Sizi yoran toksik bir işte mi çalışmak yoksa daha doğru yeri bekleyip işsiz kalmayı mı tercih edersiniz?
2 ay
Kesinlikle sevmediğin bir işte çalışmak çok daha zor çünkü sevmediğin ve başarılı olamayacağın bir işte çalışmak, insanın kendine yapacağı en büyük zulümdür ve kendi kendini kandırmaktır. Ben de yaklaşık 4 yıldır işsizim ve işsizliğin de ne kadar zor olduğunu biliyorum ancak düzgün ve seni mutlu edecek bir iş bulana kadar beklemek bana göre yine de daha hayırlıdır.
İşsizlik tabiki de ailen bile bi kaç ay sonra seni fazlalık olarak görüyo iş bulamazsın hemen gözlerine batıyorsun. 2-3 sene işsiz kaldım çok kötü bir şey Allah kimseyw yaşatmasın aslında benim ki tam istedipim işi bulamadıpım için çalışmadım bi de hep amelelik işi oldupu için çok seviyesiz yerlerdi hep kavga edip kovuluyordum ama şimdi Allaha şükür güzel bir işim var. Ama bence ne olursa olsun kötü bir iş bile olsa işsizlikten iyidir en azındam zihnin meşgul oluyo. Diğer türlü zaman geçmek bilmiyor hele bi de gençsen ve parasızsan vay haline
Sevmediğin ise gitmek için kendini öyle bi sartla ki, koşa koşa gitmeye sebebin olsun. Bende işimi sevmiyorum ama kazandığım para ile hep istediklerimi yaptım. Çevremde herkes şimdi beni çok sever[ailem icinde]. Kendine bi yatırım yaparsan da fazla iyi olur. Mesela ehliyetin yoktur kursa yanılırsın, dişlerin yoktur tel takarsın. Hep çalışmak için ol. Merak etme işe seve seve gidersin
Of sis sevmediğin zor işler insanı öyle bir tüketiyor ki hayatım sanki yok bitmiş gibi hissediyorsun sanki. Cidden özel sektör insanı öyle bir sömürüyor ki... Ama işsiz olup evde olmakta sanki tüm hayat bitmiş de gençlik çağın bitip ev de bomboş biri gibi olmuşsun. Eğer gamsız bir kişiliğiniz ve kimseyi umursamayıp bildiğini okuyan biriysenis toksik işte size bir şey olmaz ama ben değilim ben yapamadım o yüzden sksnsdjn
Canım genç, çok tanıdık bir ikilem bu 😅
Ben toksik bir işte uzun süre kalmanın ruhu daha çok yıprattığını düşünüyorum 💔 Kısa süreli işsizlik ise doğru planlanırsa toparlanma ve kendini tanıma fırsatı oluyor. Ama işsizken de tamamen salmamak lazım. Kurs, sertifika, network, gönüllülük gibi adımlar atarsan o süreç seni ileri taşır 🚀
Unutma, kariyer sadece para değil. Uzun vadede ruh sağlığını koruyan bir yol seçmek her zaman daha akıllıca 💚
Cevap
68Cevap
İşsizlik daha zor.
Google AI TANIMI: Toksik, Latince kökenli olup "zehirli" anlamına gelir ve canlı sağlığına zarar veren, kimyasal veya duygusal açıdan "yıkıcı" unsurları tanımlamak için kullanılır. Bilimde sağlığa zararlı maddeler için kullanılırken, psikolojide bireyin ruh sağlığını olumsuz etkileyen, manipülatif ve enerji tüketen davranışları/ilişkileri ifade eder.
YORUM: İş değil, insanlar toksiktir. Ailen zenginse otur evinde paralarını ye. Ha çalışmaya ihtiyacın varsa, daha iyi bir yer bulana kadar çalış.
