Eğitim seviyesi ve kültür farkı bu kadar uçurumken bu ilişkide evlilik mantıklı mı?

Selam.
Erkek arkadaşım kültürsüz ve kendini hiç geliştirmemiş. Ben B2 de olsa İngilizce biliyorum, 2 yıllık üniversite okudum, kendimi hep olabildiğince geliştirmeye çalıştım. Hatta mühendislik kazandım ama kendi işimi yapmak için ve mühendis olmak istemediğim için gitmedim. Türkçem iyidir, en azından de-da, soru eklerini ayırırım mesela. Direkt demem, direkt derim. Şu an işim iletişim hatta.
Erkek arkadaşım mavi yakalı, İngilizceyi bırak, Türkçe bilmiyor. Fiil nedir bilmiyor arkadaşlar. Rammstein Türkiye'ye geliyormuş diyorum onlar kim tanımıyorum diyor. Ve bu adamla evlilik yolundayız. Şu anda ona (29 yaşında ve üniversite okumamış.) TYT kitapları aldım. İngilizce falan çalışıyor. Who kelimesini VU diye okuyor falan. Biliyorum çok yanlış ama sinirleniyorum. Nasıl bu kadar geri kalmış olabilir ya?
Sapyoseksüel değilimdir ama ultra cahillik çok başka. Her konuda böyle değil tabii ama ne bileyim. N'apmalı? Bir de evlilik yolundayız, bizim eve girer çıkar. İyi adam.

Eğitim seviyesi ve kültür farkı bu kadar uçurumken bu ilişkide evlilik mantıklı mı?