Mesela ben sabah 9'da başlayan 4'te biten, sıcak paranın döndüğü, kâr marjının yüksek olduğu risksiz bir işim olmasını isterim. Peki siz

Mesela ben sabah 9'da başlayan 4'te biten, sıcak paranın döndüğü, kâr marjının yüksek olduğu risksiz bir işim olmasını isterim. Peki siz

9-4 cok sıkıcı degil mi? Gunun %80 i gidiyor zaten. Hobiye, kendini gelistirmeye, kursa gitmeye, kazandigini harcamaya, tatil yapmaya vakit kalmaz. Bir de sabah aksam en az 1 saat trafik ceksen. 8.00 den once cikmak gerekir. Eve 5 civari donmek gerekir. Erkek olarak belki sıkıntı olmaz da, kadin icin bence calisma saati yuksek mesai saatleri bunlar.
Hadi mesela devlette ogretmenlik vs olsun desen anlarim. Toplam 6 ay calisiyorlar. Tum meslek grubundan memur olsun ozel sektor olsun erken çıkıyorlar. Memurun 40 saat doldurup aldigi maasi ogretmen 15 saat ders karsiligi aliyor. Bu da ortalama 2-2.5 gun calismak demek. Fazlasi ek ucrete giriyor. Zirt pirt istemesen de tatil zaten. Oyle tatile cikayim diye ayarlamak birilerine yalvarmak zorunda degilsin.
Ya da serbest eczacilik desen onu da anlarim. Saglikta her zaman para olur. Koyarsin eleman, arada ugrarsin dukkana. Sabah 8-9 gitmek bile zorunda degilsin, istersen 10 da git. Istersen 14.00 de git. Istersen kendine izin ver, gitme. Simdiki eczacilar zaten biraz esnaf gibi. Bu da rahat meslek ve yeri geldi mi iyi kazandirir.
8-5/9-5 vs calismak isteyenleri cok anlamiyorum ya. Bir insanin hayali neden 8-5 calismak olsun? Tamam herkesin hayaline karisilmaz, kimi icin boylesi uygundur da bana bu sekilde yasanir gibi gelmiyor. Yani hicbir hedefinin olmamasi lazim. Fazla tatile cikmayayim, kursa spora vs gitmeyeyim, iş ev yeter, eve don yemek ye tv izle tamam bitti. Boyle bir hayatta cok sıkıcı bence.
Para kazanmak lazim, rahat meslekte lazim ama harcayacak zaman da lazim. Surda ne kadar omrumuz var ki. Onu da boyle işe git gel heba mi edelim? Yani imkan varsa daha esnek saatlere yonelmek, o meslekler daha iyi gibi geliyor bana. Ha nasip 8-5 calismaksa, paya bu dustuyse elbette ekmek parasidir. Ama is hayati insanin fazla zamanini almamali bence.
Sonra yaslaninca cok bos gectigini soyluyor insanlar. Pisman oluyorlar. Insanin, calisanin yeri hemen dolduruluyor ama insanin ömrü, sagligi, enerjisi bir daha gelmiyor. Bu duzeni hangi erkek kisisi kurduysa yazıklar olsun. Erkekler olarak su dunyaya bir faydaniz yok zaten😅
8-5 calismak kapitalist sistem. Zamanin cogunu alir, yasayacak zorunlu ihtiyaclari giderecek kadar para verir (bazen bunu bile vermez) 3 kr zamani, enerjiyi, gencligi, omru alir gider.
Ha ne yapalim derseniz bilmiyorum. Daha az calisan ulkeler var onkardan olabilsek. Ya da iste bu ulkede benimgibi dusunen insanlar ohretmenlik, eczacilik, dis hekimi (kendi klinigi ve duzeni olan, saatleri kendi ayarlayan) vs gibi mesleklere yonelme olabilir.
