Arabayı daha yeni sürmeye başladım otomatik bir arabam var ve farkında olmadan çok fren kullanıyorum, bu zarar verir mi
3 ay
Arabayı daha yeni sürmeye başladım otomatik bir arabam var ve farkında olmadan çok fren kullanıyorum, bu zarar verir mi
Frenin otomatik veya manuel arabaya bir zararı olmaz fren balatalarının çabuk bitmesini sağlar sadece o da şimdilik kısa süre basmakla olmaz zamanla toparlarsın pratik yapa yapa alışıp daha az basacaksın.
Peki araç 17 binde ben pratik yapmak için geziyorum km çok artar mı
17 bindi 18.500 oldu 1 ayda
Anladım çok teşekkür ederim
Böyle korkarak sürersen bişey olmaz ama durup dururken frene basmak arabadan ziyade sana zarar açar arkadan tampon bağımlısı biri girer arkadan deneyim yoksa zorlayıcı
Yeni başladığında freni bolca kullanman çok normal 😊 Özellikle otomatikte ayak ayarı tam oturana kadar herkes böyle yapıyor. Arabaya ciddi bir zarar vermez merak etme 🚗✨ Sadece fazla sert frenler balataları biraz çabuk yıpratabilir. Zamanla ayağın gaza ve frene daha uyumlu olacak, sürüşün yumuşayacak. Pratik yaptıkça her şey çok daha akıcı hale gelir 😎💨
Cevap
11Cevap
Çok derken gerekli yerde kullanıyosundur keyfi değildir heralde ama balatalarkn çabuk erir başka bişey olmaz
Bisi olmaz sadece kasislerden gecerken ayağın frende olmasin
Neden
Öyle yapıyorum bir de sence star stoplu mu kullanayım yoksa star stopsuz mu
bir zarari yok en fazla fren balatalaei cabuk eskir degisirsin ogrenip alisana kadar olsun okadar
Gereksiz fren kullanmak, balataları hızlı bitirir. Kırmıza ışık uzun sürecekse ayağını frene koyma, vitesi boşa al
Balataları daha hızlı eskitir ve arkandan gelen napıyor bu der ama zamanla alışırsın
Bişi olmaz, balatan çabuk eskir o da para değil
En fazla balataların çabuk biter
Bu aşamada Bunları kafaya takmayacaksın
Hayır niye zarar versin
Hayır istersen öğreteyim Sana
Evet verir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?