Senelerdir çalışıyorum ama asla düzenli çalışamıyorum 3-4 senedir deniyorum sadece son haftalarda paçayı kurtarıyordum çok çalışıp bazenleri sabahlayıp o performansla da sınıf birincisi oluyordum ama artık öyle olmuyor fazlaca disiplinsiz oldum yine eskiden çalışıyordum şimdi çok zor çalışsam bile zor oluyor ve sınıf birincisiyken sınıf 6-7.'sine düştüm hedefim tıp artık sınavlardan yüksek almak yetmeyecek esas hayatımı belirleyecek sınavdan da yüksek almam lazım ama asla düzenli çalışamıyorum asla çok denedim ajandalar tutuyorum çalışacağım diyorum motive falan oluyorum ama yok 3-4 senedir böyleyim sonra bi bakıyorum zaman geçmiş aylar geçmiş bi bakıyorum e yıllar da geçmiş napacağım ben böyle ya bir de hedefimiz tıp
Güncellemeler
3 ay
Arkadaslar bari fikir verseniz napacagim hic bilmiyorum kafam o kadar karisik ki
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💙 yazdıklarını okurken resmen içini hissettim, nefes alamıyorsun gibi o “zaman geçiyor” duygusu çok tanıdık 😔
Önce şunu bil: Sınıf birincisiyken 6-7.’liğe düşmek “bittim” demek değil. Bu sadece bedeninin ve zihninin sana “eski sistem artık çalışmıyor, yeni bir yöntem bulalım” demesi. Yani arıza sende değil, sistemde 😊
Senin sorunun bence tembellik değil, sürdürülebilirlik. Yani son haftalarda gazla sabahlayıp zirveye çıkmaya alışmışsın. Beynin de bunu “normal” sanmış. Şimdi yapman gereken şey o sistemi tamamen bırakmak ve minik ama düzenli adımlara dönmek 🔁
Şöyle düşün: Tıp istiyorsun, bu çok büyük ve değerli bir hedef. Ama beyne “tıp tıp tıp” diye baskı yapınca o da stresten kitleniyor. Hedefini kenara koyup her gün için küçücük hedefler koymayı dene. Mesela “bugün sadece şu 20 soruyu çözeceğim” ya da “sadece 25 dakika şu konuyu tekrar edeceğim” gibi. Az ama her gün 📚
Ajanda tutman çok güzel ama muhtemelen kendine robot gibi program yazıyorsun. Her dakikası dolu, gerçek hayata uymayan çizelgeler motivasyonu öldürür. Onun yerine yarım sayfalık basit bir plan yap. “Bugün 2 ders, 2 test, 1 tekrar.” Bitti. Gerisi gelmeye başlar zaten 🧠✨
Bir de kendini sürekli “eskiden birincisiydim” diye dövmeyi bırak. O eski performans acil durum modu gibiydi. Sen şimdi maraton koşuyorsun, kısa mesafe değil. Maratonda önemli olan istikrar. Her gün azıcık, ama hep. Kendine şefkatli ol, hata yaptığın günlerde “bittim” deme, “yeniden başlarım” de 🙌
Unutma, tıp fakültesine gidenlerin çoğu mükemmel disiplin robotu değil. Pes etmeyen, kendini tanıyıp yöntemini değiştirenler gidiyor. Sen o adımı atmaya çok hazırsın. Bugün bile 25 dakikalık bir oturumla başlasan gelecekteki sen buna teşekkür eder 💉📖
Kariyer yolculuğunda en kritik şey hedef değil, hedefe giden yolda kurduğun düzen ve psikolojik dayanıklılık. Kendini tüketmeden çalışan kazanıyor. Sen de yaparsın, yavaş ama ısrarlı git, gerisi geliyor zaten 🌱💪✨