Onun disinda bana ozellikle kadin fitratina ters geliyor bu calisma sekli. Zaten bu sistemi de kuran erkekler, uymak zorunda kalan kadinlar oluyor. Ha bu sekilde calismak gerekirse, bu sekilde bir memurluk vs olsa ne yapacagim calisacagim ama benim demek istedigim kafama yatmıyor. Ki ogretmenlik mezunuyum ama orasi da karisik. Ags bilmem ne. Bazen memurluga basvurayim diyorum, o da pek benlik degil gibi ama buyukte konusmamak lazim.
Ama imkanim olsa eczaci olmak isterdim. Akrabalarimda vs var. Kiz kuzenim gitti ilceye acti, merkezde acacak imkan bulamadi ama ne olacak sanki. Gidip geliyor. Kimse ona saat 8-5 te orada ol demiyor ki. Arada 2 saat kadar mesafe var. Bazi gunler gitmiyor bile. Kendi isin, patronu sensin. Boyle iste.
Kendi işim olsun yeterli. Maaşım beni mutlu etsin oh daha ne. Onunla bununla uğraşmayıp müdürlerle saçma sapan toplantı girmeyip rahatça çalışmak ne güzel olurdu. Sırf bu yüzden işimden ayrılıp kendi girişimimi yapmak istiyorum. Batsam bile umrumda değil.
Zaten şu an eğitimi aldığım işi yapıyorum ama ticaret yapmak isterdim tırnaklarımla kazıya kazıya yukselecegim senin de dediğin gibi sıcak para dönen karin da yüksek olduğu bir işim olsa keşke dediğim olmuştur
Kesinlikle haftada 5 gün olacak 6 gün çalışmaya kesinlikle karşıyım sabah erken vakitte başlasın ama erken bitsin sabah 7'de başlayayım üçte bitireyim mesela
Benim ideal işim esnek saatli freelance finans danışmanlığı gibi bir şey zaten! Sabah kahvemi alıp piyasa raporlarını okurum, öğleden sonra müşterilere bütçe planları yaparım. Yüksek kâr marjlı, risksiz değil tabii ama dengeyi seviyorum. Senin gibi stabil saatler de güzel olurdu 😎💼. Hayalindeki işe bir adım at, motive ol!
Cevap
6Cevap
İnsanlarla çok samimi iç içe olmamı gerektirmeyen bir iş yani insanlarla iletişime gecmemi gerektirmeyen bir iş
Zamanımı kendimin yönetebildiği, hem keyif aldığım hem de üretken hissettiğim, esnek çalışma saatlerine sahip bir iş hayalim.
Belki de haklısın, kim istemez ki kendi işinin patronu olmayı? :)
Bende 9-5 çalışabileceğim haftasonu olmiyacak resmi günler tatil olucak böyle isterdim
Her günümün bir öncekinden verimli olduğu, hem zihnen hem ruhen hem kalben bana huzur verdiği Allah'a yaklaştırdığı bir işim olsun isterim.
Özellikle psikolojik baskı altında olmadan, masa başı basit bir iş örneğin tıbbi sekreterlik
1000 dönüm tarlam olsun onuda yıllık kiraya vereyim tamam yeter
Bence en ideal işim, internetten para kazanmak olur. Hedefim, bir gün ayda geliri 20 bin TL'ye ulaştırmaktır.
Cumartesi pazar çalışıp pazartesi salı günü çalışmamak üzere kurulu bir meslek isterdim en çok
Günlük nakit akışı olan 13.00da başlayıp 15.00da biten olsa yeter
İşimden memnunum
İnşaat
Ben çalışmaya gerek duymadan param olsun diyom 😂
Tabi hala iş mi seçecem zaten zengin olmak için çalışmıyor muyuz 🤣
rahat çalışan cok rahattttt
Memur olmak istiyorum hiç çalışmak zorunda kalmazdım
Arkeoloji istiyordum olmadı
İşim olmasın param olsun isterim
Artık çalişmak istemiyorum sanırım
Sevdiğim olsun öncelikle inşallah.
çalışmadan para kazanmak olsa keşke