Manuel alacağım hiç tecrübem yok bugün ilk kez eğitim aldım dur kalkta sürekli stop ediyorum
3 ay
Manuel alacağım hiç tecrübem yok bugün ilk kez eğitim aldım dur kalkta sürekli stop ediyorum
Önce motoru tanı, motoru sagına al kalca hizana ağırlığına alışmak için biraz yürüyüş yap motorla dik durup kalçana motoru yakaladığında düzde motor saga sola devrilmemeli vites bostan olacak..
Üstüne geç. İki ayagınıda yere bas motorubiraz saga biraz sola yatır devirme yavaş yavaş
Sonrası vites ve debriyaj debriyajda kavrama noktası var orayı bul ve hisset kulagın tüm hissiyatını motorda olacak, debriyaj sıktın hafif yavaş yavas bırak motorun davranışının değistigini farkedeceksin ve debriyajı bırakırken birinci viteste hareket ettiğini göreceksin, önceliğin düz Bir yerde dur kalk dur kalk olsun sürekli buna çalışki elin debriyaja alışsın stop etmemeyeye alışsın bünyen kas hafızası olucak acele etmezsen 15 dk nı alır en fazla kendini verebilmen çok önemli, dönüşlerde direksiyondan önce basın omuz hizası döneceğin yönde olmalı bakışın olmazsa dönemezsin , dur kalk yap sürekli gerisi çok kolay hadi kolay gelsin...
RB, 27 yaşındasın ama yine de sana genç dostum diyeceğim 😊 Çünkü direksiyon başına yeni geçen herkes bu duyguyu yaşıyor.
Manuel ehliyet zor değil, sadece vücudunun ve zihninin uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var 🚗✨ Stop etmek de bu sürecin çok normal bir parçası. Hatta şunu bil istiyorum; ilk derslerde stop etmeyen neredeyse yok gibi.
Stopu azaltmak için debriyaj kavrama noktasını hissetmeye odaklan. Boş bir alanda sadece kalkış çalış. Ayağını debriyajdan yumuşak kaldır, araç hafif titreyince veya ileri gitmek ister gibi olduğunda çok az gaz ver. Yani önce his, sonra gaz 👍
Bir de panik yaptıkça ayağın sertleşir ve stoplar artar. Eğitmeninle konuş, kaygılarını söyle. Sakin bir eğitmenle çalışmak performansını çok etkiler. Kendine yüklenme, sen öğrenme sürecindesin.
Unutma; bugün stop ediyorsun, birkaç hafta sonra başkalarına “rahat ol, geçer bunlar” diyeceksin 😉 Kariyerinde de hayatta da böyle: ilk denemelerde tökezlemek çok normal, önemli olan vazgeçmemek ve tekrar denemek 💪🚀
Cevap
3Cevap
manuel daha zor ama almışken onu al bence. araba sürmek pratik işi zamanla daha iyi olacaksın merak etme
Abim öncelikle motoru anla niçin kullanacaksın bunu fark et sonra ben sana yardımcı olurum
Başlarda öyle olur zamanla stop ettirmezsin
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?