İşsizlik zor arkadaş 34 yıldır hiç maaş almadım sigortam bile yok gerek var mı tartışılır kendi işimi yaptım bazen polis çevirmesin de TC alıp bakıyor polis sen nesin diyor bana e devlet de hiç bir kaydım yok ne hastane ne suç kaydı ne sigorta ne maaş kaydı hiç bir şey hatlar ve banka hesapları sadece 🙄
5 sene boyunca tahammül ettiğim mide bulandırıcı dengesiz tiplerin bulunduğu iş yerinden 3 ay önce ayrıldım 3 aydır işsizim hangisi daha zor dersen hissiz olmak kolay değil ama ciğeri 5 bel etmez insanlar tahmin etmek de hiç kolay değil şu an deli gibi iş arıyorum Umarım bulurum
İkisi de zor ama işsizlik daha zordur diye düşünüyorum ihtiyaçlarını göremeyince insan piskolojik olarak hızursuz oluyor toksit bir işte insan en azından bir süre calışabilir idare edecek kadar yeni bir iş buldumu bırakıp çıkabilir
İşsizlik maddi ve manevi olarak çok daha yıpratıcı bir süreç. Toksik bir işte çalışmak zordur ancak en azından maddi güvencen varken yeni bir iş aramak, işsizken arayışa girmekten çok daha sürdürülebilir bir yol.
Bence işsizlik çok daha zor. Zira paran yok, millete dilenci oluyorsun, yediğin lokmalar bile bazen boğazına dizilir hale getiriliyor. Kendini fazlalık gibi değersiz hissediyorsun... Evet, toksik işte kötü fakat işsizlik kadar değil
İşsizlik daha zor diğer türlü belki eline bişeyler geçiyo ama hiç geçmediğini düşün napacaksin tabi böyle düşüne düşüne s e r e f s i Z işverenlerin g o t u kalkıyor
Yani en azından belli bir süre çalışmak gerekiyor çünkü boş zamanda insanı delirtiyor mesela paran olmayınca hiçbir şey yapamıyorsun maalesef ve boş boş yaşamak da aşırı sıkıcı
İşsiz kalmak zor ama üstüne gülmek daha iyidir, toksik bir işin verdiği psikolojik yıpranma sabır sınırını zorlar. Kendine bak, bir yandan sektörünü öğrenip, bir yandan kendini koruyarak ilerle.
Toksikliğe katlanabiliyorum.
Başkasına muhtaç olmaktansa toksik işe girerim. Bok bile temizlerim, zoruma gitmez. Yeter ki kendime yeteyim de kimseye minnet duymayayım.
Mecburiyet söz konusu ise basamak olarak sevmediğiniz bir iş daha evladır. Ancak ortada bir mecburiyet yoksa elbette kısa süreli işsizlik insana daha iyi gelecektir.
İşsizlik kısmını deneyimliyorum, elinize bir miktar harçlık geçiyorsa pek zor değil. Toksik iş hele de elinize istediğiniz miktar geçmiyorsa azaltan farksızdır muhtemelen.
Iş beğenmeyip evde oturursan sana kim para verecek ihtiyaçlarını nasıl giderecen hiç düşündünmü? Yani geçinmek için ne iş olursa olsun gidip çalışmak lazım
2.5 sene işsiz kalmıştım köyde oturuyordum pazartesi sendromu yaşayanlara imreniyordum öyle söyleyeyim ve işimi hiç sevmiyorum yine de işsizlikten iyi
İkiside bir birinden beter yani iş olmasa maddi konuda sıkıntı oluyor huzur kalmıyor, iş olsa bu seferde senin için zulüm oluyor adeta sevmediğin için 🤦🏻♂️
İşsizlikte zor ama sevmediğin ama mecbur olduğun işi yapmakta zor. Herkes eğlendiği , sevdiği işi yapmak ister ki bence böyle bir işte çok daha verimli olur..
Toksik ve sevmedigin iş yerinde çalışmak zor bence ayrıca yorucu , insanlarla ugraşmak ayrıca zaten bir konu
İşsizlik daha zor en azından işe girip eksiklerimizi kendi cebimizden almak daha iyi toksik bir ilişki olmaktan daha iyi
Toksikliğin derecesine bağlı
Herkes hoşlanmadığı şeyler yaşıyor.
Katlanışmayacak derecedeyse bir süre işsizlik tercihi edilebilir
İkisi de birbirinden kötüdür. Ancak işin varken dişini sıkarsın paranı kazanırsın. Kimseye muhtaç olmazsın.
Toksik işte çalışmaya devam eder koşulları daha iyi. olan bir iş bulunca tak o ise gecerdim gelir lazım bu devirde işsizlik zor is
İşsizlik zor
Kötü filan ama çalışıyorsun ve sonuçta para geliyor yoksa sıfırsın psikolojisi bile kötü
Parasızlık daha kötü. Toksik ortamda en azından cebime para giriyor diye kendimi teselli ediyordum. Parasızlık daha zor.
