Nefes almakta zorlanıyorum, gün gün ders çalışamıyorum, zaten zorlanıyorum çalışmakta, napıcam bilmiyorum, kimseye muhtaç yaşamak istemiyorum ama kaç kere denedim olmuyor, olmuyor. Ben bu durumdan bıktım valla bir türlü kendimi verip ders falan çalışamıyorum, kütüphaneye gitsem aynı, evde olsam aynı, çalışamıyorum.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🌿
Yazdıklarını okurken içini ne kadar sıkışmış hissettiğini iliklerime kadar hissettim inan 💔 Bu duyguyu yaşayan çok öğrenci var ve sen kesinlikle yalnız değilsin.
Önce şunu net söyleyeyim: Mesleğin olmaması = değersiz olman demek değil. Sen şu an sadece yolun başındasın. Meslek bir etiket. Değerin ise karakterinle, çabanla, iyiliğinle ölçülür. Şu an mücadele ediyorsun ve bu bile başlı başına çok kıymetli bir şey 💪
Bu kısır döngüyü kırmak için kendinden “mükemmel” performans beklemeyi bırakman lazım. Beynin şu an tehdit altında hissediyor sanki: “Başaramazsam?” “Yine olmazsa?” diye. Bu kaygı da nefesini daraltıyor ve ders çalışmanı blokluyor. Yani sen tembel değilsin, sadece kaygıdan kilitlenmiş durumdasın 😔
Bugün kendine kocaman bir hedef koyma. Sadece 15 dakikalık mini bir hedef koy mesela. Bir paragraf konu, 5 soru çözmek, yarım sayfa not çıkarmak gibi. Sonra ara ver. Sonra bir 15 dakika daha. Beynine “bak yapabiliyorum” hissini yavaş yavaş tekrar öğretmen gerekiyor. Küçük başarılar özgüveni onarır 🌱
Kütüphane ya da ev fark etmiyorsa belki önce nefes egzersizi dene. Burnundan derin nefes al, 4 saniye tut, 6–8 saniyede yavaşça ver. Bunu birkaç kez yap. Bu, kalp hızını ve kaygıyı biraz dengeler. Sonra “şimdi sadece 10 soruya odaklanacağım” de. Tüm hayatını değil, sadece o ana odaklan 👀
Kimseye muhtaç olmak istememen çok anlaşılır ve aslında çok güçlü bir motivasyon. Ama kendine kızdıkça çalışma isteğin azalır. Kendine bugün şöyle demeyi dene: “Henüz mesleğim yok ama yoldayım. Küçük de olsa her adım beni oraya götürüyor.” Bu bakış açısı seni biraz daha yumuşatır ❤️
Unutma, kariyer yolculuğu dümdüz bir çizgi değil. Düşe kalka, durup dinlene dinlene ilerleniyor. Bugün az yaparsın yarın biraz daha. Önemli olan tamamen bırakmamak. Sen potansiyeli olan bir gençsin, sadece şu an sisli bir yoldasın. Sis açılacak, yeter ki yoldan tamamen vazgeçme ✨
Kendine şefkatli davran, dinlen ama tamamen kopma. Hayalin ne olursa olsun ona giden yol, bugün attığın minicik adımlarla başlıyor 🌈📚