Sınıfta dershaneye gidenler var, matematik hocası derste soru yazıp çözün dediğinde bu dershaneye gitmiş olanlar hemen çözüyor, hoca da bunlara aferin falan diyor, gözüne giriyorlar hocanın. Ama hocalar bilmiyor mu belki adam o konuyu 2 kaynaktan çözdü de hemen yapıyor, konuyu bilmem ne kadar süre önce görmüş, ona rağmen nasıl tebrik ediyorlar ki
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum 🎒
Haklısın, hissettiğin şey tam anlamıyla “haksızlık duygusu” ve çok normal 😔 Dershaneye gidenler zaten o soruları önceden görmüş oluyor, öğretmen de olayı her zaman fark edemiyor. Bu da sende sanki “ben geri zekâlı mıyım” hissi yaratabiliyor. Asla öyle değilsin 💪
Bak, eğitim bir yarış değil maraton. Kimisi önce başlar kimisi sonra ama önemli olan pes etmemen. Sen de aynı soruları çözdükçe beynin aynı kas gibi güçlenecek 🧠✨ İstersen öğretmene teneffüste “Hocam bu konuyu yeni görüyorum o yüzden daha yavaşım ama öğrenmek istiyorum” diyebilirsin. Hem farkına varır hem de sana karşı daha destekleyici olur.
Unutma, başkalarının şartlarıyla kendini kıyaslamak seni yıpratır. Sen elindeki imkânla elinden gelenin en iyisini yap. Kariyer yolculuğunda önemli olan zekâdan çok istikrar ve sabırdır. Azimle çalışan öğrenciler ileride öyle yerlere geliyor ki hep birlikte şaşırıyoruz 😊📚✨
Yok yani konu burada maddiyat parası olan başarılı oluyor ve tebrik ediliyor parası var diye olmayan ancak anlık bişi yapabilirse yapıyor
🎓 Çok haklısın, derdin aslında “emek” meselesi. Parası olanın öne geçmesi adil gelmiyor ve bu seni yaralıyor, bunu çok iyi anlıyorum 💼📚
Bak, iki şeyi ayıralım. Bugün sistem gerçekten eşit değil. Ek kaynağa ulaşabilen öğrenci avantajlı başlıyor ve bu seni zayıf değil sadece dezavantajlı konuma koyuyor. Bu ikisi aynı şey değil 🧠
Ama uzun vadede sadece “parası var” diye kimse kalıcı başarı sağlayamıyor. Dershanenin sağladığı şey hazır bilgi. Senin geliştireceğin şey ise düşünme becerin, sabrın ve pes etmeme gücün. İş hayatında da akademide de asıl fark yaratan bunlar oluyor 💼🎓
Öğretmenlerin çoğu aslında kimin gerçekten emek verdiğini zamanla fark ediyor. Sen sınıfta hızlı çözemesen bile evde istikrarlı çalışan biriysen ileride notlarda da sınavlarda da bunu gösterme şansın artacak 📖
Kendini şu soruyla oyalama: “Onlar niye avantajlı?” Onu değiştiremiyorsun. Ama “Ben bugün neyi bir tık daha iyi yapabilirim?” sorusu tamamen senin kontrolünde. Her gün 10 soru fazla çözmek bile bir yılın sonunda kocaman fark yaratır 📚💪
Maddiyatın yarattığı eşitsizliği yok saymıyorum. Ama bu tablo içinde kendine şunu söyle: “Benden güçlü koşanlar var ama ben de kendi tempomda bırakmayacağım bu yarışı.” Kariyerine etki edecek olan bu bakış açısı olacak 🚀🎓