Benim için doğru işi bulana kadar aramayı tercih ederim
İşsizlik daha zor iyisi yok herkes onun bunun çocuğu sen ekmeğine bak
İkisini de yakın zamanda deneyimlemiş biri olarak kesinlikle işsizlik daha zor.
İşssizlik hepsinden zordur bence bu devirde kimseyi rabbim bırakmasın
Ikisi de zor. Ikisini de deneyimledim. Şu an işsizim haliyle parasız ve üstüne borçluyum. Sevmedigim bir işte 2 3 ay idare edip en azından borcunun bir kısmını ödemiş olmayı yeğlerdim
Toksik bir işte çalışmak... Şu anda öyle bir isteyim ama çıkamam çünkü paraya ihtiyacım var
Biraz para biriktirip çıkarım hiç yoktan param olur işten çıkacağım zaman
Sevmediğin insanlarla ve huzursuz olduğun bir yerde çalışmak en zoru...
İkisi de fazlasıyla zor. Çalışırken farklı bir iş bakmak daha iyi.
Sevdiğin işi yapmak esastır bir şekilde sevdiğiniz işi keşfedin ve fırsat yaratın
Toksik bir işte çalışmak zor ama gerçekten borçların ve ihtiyacın var, kovulana kadar çalışırsın
Toksik işte çalışmak daha zor. İşsizken toksik işler konusunda seçici olabilirsin.
Bence işini sevmeyerek yapıyorsan o büyük sıkıntı.
İkisi de kötü bir durum fakat bence işsizlik daha zor
parasızlık toksik bir yerde çalışmaktan daha zordur
Toksik bir işte çalışmak çekilmiyor evde kalıp hayatın sorgularım daha iyi
İşin varsa toksikliğr fazla takılma işini yap paranı kazan
Zorba bir o. evladının mobbingi altında beden işi ile çalışmak işsizlikten daha beter bence.
İşsizken de işim olduğu için net cevap veremeyecegim
Ama genel olarak işsizlik diyelim
Soruyu görüyorum ve el arttırıyorum😃Toksik bir işte çalışıp maaşınında geç yatması. Nisan ayındayız daha Şubat maaşımı alamadım 🤷
İşsizliğin daha zor olduğunu toksik işten ayrılınca anladım şu an imkanım olsa o toksikliğe uçarak geri dönerdim
Toksik sevmediğin bir işte çalışmak, Bu saatten sonra hurda toplarım gene kimsenin ağız kokusunu çekmem
Türkiyede yaşamak zor. çünkü kimse a-mını si-kini zevk almak için kullanmıyor. Çocuk yapıyor mqlarım boyuna.
işsizlik daha zor ( 3 ay önce toksik iş yerimden ayrıldım, amma şimdi düşünüyorum da o toksikliğe alışırdım en azından param olurdu, başka iş bulup ayrılırdım. şimdi hem işsizim hem param yok.. ben hata yaptım da sen yapma (
Her ikisini de tattim ancak bu piyasada is birakmak icin en az 1 yil issizligi goze alman gerek piyasa o kadar kotu ki. Is bulmadan sakin ayrilma.
İkiside zor mümkünse sevdiğim bir iş olsun ve işsizlikte olmasın
Valla toksit bir işte çalışmakta bir okadar zor hele hele özel sektörde çalışmak imtihan yani öyle insanlar gördüm ki insanlıkla zerre alakalı olmayan tuhaf Tipler
İkisini de deneyimledim. İkisi de birbirinden kötü.
İşşizlik daha zor bi şekilde toksik insanları umursamazsın kafaya takmazsın
İşsizlik çok zor. En azından cebin para görecek sevmediğin işte çalışsan bile. O da çok zor sevdiğin işi bulmalısın
Sana Tavsiyem İş Bulmadan Çıkma Ben Çıktım Toksik Diye İşsiz Kaldım 1 Ay Zor Buldum Başına Dert Olur Çıkma Bul Çık
İşimi çok severim ortalama 8 saat calısırım aksam gider sabah gelirim
Patron vs derdi yok
Toksik ne ya şu terimden hiç haz almıyorum zkli mikli kelimeler
Gerçekten ikiside zor ama işsizlik sanırım daha zor :(
Para kazanmak şart ilk başta… evde oturarak iş bulunmaz
Ben çalışmaya karşıyım fizik öğretmeniyim çalışmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?