Ağır anksiyete, panik atak ve depresyon varken üniversiteyi bırakmak mantıklı mı, psikolojik olarak ne yapmalıyım?

YAŞIM 20) ARKADAŞLAR SELAM. BEN KONYALIYIM VE KONYA'DAN Şanlıurfa'ya ziraat mühendisliği okumak için gittim. Yaş 18 ve hiç bilmediğim kültürle karşı karşıya kaldım. Bu benim için zordu ve hâlâ zor. Fakültede başka ilden gelen azınlığın da azınlığıyım yani. Farklı kültür, farklı yaşam tarzı vs. . Ben kendimi bildim bileli kaygılı, stresli, OKB ve panik atağı olan biriyim. Üniversiteye başladıktan sonra depresyon ve anksiyete de eklendi maalesef. Bunları kafamdan yazmıyorum, psikologlar söyledi. Ben 6 veya 7 yaşında psikologlara giden biriyim maalesef. Şu an 2. sınıfım ve bahar döneminde sadece 2 dersim 2. sınıftan. Durum o kadar vahim. Derslere odaklanamıyorum. Ders çalışırken kafama bir şey takılıyor, umursamamaya çalışıyorum ama o kafamda büyüyor ve ders çalışma da yalan oluyor. Bir de odadaki şahıslarla aram limoni. Yurtta bile başka şehirden biri bile yok yani. Ben şu an çok kötüyüm ve benim durumumda olmayan kişiler diyebilir ki abartıyorsun falan filan. Siz hiç anksiyete atağı, panik atak, depresyon yaşamamış olabilirsiniz ama benim yaşadıklarımı yaşayanlar bilir. Durum bu, son çarem bu. Ha, devam etsem bile böyle devam ederse durum 6 senede falan biter. Üniversiteyi bırakmalı mıyım? LÜTFEN SAYGI ÇERÇEVESİNDE YORUMLARINIZ OLSUN. Teşekkürler.

Ağır anksiyete, panik atak ve depresyon varken üniversiteyi bırakmak mantıklı mı, psikolojik olarak ne yapmalıyım?