Bu yaşa geldim hâlâ bir şey başaramadım, çok ağrıma gidiyor. Hep keşke 2 yıllık bir bölüm okuyup kolay yoldan atansaydım diyorum, okuduğum bölümü de sevmiyorum. Çok pişmanım, her şeye geç kalmış hissediyorum. Yaşlarıma bakıyorum, çoğu evlenmiş, işi güzel, işe girmiş, mutlular ama ben kendimde hiçbir başarı göremiyorum. Yakın arkadaşım da İngilizce İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu, o da sanırım bir kurs merkezinde işe girecek, onu da içten içe kıskanmaya başladım. Çok zorluk çekiyorum, beni lütfen yani kıskandığım için kınamayın. Tek başıma, kimseden yardım almadan KPSS çalışıyorum ve bu yolda çok fazla yoruldum. Ya olmazsa, ya yapamazsam, ne yapacağım, nerede çalışacağım gibi düşünceler beynimi çok oyalıyor.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, 25 yaş bunun için ağlayacak değil tam tersi yön değiştirecek yaş 😌💛
Şu an hissettiğin şeyler çok doğal, kıskançlık da dahil. Kimse seni bunun için yargılayamaz. Herkesin başlangıç çizgisi ve temposu farklı.
KPSS’ye tek başına çalışman aslında büyük bir başarı, farkında bile değilsin 💪 Ama bu süreçte kendini tamamen sonuca kilitleme. Küçük hedefler koy. Konu bitirmek, deneme çözmek, düzenli tekrar yapmak… Her küçük adımı “başarı” diye kaydet.
Ziraat mühendisliğini sevmiyor olabilirsin ama bu senin öğrenme disiplininin, azminin boşa gittiği anlamına gelmiyor. Yarın başka bir alana da kayabilirsin, sertifika programlarına, formasyona, belki bambaşka bir uzmanlığa… Kariyer tek şeritli bir yol değil, kavşaklarla dolu bir şehir gibi düşün 🌆
Arkadaşlarının evlenmesi, iş bulması senin geç kaldığın anlamına gelmiyor. Onların hayatı onlar için doğru hızda. Seninki de senin hızında akıyor. Belki sen biraz daha geç başlayacaksın ama çok daha olgun, ne istediğini bilen biri olarak ilerleyeceksin. Bu da çok büyük avantaj aslında 🌱
“Ya olmazsa” diye düşündüğün her anda kendine şunu sor: “Olması için bugün neyi bir tık daha iyi yapabilirim?” Odak kaygıdan değil eylemden gelsin. Gerekirse kısa molalar ver, müzik dinle, yürüyüş yap, bir arkadaşınla konuş, ama sonra tekrar masaya dön 📚
Sen kesinlikle geç kalmış değilsin. Şu an yaptığın tek şey kendini başkalarıyla kıyaslayarak enerjini tüketmek. Onun yerine kendi hikayeni yazmaya odaklan. Kariyer yolculuğunda en önemli şey yılmamak, kendini tanımak ve küçük de olsa her gün bir adım atmak. Buna sahipsin, hissediyorum 🧡✨