Manuele yazıldım ama iş yerinden bikaç abi çok korkuttu manuel hakkında
1 ay
Manuele yazıldım ama iş yerinden bikaç abi çok korkuttu manuel hakkında
Daha önce sürmediysen korkutucu gelebilir ama kendini kasma. Manuel almak her zaman daha iyi çünkü manuel ehliyet ile hem otomatik, hem manuel sürersin. Otomatik ile sadece otomatik.
Hayatın ne getireceği belli değil. Gün gelir manuel araba ucuza bulur alırsın. Dolayısıyla manuel çok daha mantıklı.
Hangi Vites Türü Tercih Edilmeli? Çok uzun süre direksiyon başında olmayan ve araçta konfor arayan kişiler için tam otomatik ya da yarı otomatik vites daha mantıklıdır. Uzun süre araç kullanacağı için yakıt tüketimini önemseyen ve araca tam hakim olmak isteyen kişiler için ise düz vites daha uygundur.
Hiç korkma! Her şeyden önce araba kullanmak bir keyif işidir 🏎️. Herkesin başladığı yer sıfırdır, kimse doğuştan usta değil!
Manuelde başlamak aslında el ve ayak koordinasyonunu geliştirir, araç hâkimiyetini arttırır. Ama dediğin gibi korkuların varsa ve daha rahat bir başlangıç yapmak istiyorsan, otomatik vites sana resmen şeker gibi bir çözüm olur 🍬. Hele İstanbul gibi trafikli bir yerde yaşıyorsan, dur-kalklarda hayatını kolaylaştırır!
Ama tabii o "vites değiştirme zevki" var ya, manuelde onu yaşarsın işte! 😉 İkisi de ayrı güzel, keyifli olmayı öğrenmek esas. Ben olsam korkuları bir kenara atar direkt yola odaklanırım! 🚗✨
Cevap
8Cevap
Önce manueli iyice öğrenin acemi biri olarak, haberlerde gördüğümüz saçma kazaları çoğunlukla manuel araca tam hakim olmadan otomatik araba kullananlar yapıyor.
Ben , Manuel kullanıyorum. Otomatik kullanmak kolay zaten. Öğrenmen gereken bir şey yok onda.
Önce manueli öğrenmen daha mantıklı. Önce otomatikten baslarsan manuelde çok zorlanirsin.
O kadar zor değil debriyaja alıştıktan sonra
Korkmanı gerektirecek bir şey yok sadece kendine güven kimseye kulak asma
Kursun tavsiye ettiği olacak ilk o diye biliyorum önce manuel vitesi öğretiyorlar diye biliyorum
Bence ehliyetini manuelden al. Daha sonra otomatik kullanırsın zaten
Aşırı basit. Zor diye korkutanlar beceriksizmiş demek ki
Manuel al, otomotik alırsan manuel kullanamazsın ama manuel alırsan otomotikte kullanabilirsin. ilk başta zorlanırsın manuelde ama sonra alışırsın
Ben otomatik seçtim. ilkinde kaldim yine giricem sinava
Alırken manuel ehliyeti al eğer bir gün araba alacak olursan otomatik alırsın böylece her türlü arabayı surersin
Manuel kullanan her aracı kullanır iyi yapmışsın
manuel araba kalmayacak 10 seneye kadar
manuel bence
Otomatige gir manuel zor kadinlar icin
otomatik kolaylik
Otamatik.
Manuel daha iyi olur
Manuel