki eğer benimle bir ilişki istiyorsan çalışmak zorundasın. ama başkalarının adına bunu söyleyemezsin. kim söylemiş ki kadının çalışıp da erkeğin evde çocuklara bakamıycağını ? bence çok saçma
öyle bir kanun yok valla. aile baskısı olabiliyor ama dükkan açmak yasak boşuna mı okudun diye.
değil mesela ben 30 lu yaslarımda çalışmayı düşünmüyorum
hayatta kalabilmek için çalışman gerekmiyorsaaa yaaat birader ne kasıyorsun ;)
Zengin olsaydın babadan çalışmazdın ama bizim gibiler ölene kadar çalışmak zorunda ne uğruna hiç.
türkiyede insanlar meslek sahibi olmak için okuyorlar...
başka ülkelerde ise kültürlenmek için:D
Çok iyidi bu be.
en iyi cevap seçersin artık:)
:)
Calismiyicaksa neden universite okur ki bir insan zaten.
askerlik için ortam için,yurt dışı için.
kendini geliştirmek için.
Yoo. Paran varsa çalışmak istemezeen çalışma. Zorlami calistiracaklar
erkekler evet.kadınlar da ilerde evleneceği kişiye bağlı.kimi çalışır kimisi çalışmaz
erkekte neden bu kadar net evet :D
Benim gibi paran bolsa çalışma.. Gerçi ben de parayı çalışarak elde ettim :p:p:p
Erkekse evet; kadınsa hayır.
Neden kadın erkek ayırdın hani eşittik.? :)
Bence işinize gelince eşitiz işinize gelmeyince yok dengeliyorlar yok o yok bu :) neyse teşekkür ederim pentin.
neye göre erkek evi bakmak zorundadır. eşitliği geçtim bence bu bir kadının kendini küçük görmesidir. hayat müşterek sonuçta. kesinlikle katılmıyorum bu dediğine.
baban godoman değilse çalışmak zorundasın .
Ne demek bu bir açıkla bakam.
zorunlu olsa bile çalışamıyor bu ülkede :D
O zaman niye okuyoruzki
Askerlik,ortam,aile baskısı,kendimi geliştirmek,yurt dışı için ön ayak olması.Bir dünya sebep var.
herkes para kazanmak zorundadır. gerisini bilmem.
Üniversite okuyup ta açıkta kalan çoookk...
Onları demiyorum arkadaşım.:)
tesk :)
Hayır zorunda değil tabii ki.
canımm bölüm seçtin mi sen bakim :D
biyolojı olcak dimi canım senin? sorma ya ben de cok sabırsızıım belli olsa da bir üni.li oldum diyebilsemm :D
belli olsun öyle sevineyim diyorum. aynen ben de cok istiyorum y.lisans&doktora ama zor diyolar gözümü korkutuyolar :)
aynen canım.millet her bölümü kötülüyor. senin bölümün de cok güzel zaten üni.'nin adı yetiyor ama mutlaka iyi şeyler yapıcaksın sen biliyorum :) sorma ya her gün açıklanıyor diyolar ama belli olmadı hala yarın açıklanmazsa pazartesi-salı belli olur :/
aa cidden mi ya bak baya ilerleme var ehii :D neyse soran bizi kovuşturmadan gidelim bebek :)
çalışmak istemeyen birinin okuması çok saçma bence
neden ?
Hayır öyle bir zorunluluk yok :)
Her okuyan çalışamaz bu memlekette.
cut.
boşunamı okuduk o kadar =)
yok değildir özellikle bayanlar çalışmıyor
Asalak yaşamak sorun değilse, çalışmasa da olur
zenginsen çalışma.
iş bulursa eğer.
Zorunda değil
Çalışsın bari...